Inici

La poblaciķ musulmana del Berguedā celebrarā aquest dimarts, 21 d’agost, la Festa del Xai

Foto Festa del Xai 2018
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 20.08.18
La comunitat musulmana del Berguedā celebrarā aquest dimarts, 21 d’agost, l’Aid al-Adha o Festa del Xai. Es tracta d’una de les celebracions més destacades del calendari religiķs musulmā que marca el final del Haj, el pelegrinatge que anualment realitzen milers de musulmans a la Meca. La festa coneguda també com a Festa del sacrifici se celebra setanta dies després de la finalitzaciķ del Ramadā per commemorar el moment en quč el profeta Ibrahim (Abraham) va oferir en sacrifici al seu primogčnit, Ismael, com a mostra de fidelitat a Alˇlā (Déu), que en l’últim moment va aturar-lo i li va ordenar que en comptes de sacrificar el noi, li oferís un xai.

La festa comenįarā a trenc d’alba amb una pregāria familiar o comunitāria a la mesquita dels diferents municipis berguedans. Posteriorment, es portarā a terme el sacrifici dels animals als escorxadors per part de personal qualificat i finalment, es farā la celebraciķ als domicilis particulars per a quč familiars i amics puguin compartir aquesta jornada festiva. A Berga, el repartiment dels animals es realitzarā al migdia, a la zona dels Quaranta Pilans. Enguany, es distribuiran entre 70 i 80 xais, una xifra similar a la de l’any passat.

L’organitzaciķ logística de la Festa del Xai ha comptat amb la colˇlaboraciķ de l’ārea de Polítiques Migratōries del Consell Comarcal del Berguedā i de l’Ajuntament de Berga en coordinaciķ amb els representants de les comunitats islāmiques del Berguedā, els responsables de Salut Pública, els membres dels cossos de seguretat i els carnissers de la comarca.

Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga