Inici

El Centre Obert Ramon MªSerchs ja disposa d'un espai propi

El Centre Obert Ramon MªSerchs ja disposa d'un espai propi
Ampliar en una finestra emergent Nens i nenes gaudint del Centre Obert
Data de publicació: 21.10.11
El Centre Obert Ramon MºSerchs és un espai destinat a tots aquells nens i nenes que presenten algun tipus de mancances i als quals se’ls ofereixen un conjunt d’oportunitats i estímuls a partir del lleure i de l’oci educatiu, així com també es busca facilitar-los l’adquisició de competències socials dels aprenentatges bàsics i compensar-los els dèficits socioeducatius. Des del Centre Obert també es pretén estimular la participació dels nens i nenes en la vida comunitària del territori per tal de fer possible la seva total integració a la ciutat, i prevenir i evitar el deteriorament de les situacions de risc.

Fins fa poc, el centre era una cosa abstracte en el sentit que el treball amb els nens i nenes es feia a les diferents escoles, com a activitat extraescolar. Enguany, però, aquest Centre Obert ja disposa d’un espai propi, l’antiga Escola de Música de Berga.

A dia d’avui, al Centre Obert Ramon MºSerchs, hi participen uns 50 nens i nenes que es reparteixen en tres grups diferents segons les edats. Així, els nens i nenes d’entre sis i vuit anys formen un grup que gaudeix del Centre Obert els dilluns i els dimarts; els de vuit a dotze anys hi van els dimecres i divendres, i els de dotze a quinze anys, els dijous. Tots, dins la franja horària de 2/4 de 5 de la tarda fins a les 8 del vespre, amb excepció dels que vénen de centres concertats, que s’incorporen al Centre Obert a les 5 de la tarda. Dels nens i nenes que acull el Centre, 13 pertanyen a l’escola Sant Joan, 8 a l’Escola Santa Eulàlia, 4 a l’Escola la Valldan, 11 a l’Escola Xarxa, 4 a l’IES Guillem de Berguedà, 8 al SES Serra de Noet, i 3 a la Salle de Berga.

El Centre compta amb dues educadores que treballen amb els nens i nenes. Durant la primera estona de la tarda, es berena i es treballen hàbits com la higiene, la salut, el respecte, la cooperació i l’organització; a partir de 2/4 de 6 de la tarda i fins a 1/4 de 7, es fa reforç escolar, i la resta de tarda es destina a fer tallers, jocs o tutories amb els alumnes.

El Centre Obert Ramon MªSerchs, que fa quatre anys va començar a funcionar en format esplai al local del Grup Colònies a Borredà i que més tard es va traslladar a les escoles dels diferents centres fins arribar a dia d’avui a disposar d’un espai propi, és un servei gratuït adreçat als nens i nenes amb necessitats especials detectades des de Serveis Socials o des de les mateixes escoles.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga