Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (18/10/21)

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (18/10/21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.10.21

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la situació hospitalària d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (18/10/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 8 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 35 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 91.77 punts (Mitjà), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.56 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies, ja que en la realització periòdica de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Tampoc s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls diaris efectuats a les persones residents.

Pel que fa al cas positiu detectat entre el personal laboral fa dues setmanes, vinculat al brot d’una escola de la ciutat, la persona continua en situació de baixa mèdica per altres circumstàncies, malgrat haver superat el període de confinament establert en el protocol.

El centre residencial compta actualment amb 60 residents. El 2 de novembre es preveu tornar a assolir la plena ocupació de la residència amb l’ingrés d’una nova usuària en plaça pública.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 8 al 14 d’octubre s’han registrat 10 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 17 d’octubre de 2021, hi ha 2 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.021 persones vacunades amb primera dosi, 25.655 amb segona dosi, 634 amb tercera dosi i 28.517 amb la pauta completa.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. De l’11 al 17 d’octubre, la Policia Local ha efectuat 28 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, no s’han interposat sancions.

Mesures vigents per evitar contagis

El Govern de la Generalitat ha modificat les mesures per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya, les quals s’apliquen des del 15 d’octubre. La millora de les dades epidemiològiques ha permès flexibilitzar les restriccions d’aforament en la majoria dels àmbits. Per exemple, s’ha eliminat el nombre màxim d’espectadors en les activitats culturals i recreatives, els actes civils i religiosos, el comerç i l’educació. Pel que fa a la restauració, s’ha suprimit la limitació i la distància mínima entre taules, tant a l’interior com a l’exterior, així com el nombre màxim de comensals per taula. En l`àmbit esportiu, s’ha restablert l’aforament del 100 % en equipaments esportius a l’aire lliure, però fent ús obligatori de la mascareta, mentre que en equipaments esportius tancats l’aforament és del 80 %. En referència a l’oci nocturn, es permet l’accés amb el certificat Covid digital de la Unió Europea i es permet l’obertura dels locals en l’horari habitual amb un 70 % de l’aforament, fent ús de la mascareta quan no es consumeixi. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga