Inici

La IXa Fira del Joc i de Nadal de Berga duplicarà l’espai de joc incorporant una mostra de jocs gegants amb material reciclat

Presentació - Fira del Joc i de Nadal 2021
Ampliar en una finestra emergent Roser Valverde i Òscar Garcia durant la presentació de la IXa Fira del Joc i de Nadal
Data de publicació: 15.11.21

La Fira del Joc i de Nadal torna al carrer! Berga recuperarà la celebració presencial de la mostra més juganera de la ciutat que l’any passat va haver de viure una edició virtual i adaptada a les restriccions establertes per la situació pandèmica de la Covid-19. Enguany, la fira celebrarà la novena edició omplint de jocs, alegria i diversió l’espai firal del passeig de la Indústria durant la jornada del 6 de desembre. La mostra organitzada per l’Ajuntament de Berga i la Cia. de Jocs l’Anònima comptarà amb un espai d’exposició i venda de jocs, una fireta de productes i artesania nadalenca i una zona dedicada als jocs tradicionals i jocs gegants reciclats.

La primera tinenta d’alcaldia, Roser Valverde, ha destacat la importància de recuperar la presencialitat de totes les activitats que es feien abans de la pandèmia. Valverde s’ha referit a l’edició confinada celebrada l’any passat explicant que “la situació de pandèmia no ens va deixar gaire marge per poder fer una fira tal com la coneixíem, però per sort, aquest any sí que podrem recuperar i gaudir de la fira de manera presencial”. En aquest sentit, Òscar Garcia de la Cia. de Jocs l’Anònima també s’ha mostrat satisfet assegurant que “la novetat principal d’aquest any és que fem fira! Estem molt contents i ens fa molta il·lusió poder tornar a fer una fira del joc perquè la de l’any passat va ser virtual i podem dir que vam fer fira, però realment no és el mateix. El que volem és que la gent vingui, jugui i gaudeixi d’un dia espectacular”.

Més espai de joc

L’espai firal comptarà amb diferents zones per tal de distribuir els productes i activitats de la mostra i una de les novetats de l’edició d’enguany serà l’ampliació de l’espai dedicat al joc. La plaça de Viladomat acollirà una vintena d’expositors especialitzats en jocs i joguines per tal d’assessorar el públic visitant. L’espai del passeig de la Indústria comptarà amb una petita fira formada per una dotzena de parades d’artesania i productes relacionats amb el Nadal com per exemple: elements decoratius, figures i pessebres o dolços típics com xocolates, neules i torrons, entre d’altres. A més, l’espai de joc duplicarà la seva superfície per tal d’encabir una àmplia oferta de jocs tradicionals de la Cia de Jocs l’Anònima i jocs gegants construïts amb materials recuperats per la companyia osonenca Guixot de 8. També hi haurà un espai de jocs del món inspirats en els viatges i aventures que apareixen als còmics del Tintín (personatge literari de ficció).

Fer del joc un espectacle de carrer

La Fira del Joc i de Nadal comptarà amb la participació de Guixot de 8. Es tracta de la primera companyia catalana i de l’estat espanyol que converteix el joc en un espectacle de carrer i ho fa recollint el testimoni dels jocs populars i de cucanya tan arrelats al nostre país. La companyia porta jocs per carrers i places, però són jocs originals, de fabricació pròpia i construïts amb materials recuperats procedents del drapaire i de les deixalleries de la Mancomunitat Plana. Guixot de 8 compta amb diferents col·leccions de jocs com per exemple el gargot de bicicletes, l’altra vida de les coses, l’arbre juganer, el gargot d’imaginació, el gargot de gimnàstica, el gargot picat o el gargot d’escultura. Òscar Garcia ha fet referència a l’espectacularitat dels jocs de Guixot de 8 i ha recordat que “la companyia va ser precursora en els jocs gegants reciclats i volem que aquest tipus de jocs s’expandeixin per bona part del passeig de la Indústria perquè tothom pugui veure’ls i jugar-hi”.

Horaris i pressupost de la fira

L’Ajuntament de Berga ha destinat 5.000 € a l’organització de la IXa Fira del Joc i de Nadal. El públic assistent podrà gaudir d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el joc de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Totes les activitats estaran dinamitzades per l’equip de monitors i monitores de la Cia. de Jocs l’Anònima que tornarà a comptar amb persones amb discapacitat d’entitats socials per tal de repetir l’experiència iniciada l’any 2019 i fer que la fira sigui més inclusiva. La fira compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga