Inici

Berga acollirà aquest dissabte l’acte central del projecte solidari de ciutat dut a terme per l’Escola Xarxa

Aquest matí, durant la roda de premsa de presentació del projecte
Ampliar en una finestra emergent Aquest matí, durant la roda de premsa de presentació del projecte
Data de publicació: 09.04.14
Aquest matí l’Escola Xarxa de Berga ha presentat el projecte solidari de relació i coneixença entre els joves de l’Escola i els joves del Centre residencial Valldaura/Amalgama7, que, impulsat per la Fundació FCB, està portant a terme des de fa mesos i que es donarà a conèixer a la ciutat aquest dissabte, 12 d’abril. La jornada, que constarà de diverses activitats, està oberta a tota la ciutadania.

El projecte, que porta per lema ‘Hi som? Som-hi!!’, s’emmarca dins la campanya de la Fundació FCB ‘Joves Solidaris’ i compta amb la col•laboració del Departament d’Ensenyament, de la Federació Catalana de Futbol i de la Fundació Pere Tarrés, i ha constat d’un treball coordinat entre l’Escola Xarxa i el Centre residencial Valldaura/Amalgama7. Una experiència que ha permès un intercanvi entre els joves de l’Escola, que han pogut conèixer una realitat diferent, i els joves del Centre de Valldaura, que a través de tallers compartits amb alumnat de l’Escola, els han pogut ensenyar disciplines com les relacionades amb el circ. Així ho explica el Pol, un jove resident a Valldaura que ha participat d’aquest projecte: “Ens ha agradat molt poder compartir aquestes estones amb l’alumnat de l’Escola Xarxa, perquè normalment són els altres que ens ensenyen a nosaltres, i aquesta vegada hem pogut ser nosaltres els qui hem ensenyat a altres persones”, ha matisat. En aquest sentit, el Pol ha fet una crida perquè la ciutat participi en l’acte de dissabte, ressaltant la importància que aquest fet té per tots i totes els que s’han implicat en el projecte: “Espero que dissabte vingui molta gent i puguem gaudir plegats d’aquest dia, perquè a part de La Patum, jo crec que aquesta serà la festa més maca del Berguedà”, ha dit somrient.

En aquest sentit, l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, també ha volgut remarcar la rellevància d’aquest projecte a nivell de ciutat: “ Aquest projecte no és només important per l’Escola, per la Fundació FCB i pel Centre Valldaura, sinó també per la ciutat. És important que els i les joves es coneguin i que coneguin la realitat que hi ha i que hi pot haver”, ha destacat, fent referència a les dues realitats existents entre l’Escola Xarxa i el Centre de Valldaura.

Per la seva banda, tant el director clínic d’Amalgama 7, Jordi Royo, com l’alcaldessa d’Olvan, Judit Carreras, han reivindicat la necessitat de fer conèixer a la ciutadania la feina que s’està fent des del Centre residencial Valldaura/Amalgama7: “A vegades, tenir una escola com la de Valldaura a Olvan és una dificultat perquè hi ha veïns que, segurament per desconeixença, no entenen la bona feina que s’hi està fent, i donar-la a conèixer a través de projectes com aquests ens ajuda a trencar barreres i a ser millors com a societat”, ha ressaltat Carreras, alcaldessa del municipi on es troba el Centre. En la mateixa línia, Royo ha posat èmfasi en la necessitat de conscienciació per part de la societat: “Som aquells espais que tothom vol que hi siguin i els veu necessaris, però tothom els vol fora de casa seva”, ha lamentat.

La jornada que es farà aquest dissabte a Berga començarà el matí amb una recepció a l’Ajuntament de Berga, on l’Alcalde de la ciutat rebrà als i les joves, i seguidament, a la Plaça Sant Pere i a la Plaça Doctor Saló es duran a terme diferents activitats de circ i malabars obertes a la ciutadania que hi vulgui participar. Així mateix, també hi haurà una actuació musical i una paradeta de iogurts ‘Delícies del Berguedà’, fets per les persones del Centre Valldaura.

A les 6 de la tarda, la festa seguirà al Teatre Municipal amb un taller-conferència a càrrec de l’ex futbolista del FCB, Carles Rexach. Aquesta xerrada també està oberta a tota la ciutadania.

Segons el director de l’Escola Xarxa, Xavier Güell, aquest projecte iniciat enguany ha estat des del primer dia amb la mirada posada en establir una continuïtat per part de la Fundació FCB. Una voluntat, segons Güell, que ja s’ha assolit a dia d’avui: “L’objectiu de la Fundació FCB era que aquest fos un projecte d’arrelament, de continuïtat, i ens hem trobat que sense adonar-nos-en, moltes vegades ens parlàvem de l’any que ve amb el professorat i amb els responsables del Centre Valldaura. Aquest fet, que sense adonar-te’n, parlis de l’any que ve, és que per part nostre, el projecte ja ha arrelat i per tant, l’any que ve, seguirem treballant en la coherència del dir i el fer, perquè en definitiva, aquest projecte és això, preguntar-nos si hi som, i ser-hi; d’aquí, el seu nom, ‘Hi som? Som-hi!”, ha matisat satisfet.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga