Inici

Teatre: 'Llum trencada' d'Iguana Teatre - 5è cicle de memòria històrica

Fotografia durant una representacio de 'Llum trencada'
Ampliar en una finestra emergent Les tres intèrprets en una de les representacions de l'obra

‘Llum trencada’ d’Iguana Teatre és el muntatge que tancarà la programació sobre memòria històrica el diumenge, 15 de març, a les 6 de la tarda. L’espectacle recupera històries de dones que van ser empresonades, no per les seves idees polítiques, sinó perquè eren filles d’un o dones d’un altre. L’obra reivindica el paper d’altres dones, activistes, fortes i valentes que van enfrontar-se a aquelles persones que volien silenciar-les.

Dia: Diumenge 15 de març
Hora: 18 h
Lloc: Teatre Municipal de Berga
Preu: 12 € entrada general (Venda a taquilla 1 h abans)
Organitza: l'Ajuntament de Berga
____________________________________________________________________

Sinopsi: El cop d’estat del 18 de juliol de 1936 trencà els somnis de gran part de la població i per a les dones suposà una gran pèrdua, de tots els drets que havien aconseguit amb la II República, però també dels homes que feien part de la seva vida. L’espectacle recupera algunes històries d’aquestes dones que anaren a presó, no per les seves idees polítiques, sinó perquè eren filles d'un o dones d'un altre. I reivindica el paper d’altres dones, activistes, fortes i valentes, que s’atreviren a enfrontar-se amb els qui les volien fer callar. Recuperem un bocí de la història que no semblava interessar gaire, perquè no era la història del protagonista, sinó dels personatges secundaris que, tanmateix, foren objecte d’una venjança i repressió tan dura com la dels seus companys, pares o fills.

Fitxa tècnica:

Direcció: Pere Fullana
Interpretació: Marina Domínguez, Catalina Florit, Irene Soler
Dramatúrgia: Aina Salom i Carme Planells. A partir de 'Dones republicanes: Memòria de la Guerra civil a Mallorca' de Margalida Capellà

Durada: 1h
Idioma: català i castellà
Públic: tots els públics


Data:
Diumenge 15 de març del 2020 18:00
Lloc:
Teatre Municipal de Berga

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga