Inici

El Forn 2020. Mostra d’estiu d’arts escèniques - AJORNAT!

Cartell El Forn 2020
Ampliar en una finestra emergent Cartell - El Forn 2020. Autor: Marc Ribera

ATENCIÓ!

‘El Forn’, el festival d’estiu d’arts escèniques al carrer, previst per a celebrar-se del 28 al 30 d’agost, ha estat AJORNAT per la possibilitat de pluja.

Properament s’anunciarà la nova data de la mostra que inclou tallers d’expressió i interpretació, obres de microteatre i lectures dramatitzades!

Disculpeu les molèsties!

La cultura no s’atura a l’estiu i la pròxima cita programada a la ciutat de Berga serà teatral. Es tracta d’El Forn, la mostra d’estiu d’arts escèniques al carrer, que inclourà tallers formatius i microteatre del 28 al 30 d’agost. Enguany, el festival comptarà amb novetats per adaptar-se a les restriccions i les mesures de seguretat per la Covid-19. En concret, la mostra es traslladarà al Parc del Lledó i el seu entorn per disposar d’espais més amplis que garanteixin el distanciament interpersonal del públic assistent. El Forn és una iniciativa impulsada per les entitats de teatre local, Tràfec-Teatre i La Farsa, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga per promoure la cultura teatral berguedana amb espectacles innovadors de diversos formats. Aquest any, el festival celebrarà la seva tercera edició i comptarà amb dos tallers d’expressió i interpretació, obres de microteatre i lectures dramatitzades.

Mesures de seguretat per la Covid-19

L’organització aplicarà les mesures preventives corresponents per garantir que la mostra d’arts escèniques es pugui desenvolupar amb seguretat. El públic haurà de fer ús de la mascareta, hi haurà gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans i totes les activitats comptaran amb aforament limitat. Pel que fa al funcionament i desenvolupament dels espectacles, el públic es distribuirà en tres grups diferents per visualitzar cadascuna de les peces de microteatre de forma simultània. Posteriorment, cada grup es traslladarà al següent emplaçament, i així fins a completar l’itinerari de les tres representacions.

PROGRAMACIÓ:

Divendres, 28 d’agost

Taller: ‘La creativitat de l’intèrpret’, a càrrec d’Ivan Otaola

Descripció: l’activitat consistirà en treballar la creativitat i l’espontaneïtat de les persones participants mitjançant el joc dramàtic, el clown, l’expressió corporal i l’escolta. També s’oferiran eines i recursos per crear un espectacle grupal.
Públic: infants i joves d’entre 7 i 15 anys.
Horari: de 10 a 13h
Lloc: Amfiteatre del Parc del Lledó
Preu: 10€
Informació i inscripcions: lacloscatallers@gmail.com o T. 660 909 724.


Taller: ‘Cos, moviment i acció’, a càrrec d’Iris Hinojosa

Descripció: activitat que consistirà en crear un espai de connexió amb el cos i l’entorn, de joc, expressió i troballes, a través d’un treball personal i grupal per descobrir el llenguatge i els recursos propis del teatre i la dansa.
Públic: persones joves i adultes.
Horari: de 18 a 21h
Lloc: Amfiteatre del Parc del Lledó
Preu: 10€
Informació i inscripcions: interpretad@gmail.com o T. 628 295 257.


Dissabte, 29 d’agost

Hora: 19 h
Preu: 5€ (entrada general per veure les tres peces teatrals). Menors fins a 10 anys: gratuït.
Punt de trobada: accés principal del Parc del Lledó

L’Agrupació Teatral La Farsa presenta:

El Cim’ de Marta Buchaca

Descripció: l’obra parla sobre la política, d’esquerres i dretes, el poder, la importància de les xarxes socials i la volubilitat humana, a través d’una trama enganyosa i divertida, i amb detalls surrealistes com el Picasso que presideix l’escena.
Direcció: Angelina Vilella.
Interpretació: Sònia Ferrer i Xavier Gonzàlez-Costa

Les històries del barret’ de Joan Barril

Descripció: l’escriptor i periodista, Joan Barril, inventa i imagina trames sobre persones anònimes contemplant fotografies antigues. En aquesta ocasió, la història succeeix en una residència i la protagonista és una dona que fa 100 anys.
Direcció: Angelina Vilella
Interpretació: Mariona Casellas, circTorcom, Eudald Feliu, Òscar Guijarro, Anna E. Puig, Marta Pujols, Coaner Suades, Josep M. Suades, Sansa Torrabadella, Janina Vilana i Angelina Vilella.

Feminista i l’escudellòmetro’ de Santiago Rusiñol

Descripció: els anys 1903 i 1905, Santiago Rusiñol va escriure un monòleg pels personatges de la feminista i l’inventor de l’escudellòmetro, que malgrat els més de 115 anys de distància, són plenament vigents i parlen, des de l’humor i la crítica, d’un dels principals problemes de tots els temps: acabar amb la misèria, les classes i els privilegis.
Direcció: Marc Marginet
Interpretació: Berta Camps, Albert Cols, Laura Corominas, Marc Corominas, Toni López, Marc Pujals, Marta Robert i Mireia Tarrés.


Diumenge, 30 d’agost

Hora: 19 h
Preu: 5€ (entrada general per veure les tres peces teatrals).
Punt de trobada: accés principal del Parc del Lledó

Tràfec-Teatre presenta LS36

L’assistenta’ de Gerard Vilargada

Descripció: és una particular visió sobre la fal·làcia de l’estat del benestar, des de les entranyes del seu engranatge.
Direcció i escenografia: Iris Hinojosa
Dramatúrgia i interpretació: Gerard Vilardaga

STOP’ de Montse Grifoll i Legner Libugsni

Descripció: és un muntatge sobre la vida i tot allò que en forma part com per exemple: els bloquejos, les lluites d’ansietat entre les llums, les ombres, les marques, els temps i la perplexitat entre diferents universos.
Direcció i interpretació: Montse Grifoll
So i la veu: Legner Libugsni i Pablo Ruiz

36 vagons’ de Lydia Canals

Descripció: Sempre a casa obeint en silenci. Buscant una carícia de les herbes del jardí. I després trossejar, escampar i escapar. Per què? Potser per res o per tot.
Direcció i interpretació: Lydia Canals

* L’organització es reserva el dret de modificar o cancel·lar qualsevol de les activitats previstes.


Data:
Lloc:
Parc del Lledó

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga