Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga adopta mesures econòmiques per reduir l’impacte del coronavirus en les obligacions tributàries de la ciutadania
  Data de publicació: 02.04.20

  L’Ajuntament de Berga ha adoptat una sèrie de mesures en l’àmbit econòmic per minimitzar l’impacte negatiu que ha comportat la restricció de l’activitat decretada per les autoritats governamentals, a causa de la situació d’emergència sanitària pel coronavirus. Es tracta d’unes primeres actuacions d’urgència que s’implementaran a curt termini, tot i que manca valorar quin serà l’impacte real de la pandèmia ja que la situació evoluciona constantment. Tot i això, el consistori seguirà cercant tots els recursos disponibles per poder ampliar les mesures en matèria econòmica, sempre que sigui possible.

  Recull de mesures econòmiques

  Zona Blava: aplicació de la gratuïtat mentre duri la situació d’estat d’alarma.

  Preus públics de l’Escola Bressol Flor de Neu i l’Escola Municipal de Música de Berga: suspensió del cobrament dels rebuts des del 13 de març fins que el servei es torni a prestar amb normalitat. El dia 10 de març es va fer el cobrament dels rebuts corresponents al febrer.

  Preus públics del Conservatori de Música dels Pirineus: suspensió del 50% de la quota de març i cobrament de 50 € mensuals a partir de l’abril i fins que el servei es torni a prestar amb normalitat. Aquesta mesura ha estat consensuada amb els ajuntaments de Puigcerdà i La Seu d’Urgell.

  Centre Esportiu Municipal El Tossalet: suspensió temporal del pagament de totes les quotes dels usuaris i usuàries mentre duri el tancament obligatori de les instal·lacions. La part de la quota no gaudida del mes de març serà compensada en quotes futures i la quota del mes d'abril no serà cobrada.

  Taxa de terrasses i espais davant l’establiment: no cobrament de la taxa a comerços i establiments pels dies tancats. Es regularitzarà la part proporcional en la liquidació anual.

  Taxa per ocupació de la via pública: retorn dels cobraments que ja s’hagin efectuat amb motiu de la Diada de Sant Jordi de 2020.

  Proveïdors: avançament, tant com sigui possible, dels terminis de pagament de les factures aprovades i manteniment de la relació contractual amb empreses proveïdores garantint la continuïtat dels serveis, obres i subministraments previstos pel 2020.

  Tributs delegats a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona

  Impost sobre vehicle de tracció mecànica (IVTM): pròrroga del termini voluntari de pagament fins al 2 de juny de 2020.

  Taxa de les parades del Mercat Setmanal: no cobrament de la taxa a les parades que hagin vist suspesa la seva activitat. Atès que el rebut és trimestral, es començarà a aplicar a partir de l’1 d’abril (Es regularitzarà la part proporcional del mes de març en la següent liquidació). Per aquest tràmit, caldrà la sol·licitud prèvia de la persona titular.

  Fraccionaments i ajornaments: ampliació del termini de pagament de tots els impostos gestionats per l’Organisme de Gestió Tributària d’acord amb el següent detall:

  - Ajornaments o fraccions, concedits abans del 18 de març de 2020, el seu venciment es produirà el 30 d’abril de 2020.
  - Ajornaments o fraccions, concedits després del 18 de març de 2020, el seu venciment es produirà el 20 de maig de 2020.

  Expedients en via executiva: suspensió temporal dels procediments de cobrament iniciats per l’Organisme de Gestió Tributària. L’Ajuntament no tramitarà nous procediments de cobrament en via executiva ni noves ordres d’embargament fins passada la situació d’estat d’alarma.

  Terminis per a la resta de tributs:

  - Escombraries comercials i domiciliàries:

  1a Fracció:
  Rebuts no domiciliats: del 04/05/2020 al 06/07/2020
  Rebuts domiciliats: 01/07/2020

  2a Fracció:
  Rebuts no domiciliats: del 04/09/2020 al 05/11/2020
  Rebuts domiciliats: 02/11/2020

  - Impost sobre Béns Immobles (IBI) - Urbans:

  Rebuts no domiciliats: del 04/05/2020 al 06/07/2020
  Rebuts domiciliats: 1a fracció 01/07/2020; 2a fracció 02/11/2020

  - Impost sobre Béns Immobles (IBI) – Rústics:

  Rebuts no domiciliats: del 04/09/2020 al 05/11/2020
  Rebuts domiciliats: 02/11/2020

  - Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE):

  Rebuts no domiciliats: del 18/09/2020 al 18/11/2020
  Rebuts domiciliats: 02/11/2020

  - Taxa per entrades de vehicles - Guals:

  Rebuts no domiciliats: del 04/05/2020 al 06/07/2020
  Rebuts domiciliats: 01/07/2020

  - Taxa cementiri municipal:

  Rebuts no domiciliats: del 04/09/2020 al 05/11/2020
  Rebuts domiciliats: 02/11/2020 • L’Ajuntament de Berga suspèn la Fira de Maig i estudia incorporar alguns dels actes a la Fira de Santa Tecla de 2020
  Data de publicació: 30.03.20

  L’Ajuntament de Berga suspèn la Fira de Maig a causa de la crisi d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Les mesures preventives establertes per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació de la pandèmia fan que no es pugui garantir la celebració de la mostra prevista pels dies 1 i 2 de maig. A més, tot i que les mesures decretades durant l’estat d’alarma deixessin d’estar en vigor en el moment de realització de la fira, tampoc es podria garantir que existissin altres restriccions referents a la mobilitat i la lliure circulació de persones en esdeveniments amb aforaments superiors al miler de participants. Per tot això, i amb la finalitat de prioritzar la salut i la seguretat de les persones que participen a la fira (empreses, entitats, paradistes, públic, etc.), el consistori berguedà ha decidit cancel·lar la Fira de Maig d’enguany.

  Una mostra multisectorial de referència

  La Fira de Maig és una de les fires més importants de la ciutat i també és una mostra de referència per al conjunt del Berguedà i les comarques veïnes. L’esdeveniment se celebra anualment a la zona del Passeig de la Indústria i compta amb un recinte firal de 21.100 metres quadrats i un pressupost d’uns 27.500€. La Fira de Maig es va reinventar l’any 2016 quan el consistori va apostar per renovar la imatge i la distribució de la mostra. També es va iniciar la tematització de les edicions que darrerament han estat dedicades a la indústria forestal, l’economia circular, la revisió del passat industrial de la comarca i l’agroalimentació. El certamen de l’any passat va comptar amb la participació de 27 entitats i 128 empreses d’una gran varietat de sectors industrials com per exemple l’alimentació, el turisme, la salut i el benestar, el transport, les telecomunicacions, l’habitatge, els productes químics, l’agricultura i l’automoció, entre d’altres. A més, la Fira de Maig també compta amb més d’una quinzena d’activitats paral·leles per a tots els públics.

  Reconversió de la Fira de Santa Tecla

  La suspensió de la Fira de Maig ha fet que l’àrea de Promoció Econòmica i Fires estigui valorant la possibilitat d’incorporar algunes de les propostes a la Fira de Santa Tecla que se celebrarà el 19 i 20 de setembre, si les circumstàncies sanitàries ho permeten. Actualment, el consistori treballa en aquest supòsit i en els propers dies i setmanes es determinaran quines són les característiques que tindrà la Fira de Santa Tecla d’enguany.

  Les inscripcions de la Fira de Maig queden anul·lades

  Les inscripcions realitzades per participar a la Fira de Maig de 2020 han estat anul·lades i no tenen validesa. Les persones, entitats, empreses, marxants i paradistes que tinguin interès en participar a la Fira de Santa Tecla hauran d’inscriure’s seguint el procediment establert per a aquesta fira. Podeu consultar la informació i les instruccions referents a la mostra a l’apartat ‘Fires’ del web municipal (www.ajberga.cat) i en aquest enllaç:

  Per a més informació, podeu contactar amb l’àrea de Promoció Econòmica i Fires a través de l’adreça de correu electrònic firesberga@ajberga.cat.


          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga