Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Arriba la cinquena edició de Conductàlia Berga, que dona protagonisme als testimonis de les víctimes d’accidents de trànsit
  Data de publicació: 24.05.19
  El dimecres 29 de maig arriba la cinquena edició del Conductàlia Berga, una jornada de seguretat viària adreçada a joves, i organitzada pel Montepio amb la col·laboració de diferents professionals d’emergències i seguretat. Es preveu que hi assisteixin uns 350 alumnes d’entre 16 i 18 anys, de 7 centres d’arreu de la comarca. L’objectiu és sensibilitzar els joves sobre la importància de les actituds que prenen com a conductors o com a vianants, a través de breus ponències i experiències personals.

  L’acte, que començarà a 2/4 d’11 del matí al Teatre Municipal de Berga, s’iniciarà amb una escena teatralitzada sobre un accident de trànsit, a càrrec de la Companyia Nocturna.

  En el torn de ponències, intervindran, com ja és habitual, representants del Servei Català de Trànsit, Policia Local de Berga, Bombers, Mossos d’Esquadra i Servei d’Emergències Mèdiques. També explicaran el seu testimoni víctimes d’accidents de trànsit de l’Institut Guttman i d’Stop Accidentes, que relataran la seva experiència personal. I aquest any, com a novetat, hi participarà Núria Roca, una jove berguedana que en el seu moment va participar al Conductàlia com a assistent i que, posteriorment, va patir un accident. Tancarà l’esdeveniment Juli Gendrau, Director del Servei Català de Trànsit.

  El fil conductor del Conductàlia d’aquest any seran les distraccions de conductors i vianants i les conseqüències que poden tenir.

  Com en cada edició, Conductàlia compta amb la col•laboració de diversos cossos de seguretat i emergències, professionals mèdics i associacions de víctimes d’accidents de trànsit, així com de l’Ajuntament de Berga, que se sumen a la voluntat del Montepio de conscienciar els joves dels perills viaris, com a conductors, vianants o acompanyants.

  Avui s’ha presentat el Conductàlia a Berga

  Aquest migdia s’ha presentat el Conductàlia a Berga en roda de premsa. Olga Sànchez , membre de la Junta del Montepio, ha volgut remarcar “la implicació dels diferents cossos de seguretat i les institucions que han fet possible que arribem a la 5a edició del Conductàlia. Des dels diferents àmbits ens ha permès aportar el nostre granet de sorra per poder parlar de seguretat viària i contribuir a reflexionar sobre aquesta qüestió”.

  Per la seva banda, Ramon Baraldés, director de l’entitat, ha destacat “l’escenificació de l’accident a través d’una companyia de teatre professional que se centrarà en les distraccions en els accidents de trànsit” i la participació d’una jove que va assistir “al Conductàlia com a alumna i que posteriorment va patir un accident i s’ha prestat voluntària per fer una de les ponències. Compartirà la seva experiència sota el títol ‘Sortir de festa i despertar a l’hospital”. També ha explicat que el Montepio està treballant per a què la prevenció sigui una assignatura oficialitzada dins del departament d’Ensenyament.

  Eloi Escútia, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Berga, ha explicat que “l’Ajuntament de Berga col·labora en tot el que pot en aquestes activitats destinades a la prevenció dels accidents adreçades als joves de la comarca. Ara que l’Ajuntament disposarà de la titularitat d’uns trams urbans que pertanyien a la Generalitat, treballarem per gestionar correctament aquests espais de vies urbanes per prevenir accidents juntament amb la col·laboració de la Policia Local”.

  També hi han intervingut Juli Lladós, cap del Parc de Bombers de Berga; Efren Garcia, agent de la Policia Local; Ramon Aldomar, sergent cap de l’Oficina de la Regió Central de Mossos d’Esquadra); i Núria Barral, infermera del SEM. Tots ells han fet un repàs de com seran les seves ponències al Conductàlia Berga per apropar als joves experiències i consells que contribueixin a reduir l’accidentalitat viària i han destacat la importància de la prevenció i la conscienciació.

 • La recollida Porta a Porta a Berga tindrà canvis durant La Patum de 2019
  Data de publicació: 24.05.19
  Del 19 al 23 de juny, la recollida porta a porta no es realitzarà a alguns carrers de Berga i es col·locaran illes de contenidors provisionals. La zona on no es realitzarà la recollida porta a porta serà als carrers on hi ha els principals actes de La Patum i voltants.

  La primera mesura és traslladar la recollida de la fracció resta del dimecres 19 al dilluns 17 a TOTA la ciutat. Per tant, dimecres de Patum – dia en què habitualment es recull la resta, a Berga – no hi haurà recollida porta a porta a cap punt de la ciutat.

  El veïnatge de la zona Patum, no tindrà recollida porta a porta els dies centrals de la festa. La recollida d’orgànica i envasos que s’hauria de fer el dijous 20 i el diumenge 23 no es farà. Per poder llençar la brossa s’habiliten una vintena d’illes de contenidors repartides en diversos punts. En la meitat d’aquestes illes, hi haurà contenidors amb 4 fraccions: resta, orgànica, envasos i paper/cartró. A l’altra meitat d’illes, només hi haurà contenidors de resta i orgànica. Els contenidors de vidre continuaran en els punts on es troben habitualment. Totes aquestes illes de contenidors es retiraran el dilluns, 24 de juny, i la recollida porta a porta reprendrà el seu ritme habitual el dimarts, 25 de juny.

  Pel què fa a la recollida comercial, dissabte 22, es farà la recollida d’orgànica i paper/cartró com es fa habitualment els dissabtes, a partir de les 2 del migdia. S’avançarà al màxim la recollida de la Plaça Sant Pere i voltants per no coincidir amb l’inici del passacarrers.

  Consulta el mapa de la zona exclosa del sistema de recollida de residus porta a porta durant La Patum de 2019 en aquest enllaç.

  Nova ubicació de l’Oficina d’atenció al públic

  Durant el mes de juny, l’Oficina d’atenció al públic de Berga es traslladarà dels baixos de l’Ajuntament al Telecentre (C/ Sardana, 24). La ciutadania es pot dirigir a l’oficina del Carrer Sardana per resoldre incidències o anar a recollir bosses. Els horaris continuen sent els mateixos que fins ara: dilluns i divendres de 10 a 1 i dimecres de 4 a 7 de la tarda. El Consell Comarcal fa dies que ha incrementat el personal de l’oficina de manera que s’han resolt les cues i temps d’espera que hi havia hagut setmanes enrere. També s’ha ampliat la dotació d’entrega de paquets de bosses d’orgànica.

  També cal destacar que, durant la setmana de Patum, l’oficina obrirà en el seu horari habitual.


          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga