Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà mostren el seu condol per la mort de Manela Quesada Soto i decreten tres dies de dol a la ciutat
  Data de publicació: 18.03.18
  L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà volen expressar la seva consternació per la mort de Manela Quesada Soto produïda aquest dissabte, 17 de març, a la ciutat de Berga arran d’uns tràgics fets que estan sent investigats pels cossos policials corresponents.

  Les dues institucions lamenten profundament la mort de la veïna berguedana i volen mostrar el seu condol a la família i amics en aquests moments tan difícils, posant-se a la seva disposició per a tot allò que pugui ser necessari.

  La Manela Quesada Soto ha estat una persona estretament vinculada al teixit associatiu berguedà a través de la seva dedicació i important tasca al capdavant d’entitats de caire social com ASFAM Berga i Grup Horitzó, de les quals n’ha estat la presidenta i la directora, respectivament. Quesada també ha estat vinculada al comerç local després d’haver regentat una parada d’alimentació al Mercat Municipal de Berga durant molts anys.

  L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà han decretat tres dies de dol oficial, des de diumenge fins dimarts, que comportarà la suspensió dels actes institucionals de caràcter festiu, així com la col·locació d’un crespó negre a les banderes que onejaran a mitja asta en senyal de dol i de respecte.

  L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà també realitzaran una aturada institucional d’un minut de silenci en record de Manela Quedasa Soto. L’acte es farà aquest dilluns, 19 de març, a la 1 del migdia davant de les seus dels dos organismes. La convocatòria es fa extensiva a totes les persones que vulguin expressar el seu condol per a fer-ho davant dels edificis dels seus llocs de treball.

  La família demana respecte davant d’aquesta situació i de la seva decisió de no fer declaracions davant dels mitjans de comunicació. Per últim, es demana que no es facin especulacions respecte el cas.

 • Berga obre les inscripcions per accedir a les places d’administradors i administradores de La Patum de 2018
  Data de publicació: 15.03.18
  L’Ajuntament de Berga ha obert el període d’inscripció per sol·licitar l’accés a les places d’administradors i administradores de La Patum de 2018. Es tracta de quatre parelles que s’encarregaran de presidir els actes principals de les festes del Corpus d’enguany, representant els antics Quatre Barris en què es dividia la ciutat: Feixines o Capdamunt de la vila (Fonolls), Sant Pere (Esclafidors rebentats), Centre o Carrer Major (Esclafidors embotits) i Raval (Ravenisses). Tradicionalment, els administradors s’encarregaven de recaptar els diners per pagar les despeses de les festes de l’Octava de Corpus, però avui dia la seva participació ha esdevingut simbòlica i protocol·lària.

  Les parelles finalment seleccionades pel Patronat Municipal de La Patum portaran a terme les tasques designades als administradors i administradores durant el desenvolupament de les festes de La Patum i Els Elois d’aquest any. D’una banda, les persones escollides tindran la obligació d’assistir al Ple de l’Ascensió, a les misses majors, a La Patum de Lluïment de dijous, divendres i diumenge de Corpus, al lliurament de premis del concurs de cartells i el concurs de dibuix infantil, a l’entrega dels Títols de Patumaire i Patumaire d’honor i als salts de Patum que es realitzaran davant dels seus domicilis durant la passada de dissabte a la nit. D’altra banda, també es requerirà l’assistència els administradors durant els actes de la festivitat d’Els Elois com per exemple en les passades de dissabte i diumenge, en l’ofici i el Ballet de Déu de la Boda Típica de l’Alt Berguedà.

  Les parelles que vulguin convertir-se en administradors de La Patum i Els Elois de 2018 poden presentar les seves sol·licituds via telemàtica o presencial a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Les peticions hauran d’anar acompanyades d’un formulari amb les dades personals dels interessats que es pot descarregar en aquest enllaç. El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitzarà el 30 d’abril.

          10  11  ...  Següent >

El més nou


Calendari

    
Febrer 2018
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga