Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga promou una consulta ciutadana per a l’elaboració del Reglament d’ús dels horts urbans de titularitat municipal
  Data de publicació: 26.03.19
  L’Ajuntament de Berga ha obert a la ciutadania la consulta pública prèvia per a l’elaboració del Reglament de règim d’ús i funcionament dels horts urbans de titularitat municipal. La consulta té l’objectiu de recollir l’opinió dels veïns i veïnes, així com de les entitats afectades per la futura norma que permetrà regular el funcionament dels horts que es pretenen posar en marxa en uns terrenys de titularitat municipal situats al carrer Guillem de Berguedà, sota el pavelló d’esports. Aquest futur espai d’horts preveu la creació d’unes 60 parcel·les d’uns 50m2 cadascuna. El projecte preveu també espais d’emmagatzematge d’eines, espais de gestió de residus (compostadors), una zona de reunió i descans i un espai de jocs infantils. A més, les parcel·les estaran connectades a una xarxa de reg centralitzada.

  En què consisteix el projecte d’horts urbans?

  Els horts urbans són espais agrícoles de titularitat municipal dedicats al conreu de productes i/o aliments per a l’autoconsum. Es tracta d’espais que promouen la sobirania alimentària, però també són espais inclusius, de relació i cooperació, d’aprenentatge i terapèutics. Tanmateix, els horts urbans són recintes vinculats al foment de la cultura mediambiental a través del desenvolupament de bones pràctiques relacionades amb l’agricultura ecològica, la biodiversitat i la gestió dels recursos i els residus. Per tot això, el reglament preveu que una part de les parcel·les es destinin a entitats socials i educatives, mentre que la resta de parcel·les es destinaran a particulars.

  El text també recull el temps estimat de la cessió de les parcel·les, que es preveu que sigui de tres anys, mitjançant l’abonament d’una taxa d’ús de l’espai. L’Ajuntament de Berga habilitarà la infraestructura necessària per desar les eines i realitzar el compostatge. Per optar a l’adjudicació de les parcel·les caldrà ser major d’edat i formalitzar la sol·licitud en el període que es determini quan el text del reglament hagi estat aprovat i validat pel plenari municipal.

  Consulta pública prèvia per a la realització de suggeriments

  Les persones interessades en fer aportacions i suggeriments sobre la matèria hauran de ser majors de 16 anys. Per fer-ho, caldrà accedir a l’apartat ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ inclòs en l’espai dedicat a la participació ciutadana del web municipal (www.ajberga.cat). En aquesta secció, els usuaris i usuàries podran consultar i descarregar el document de síntesi de la iniciativa normativa que inclou els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar mitjançant l’elaboració del Reglament de règim d’ús i funcionament dels horts urbans de titularitat municipal. En aquest apartat també hi apareix l’enllaç al formulari d’instància genèrica que cal completar amb les aportacions corresponents. El termini per a la presentació de les instàncies de forma presencial o telemàtica estarà obert fins al 8 d’abril de 2019.

  Un cop hagi finalitzat el període establert per a la realització de la consulta pública prèvia, la comissió d’estudi formada per tècnics i tècniques municipals i representants de les diferents formacions polítiques del consistori berguedà, es reunirà per valorar les aportacions recollides i incloure-les, si s’escau, en el text definitiu del reglament.
 • Berga aspira a assolir mig centenar de participants en la 7a edició de les curses urbanes de 5 i 10 km del 7 d’abril
  Data de publicació: 25.03.19
  El diumenge, 7 d’abril, és una de les dates marcades al calendari anual de curses ja que serà el dia en que la ciutat de Berga acollirà la 7a edició de les curses urbanes de 5 i 10 quilòmetres. Les proves estan coorganitzades pel club esportiu Joves Atletes de Berga (JAB) i l’Ajuntament de Berga i compten amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Esportiu del Berguedà i la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una cita esportiva de caràcter popular que també comptarà amb atletes professionals locals, nacionals i internacionals. Per això, l’organització aspira a assolir el topall màxim de participants que se situa en el mig centenar. Segons el president del JAB, Alfonso López, ha destacat alguns dels atletes que participaran en l’edició d’enguany, com per exemple Núria Cascante o Xavi Tomasa. Tanmateix, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha manifestat la voluntat de “potenciar esdeveniments esportius que posin el Berguedà en el mapa i que siguin un reclam per als esportistes d’elit per a què puguin venir a entrenar-se, a competir i a gaudir de l’esport i de la comarca”. Pel moment, el president del JAB, Alfonso López, ha comentat que “s’han registrat un centenar d’inscripcions” i ha recordat que també hi haurà sis competicions adreçades al públic infantil.

  Les curses transcorreran per un circuit urbà

  La carretera de Solsona, a l’alça de l’Hotel Berga Park, serà el punt d’inici i arribada de totes les competicions que es disputaran el 7 d’abril. Les curses infantils anomenades ‘Urban Kids Berga’ començaran a les 10 del matí i es portaran a terme a la zona de la carretera de Solsona. Els petits corredors i corredores es dividiran en 6 categories en funció de l’any de naixement.

  A les 11 del matí es donarà el tret de sortida a les curses de 5 i 10 quilòmetres, en què hi podran participar persones majors de 16 anys. El recorregut es mantindrà igual que en les darreres edicions i resseguirà bona part de la carretera de Solsona fins arribar a La Valldan. Posteriorment, els atletes es dirigiran cap a la Gran Via fins arribar a l’Avinguda del Canal Industrial, el Passeig de la Indústria, la Ronda Moreta, el carrer del Roser i la carretera de Solsona novament.

  Els corredors i corredores de la categoria de 5 km hauran de completar una volta al recorregut, mentre que els participants de la categoria de 10 quilòmetres hauran de realitzar dues voltes consecutives. La prova comptarà amb un punt d’avituallament a la meitat de la cursa i s’habilitarà una zona d’aparcament, servei de dutxes i guarda-roba. Paral·lelament, durant les competicions hi haurà animació, inflables gratuïts, sortejos de material i es faran fotografies als corredors i corredores, que es podran obtenir de manera gratuïta, entre d’altres.

  Inscripció per participar a les curses

  La inscripció es podrà fer de manera telemàtica al portal web de l’entitat Joves Atletes de Berga o presencialment a les botigues esportives InterSport Serra Martí de Berga, Costa Esports de Gironella i Bravo Running de Manresa. Tots els participants rebran una samarreta tècnica, una gorra i una bossa d’obsequis dels patrocinadors.
          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga