Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’accés a la piscina municipal de Berga serà gratuït durant l’episodi de calor previst a la ciutat els pròxims dies
  Data de publicació: 25.06.19
  L’Ajuntament de Berga permetrà accedir gratuïtament a la piscina municipal a partir d’aquest dimecres, 26 de juny, i fins que es mantingui l’onada de calor prevista a la ciutat, segons les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya. Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional que el consistori berguedà ha aplicat des de l’any 2015 per a què tothom pugui combatre els episodis de calor més intensa. Aquesta mesura s’activa quan el Servei Meteorològic de Catalunya emet avisos de perill “alt” o “molt alt” al Berguedà que es corresponen amb les alertes de color taronja i vermell, respectivament.

  Predicció meteorològica pels propers dies

  Segons la predicció meteorològica, la pujada de temperatura registrada els últims dies augmentarà i podria assolir temperatures d’entre 37 i 39ºC a Berga entre el dijous i el dissabte (del 27 al 29 de juny). Això suposaria arribar a unes temperatures màximes i excepcionals, superant el llindar de perill per calor que el Servei Meteorològic de Catalunya estableix en els 36 ºC per a la capital berguedana. Aquest dimecres, 26 de juny, la temperatura ja podria rondar el valor esmentat de 36 ºC.

  Accés gratuït fins a completar l’aforament de la piscina

  Per tot això, la ciutadania podrà accedir a la piscina municipal des de les 10 del matí fins a les 8 de la tarda, de forma gratuïta. L’accés a les instal·lacions municipals de bany estarà limitat pel seu aforament i, per això, els usuaris i usuàries rebran un tiquet a l’entrada de la piscina que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament. En total, es repartiran entrades numerades, fet que permetrà saber el nombre de persones que accedeixen a la piscina durant tota la jornada. Es preveu que el consistori repeteixi la mesura esmentada quan els avisos de perill siguin “alts” o “molt alts”, seguint el criteri establert pel Servei Meteorològic de Catalunya que es pot consultar a través del web www.meteo.cat. En aquest sentit, el consistori informarà del final de la gratuïtat de les instal·lacions de bany en funció de l'evolució de l'episodi de calor.

  Mesures de prevenció per combatre la calor

  Des de l’Ajuntament de Berga es demanda evitar els efectes de l’episodi de calor seguint les recomanacions de Protecció Civil com per exemple: beure molta aigua i fer àpats lleugers, evitar sortir al carrer en les hores de més sol, portar gorra o barret per protegir-se del sol, procurar hidratar els animals de companyia i no passejar-los durant les franges horàries més caloroses, entre d’altres. Podeu consultar la resta de consells en aquest enllaç web.


 • L’Ajuntament de Berga queda constituït i Montse Venturós (CUP) pren possessió del càrrec d’alcaldessa pel mandat 2019-2023
  Data de publicació: 15.06.19
  L’Ajuntament de Berga ha celebrat aquest dissabte, 15 de juny, una sessió extraordinària per constituir el consistori i escollir l’alcalde o alcaldessa de la ciutat entre les persones electes que han pres possessió del càrrec de regidors i regidores, segons els resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Tal i com marca la legislació electoral i el règim jurídic d’organització i funcionament de les entitats locals, la sessió s’ha portat a terme vint dies hàbils després de la celebració dels comicis electorals.

  L’acte ha començat amb l’entrada dels regidors i regidores electes precedits el secretari municipal, Antoni Pérez, i la interventora, Montse Torra. Seguidament, s’ha constituït la Mesa d’edat formada per les persones electes de major i menor edat. Es tracta de Vicenç Vegas Crespo (Junts x Berga), que ha presidit la Mesa en ser la persona de major edat, i Roser Valverde Lojo (CUP), que ha actuat com a vocal en ser la persona de menor edat del plenari. Tots dos han jurat els càrrecs i se’ls ha fet entrega de la banda i la medalla de la ciutat.

  A continuació, la resta de regidors i regidores del plenari han estat cridats per ordre alfabètic per tal de jurar o prometre el càrrec i ocupar els diferents escons del plenari. Els regidors i regidores són: Ferran Aymerich Torner (JxB), Ramon Camps Garcia (ERC), Eloi Escútia Fors (CUP), Abel Garcia Marín (PSC), Ariadna Herrada Gost (JxB), Marc Marginet Sensada (JxB), Marià Miró Manubens (CUP), Dolors Rial Clotet (JxB), Roser Rifà Jané (CUP), Jordi Sabata Freixa (JxB), Ivan Sànchez Rodríguez (CUP), Isaac Santiago Vilardaga (CUP), Aleix Serra Uró (CUP), Dolors Tous Bruch (ERC) i Montse Venturós Villalba (CUP).

  Posteriorment, s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde o alcaldessa de l’Ajuntament de Berga. El procediment estableix que només poden presentar candidatura els regidors i regidores que encapçalen les llistes electorals que van concórrer a les eleccions. En aquest cas, es tractaria de Montse Venturós (CUP), Jordi Sabata (JxB), Ramon Camps (ERC) i Abel Garcia (PSC). Tot seguit, els regidors i regidores han emès el seu vot de forma secreta dipositant la papereta en una urna transparent i s’ha realitzat l’escrutini amb el resultat següent:

  - Vots emesos: 17
  - Abstencions: 1 vot
  - En blanc: 0 vots
  - Nuls: 0 vots
  - Montse Venturós (CUP): 8 vots
  - Jordi Sabata (JxB): 6 vots
  - Ramon Camps (ERC): 2 vots

  Davant d’aquests resultats i tenint en compte que cap dels candidats o candidates ha obtingut la majoria absoluta dels vots emesos del plenari, s’ha procedit al nomenament de Montse Venturós Villalba com a alcaldessa de Berga en ser la persona que encapçalava la llista més votada pels veïns i veïnes de la ciutat el passat 26 de maig. Posteriorment, Venturós ha jurat el càrrec d’alcaldessa i el president de la Mesa d’edat li ha entregat la vara de batllessa.

  A continuació s’ha dissolt la Mesa d’edat i l’alcaldessa ha ocupat la presidència de la sessió i del plenari municipal. Seguidament, l’alcaldessa ha obert el torn de parlaments cedint la paraula als representants de totes les llistes electorals, els quals, han explicat la motivació del seu vot. L’alcaldessa també ha pronunciat un parlament abans de tancar la sessió que ha finalitzat amb els regidors i regidores dempeus per escoltar l’himne de la ciutat de Berga.

          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga