Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga recupera el Segell Infoparticipa per la transparència del web municipal assolint un 90,38% dels indicadors avaluats
  Data de publicació: 25.04.18
  L’Ajuntament de Berga ha obtingut el Segell Infoparticipa de 2017 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que té l’objectiu d’avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que s’ofereix a la ciutadania. En aquest cas, el consistori berguedà ha assolit un 90,38% dels indicadors avaluats. Aquesta xifra suposa una millora important respecte l’any anterior (55,77%) i alhora permet recuperar la distinció que havia perdut fa dos anys.

  El segell Infoparticipa està format per 52 indicadors dividits en diferents categories que s’utilitzen per avaluar la qualitat de la informació publicada sobre els representants polítics que formen part de la corporació, com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics, quina informació es dona sobre el municipi i quines eines es posen a l’abast dels usuaris per promoure la participació de la ciutadania. En aquest sentit, el Laboratori ha certificat el compliment de 47 dels 52 indicadors esmentats anteriorment després de revisar el portal web municipal (www.ajberga.cat).

  L’alcaldessa i regidora de Participació Popular de l’Ajuntament de Berga, Montse Venturós, s’ha mostrat satisfeta del reconeixement obtingut tenint en compte l’increment d’indicadors avaluats d’ençà de l’entrada en vigor de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern l’estiu de 2015. Venturós ha destacat “l’esforç dels representants polítics i els tècnics municipals a l’hora d’aconseguir aquesta distinció, ja que es tractava d’una tasca molt àrdua”. Segons l’alcaldessa, “la transparència és una eina bàsica per fiscalitzar i comprendre les funcions de les administracions públiques i ara caldrà reforçar l’estructura creada per mantenir el nivell de transparència assolit. Tot això permetrà obrir encara més les portes del consistori al veïnat que comparteix objectius, inquietuds i comunitat”.

  Venturós ha recollit el guardó en un acte celebrat aquesta tarda a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’esdeveniment l’ha presidit la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i ha comptat amb les intervencions d’Amparo Moreno, directora del LPCCP; Miguel Ángel Gimeno, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya; Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Virginia Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB. Per últim, Manuel Villoria, expert en transparència i catedràtic del Departament de Dret Públic i Ciència Política de la Universitat Rei Joan Carles ha realitzat una conferència sobre el repte de la transparència.

 • El Cor de Veus Blanques de l’Escola Muncipal de Música de Berga viatja a Itàlia en un intercanvi amb el “Coro Aurora” de Mirandola
  Data de publicació: 25.04.18
  Una trentena de nois i noies del Cor de Veus Blanques de l’Escola Municipal de Música de Berga han iniciat un viatge a Itàlia aquest dijous per realitzar un intercanvi musical amb el “Coro Aurora” de l’Escola de Música de Mirandola, una localitat situada a la província de Mòdena, al nord del país.

  Es tracta d’una iniciativa musical, turística i cultural que inclourà dues actuacions que es faran aquest cap de setmana. El dissabte, 28 d’abril, hi haurà una actuació a l’Auditorium Comunale di Medolla, mentre que el diumenge, 29 d’abril, es farà a l’església del Seminari de Finale Emilia. En aquest dos concerts, el programa serà compartit entre el Cor de Veus Blanques de l’EMMB i el “Coro Aurora”. A més, també es preveu la possibilitat de fer una tercera actuació a la ciutat de Mantova, situada a la regió de Llombardia.

  Els alumnes que formen part del cor de l’EMMB i el Conservatori de Música dels Pirineus s’allotjaran amb les famílies locals de Mirandola i aprofitaran la seva estada per fer turisme i visitar algunes ciutats com Florència, Venècia, Mòdena i Mantova.

  L’intercanvi entre totes dues formacions es completarà a l’estiu amb la visita del “Coro Aurora” a Berga, del 27 de juny a l’1 de juliol. En aquesta ocasió, s’ha programat una actuació que es farà el 30 de juny a l’església de Sant Francesc de Berga i també es realitzarà un concert el 29 de juny en una altra localitat de la comarca, encara per determinar.

  Aquesta és la primera vegada que el Cor de Veus Blanques participa en un intercanvi musical d’aquestes característiques, tot i que la formació es va desplaçar fins a Donosti fa dos anys per actuar al Festival de joves músics europeus.


< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga