Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga crea una campanya per promoure el civisme en l’oci nocturn i reduir els efectes de les botellades en diverses zones de la ciutat
  Data de publicació: 06.08.20

  El soroll i la pertorbació del descans veïnal o l’abandonament de deixalles al carrer són alguns dels efectes vinculats a les botellades, les trobades informals de joves que es produeixen de nit en l’espai públic per consumir begudes alcohòliques. Per prevenir aquesta problemàtica detectada en algunes zones de la ciutat, l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga en coordinació amb la Policia Local i Energy Control de l’Associació de Benestar i Desenvolupament, ha impulsat la creació d’una campanya de sensibilització sobre civisme i oci nocturn sota el lema ‘Salva la nit’. La iniciativa s’adreça a joves d’entre 15 i 25 anys i té l’objectiu de fomentar el consum responsable i el gaudi de la nit respectant l’espai públic i el descans nocturn dels veïns i veïnes. La campanya comptarà amb material de difusió i marxandatge i també inclourà accions amb equips especialitzats d’educadores i educadors de carrer.

  Diversió i responsabilitat

  ‘Salva la nit’ és una campanya dissenyada amb un to proper, positiu, empàtic i emocional per involucrar el jovent i transmetre que la diversió nocturna també ha de ser compatible amb el civisme, la prudència, la responsabilitat i l’empatia. En aquest sentit, la campanya comptarà amb quatre peces gràfiques basades en els eixos temàtics següents: la neteja de l’espai públic, la reducció del soroll, la prevenció per evitar els contagis per la Covid-19 i el foment del consum responsable de begudes alcohòliques. La campanya elaborada per la berguedana, Paula Gonfaus, compta amb logotip propi i peces gràfiques es difondran progressivament a través de les xarxes socials de l’àrea de Joventut (@BergaJove) i l’Ajuntament de Berga (@ajuntamentberga). També es crearà material de marxandatge (adhesius, bosses, etc.) que es distribuirà entre el jovent durant el desenvolupament de diverses accions al carrer.

  Sensibilització a peu de carrer

  La campanya ‘Salva la nit’ comptarà amb la col·laboració de l’equip de professionals d’Energy Control per portar a terme accions de sensibilització sobre el consum d’alcohol i altres drogues. Per fer-ho, hi haurà un servei itinerant amb educadores i educadors de carrer que recorreran diverses zones de la ciutat on habitualment es concentren les botellades per oferir informació, assessorament i formació per disminuir els riscos en el consum de drogues. Aquestes accions es portaran a terme el dies 7 i 8 d’agost, de 10 de la nit a 2 de la matinada.

  Un projecte d’oci saludable

  La campanya té un pressupost d'uns 5.250€ i es preveu poder realitzar altres accions. ‘Salva la nit’ forma part del Projecte Oci Saludable que coordina l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga i que inclou campanyes per fomentar un consum menys abusiu i accions per a la prevenció de riscos en els primers consums d’alcohol i drogues. • L’Ajuntament de Berga realitzarà treballs d’arranjament en diversos trams del paviment asfàltic, al Polígon de La Valldan, a partir de divendres
  Data de publicació: 06.08.20

  L’Ajuntament de Berga realitzarà obres de reforç del paviment asfàltic al Polígon Industrial de La Valldan, del 7 al 12 d’agost. L’actuació se centrarà en alguns dels trams del polígon que presenten un major desgast i implicarà treballs de reparació i millora en una superfície de 6.800 m2, que corresponen a més de 700 metres de vials. L’actuació tindrà un cost de 90.819,74€ (IVA inclòs) i la durà a terme l’empresa Pasquina, S.A.

  Millores en diversos trams

  El consistori preveu actuar en bona part al camí de Sant Bartomeu, el carrer principal de baixada del polígon, així com en alguns trams del camí de Can Ballús i el carrer Bernat Sala. Es tracta de vials que no estan inclosos en el Projecte de Modernització del Polígon Industrial de La Valldan, que entre d’altres actuacions implica la reurbanització completa (amb renovació total del paviment) d’un tram del camí de Can Ballús, ja executada, així com del camí de Garreta i del carrer Germans Farguell, previstes per finals d’any.

  Afectacions al trànsit

  Les obres s’iniciaran aquest divendres amb els treballs previs de senyalització i fresat de l’actual paviment i es preveu que fins dimecres vinent comportin afectacions al trànsit, especialment al carrer de Sant Bartomeu, així com en algun tram del camí de Can Ballús i a la carretera de Solsona, a l'alçada de Sant Bartomeu.

  Pas de vianants

  També es preveu la creació d’un pas de vianants amb elements reductors de la velocitat a la carretera de Solsona, amb l’objectiu de millorar la comunicació entre el polígon i el camí ral de Cardona, ja que es tracta d’un tram molt freqüentat per vianants. Aquesta actuació donarà compliment al compromís adquirit durant el plenari municipal ordinari del passat mes d’octubre arran d’una moció presentada pel grup municipal Junts per Berga sobre el manteniment i l’adequació de la carretera de Solsona i el camí ral de Cardona.< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga