Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga obre a la ciutadania la consulta per revisar l’ordenança de venda no sedentària del mercat setmanal d’El Vall
  Data de publicació: 24.04.18
  L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa una nova consulta adreçada a la ciutadania per a la revisió de l’ordenança reguladora de la venda no sedentària del mercat setmanal “El Vall”. Des d’aquest dilluns, s’ha obert el període per a què els veïns i veïnes de la ciutat puguin realitzar les seves aportacions i suggeriments sobre la proposta de revisió d’aquesta ordenança que afecta els paradistes que s’instal·len cada dissabte a la zona del passeig de la Indústria.

  En aquest cas, la regidoria de Promoció Econòmica proposa fer l’adaptació del text a la regulació vigent, tenint en compte que l’aprovació d’aquesta ordenança es va fer per primera vegada fa trenta anys. En aquest sentit, es pretén suprimir les traves i els obstacles relacionats amb l’accés i l’exercici de les activitats de serveis, així com garantir la transparència i la lliure concurrència en el procediment de selecció que es porta a terme per a l’atorgament de les autoritzacions emeses per poder ser present al mercat setmanal de Berga. A més, també es contempla la seva adequació a la nova llei de procediment administratiu de l’any 2015 amb l’objectiu de simplificar els tràmits i incorporar la tramitació electrònica per millorar la interacció entre els usuaris i l’administració pública.

  Les persones interessades en realitzar qualsevol tipus d’aportació sobre la matèria hauran de ser majors de 16 anys. Per fer-ho, serà necessari accedir a l’apartat ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ inclòs en l’espai dedicat a la participació ciutadana del web municipal. En aquesta secció, els usuaris i usuàries podran consultar i descarregar el document de síntesi de l’ordenança municipal reguladora de venda no sedentària, en què s’exposen els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar mitjançant la modificació d’aquesta ordenança. A més, també hi apareix l’enllaç al formulari de la instància genèrica que cal emplenar amb les aportacions corresponents. El termini per a la presentació de les instàncies de forma presencial o telemàtica finalitzarà el 7 de maig.

 • Berga renovarà el vot de poble amb una xocolatada popular que es farà durant la festivitat de Sant Marc a Queralt
  Data de publicació: 24.04.18
  Fa més de 300 anys que els berguedans i les berguedanes pugen al Santuari de Queralt durant la festivitat de Sant Marc. Ho fan cada 25 d’abril per renovar el vot de poble que van fer els seus avantpassats l’any 1687 quan van haver de recórrer a la Mare de Déu de Queralt per demanar-li ajuda davant de la plaga de llagosta que patia la ciutat. Es tracta d’una tradició que s’ha mantingut fins a l’actualitat i que ha esdevingut un costum popular que fa que petits i grans es reuneixin a Queralt per compartir un esmorzar a l’entorn natural del Santuari.

  Els actes de la festivitat de Sant Marc començaran a les 9 del matí amb la trobada a les Tres Creus per iniciar la pujada al Santuari en comitiva. Posteriorment, se celebrarà la missa i després, es farà el repartiment de coca i xocolata entre els assistents. Enguany, es repartiran 450 coques i s’utilitzaran 70 quilos de cacau en pols per elaborar la xocolata desfeta que els xocolaters i xocolateres d’honor repartiran a la plaça de l’església un cop hagi finalitzar l’ofici. Aquest any, les persones designades com a xocolaters i xocolateres d’honor seran: Quim Mas, ex cap de les Brigades Municipals de l’Ajuntament de Berga; Francesc Martínez, ex treballador de la Brigada Municipal del consistori berguedà encarregat de preparar la xocolata desfeta durant molts anys; Judit Vilaseca i Marc Artigas, col·laboradors habituals en les tasques de manteniment, promoció i difusió del Santuari de Queralt.

< Anterior  ...      10  11  12  13  14  15  16  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga