Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga posa en marxa la votació de les propostes admeses pel Pressupost Participatiu 2020
  Data de publicació: 29.11.19
  El dilluns de la setmana vinent, dia 2 de desembre, començaran les votacions als diferents punts establerts de la ciutat per decidir quines seran les propostes que entraran dins el Pressupost Participatiu de l’any 2020. Les persones majors de 16 anys empadronades a Berga podran emetre el seu vot fins el dia 15 de desembre, escollint un màxim de dues propostes.

  El pressupost participatiu és una eina de participació ciutadana que el consistori ha posat a disposició dels veïns i veïnes per tal que decideixin a quins projectes o activitats prefereixen destinar una part del proper pressupost públic municipal. La iniciativa és una prova pilot desenvolupada per l’àrea de Participació Popular que ha comptat amb el treball conjunt dels diferents grups municipals que formen part del consistori berguedà i a la qual s’hi destina una partida econòmica de 30.000€.

  44 propostes a votació

  Un cop finalitzat el període de presentació de propostes, el passat dia 3 de novembre, els serveis municipals de l’Ajuntament de Berga han comprovat i valorat el compliment dels criteris establerts i la viabilitat tècnica i econòmica de cadascuna de les aportacions realitzades pels veïns i veïnes. De les 57 propostes rebudes, n’han estat validades un total de 44, que formen part de la butlleta de votació. En aquesta butlleta s’inclou, per a cadascuna, el títol, la descripció breu de la valoració i el pressupost estimat. Tanmateix, s’han recollit en un dossier aquelles propostes admeses que s’han fet arribar al consistori amb el formulari pertinent al procés participatiu, perquè la ciutadania pugui tenir accés a les contribucions originals de les persones participants. Ambdós documents, butlleta de votació i dossier de propostes, estan disponibles tant digitalment, a través de la web de l’Ajuntament de Berga, com físicament, en els punts i horaris de votació establerts.

  Punts i horaris de votació

  El consistori ha establert vuit punts de votació itinerants en dies i horaris diferents per facilitar l’accés i el dret de vot de la ciutadania. Hi haurà un punt de votació permanent que és l’Ajuntament de Berga en els horaris establerts: els matins de dilluns a dijous de 9 a 14h i la tarda dels dilluns de 17 a 19h. En quant als emplaçaments puntuals es llisten a continuació:

  - Fira del Joc i de Nadal(*) - Divendres, 6 de desembre, de 10 a 14h i de 16 a 20h
  - Hotel d’Entitats - Dijous, 12 de desembre, de 16 a 19h
  - Escola de La Valldan - Divendres, 13 de desembre, d’11 a 14h
  - Zona Esportiva Toni Sabata - Divendres, 13 de desembre, de 17 a 20h
  - Mercat setmanal del Pg. de la Indústria(*) - Dissabte, 14 de desembre, de 10 a 14h
  - La Residència de Sant Bernabé - Dissabte, 14 de desembre, de 16 a 18h
  - El Teatre de Cal Rosal - Diumenge, 15 de desembre, d’11 a 14h

  (*) En cas de pluja, a les voltes de la Plaça Viladomat.

  Les persones que vulguin participar en la votació s’hauran d’adreçar a un d’aquests punts esmentats i identificar-se (DNI, NIF, NIE, carnet de conduir o passaport), per tal que els responsables de la votació puguin comprovar que aquestes siguin majors de 16 anys i estiguin empadronades a Berga.

  Presentació dels resultats

  El resultat del procés de votació es donarà a conèixer en un acte públic que es farà el dimarts, 17 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre a l’Ajuntament de Berga. Les propostes que hagin estat més votades, fins a esgotar la partida econòmica de 30.000€, s’executaran durant l’any 2020.


 • Berga repartirà plantes a la ciutadania en el marc de la campanya “Arrelem el Porta a Porta”
  Data de publicació: 27.11.19
  L’Ajuntament de Berga organitza de nou, en el marc de la campanya “Arrelem el Porta a Porta”, un acte en el que es lliurarà una planta a tothom qui s’apropi i completi una enquesta sobre el servei. L’acte serà el proper dissabte dia 30 de novembre a la Plaça de les Fonts i durarà des de les 11 del matí fins a la 1 del migdia.

  És una acció que es fa amb la voluntat d’agrair a la ciutadania de Berga els bons resultats obtinguts durant el primer any d’implantació del nou sistema de recollida de residus. Aquesta activitat ja es va dur a terme el passat dia 16 de novembre a la Plaça Viladomat, en el marc de la setmana europea de prevenció de residus, on es van lliurar més de 150 plantes a les veïnes i veïns de la ciutat.
< Anterior  ...      10  11  12  13  14  15  16  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga