Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga i Cercs restringiran l’accés a Pedret els caps de setmana per evitar l’afluència massiva de visitants i afectacions en la mobilitat de la zona
  Data de publicació: 31.07.20

  Berga i Cercs han acordat regular l’accés a Pedret durant els caps de setmana per evitar l’afluència massiva de visitants i la propagació del coronavirus. Es tracta d’una mesura consensuada per ambdós municipis juntament amb els cossos de seguretat per reduir les aglomeracions de persones i evitar afectacions en la mobilitat de la zona. En les darreres setmanes s’ha percebut un augment del nombre de persones que accedeixen amb vehicle a l’entorn de Pedret per banyar-se o passejar per la Via Verda. Aquest increment podria estar propiciat per les persones que han decidit fer vacances de proximitat a causa de la Covid-19 i per la prohibició de l’accés i el bany a la riera de Merlès, des del passat mes de juny. Tot això provoca greus problemes de circulació que impedeixen l’arribada dels serveis, en cas que fos necessari, l’augment de l’abandonament de residus i la degradació dels valors naturals de l’espai.

  Tancament de l’accés els caps de setmana

  El tancament dels accessos a Pedret s’aplicarà els caps de setmana, de dissabte al matí a diumenge al vespre, durant la temporada d’estiu. En concret, es prohibirà l’accés a tot tipus de vehicles a motor, a excepció del veïnat i els serveis de la zona. També es permetrà el pas als taxis i les visites guiades programades a Sant Quirze de Pedret. A partir del dissabte, 1 d’agost, el control estarà regulat pels Mossos d’Esquadra amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals, Protecció Civil i les ADFs.

  Estudi de la mobilitat durant la setmana

  Es preveu que els Mossos d’Esquadra analitzin la freqüentació de vehicles que es produeix a la zona durant la setmana i, en cas que l’afluència generi problemes de mobilitat, es valorarà ampliar la mesura i procedir al tancament de l’accés a Pedret els dies laborables. • Berga restableix el trànsit al vial de Can Baster afectat per una esllavissada el passat 21 de juny
  Data de publicació: 31.07.20

  L’Ajuntament de Berga ha reobert aquest divendres, 31 de juliol, el tram del vial del carrer Can Baster que connecta amb les carreteres de Queralt i Sant Llorenç de Morunys, sobre la urbanització dels Pedregals. El consistori va haver de tallar el trànsit a la zona el passat 21 de juny a causa d’una esllavissada que va provocar danys al paviment del vial.

  Les obres d’arranjament han consistit en la construcció d’un mur de contenció per gravetat amb blocs d’escullera i la reconstrucció del tram de vial afectat per l’esllavissada. L’execució dels treballs s’ha dut a terme durant quatre setmanes, complint així el termini previst inicialment.

  El cost de l’obra es va pressupostar inicialment en 75.512,19€, però la forta tempesta que el dilluns 13 de juliol va deixar més de 70 litres per metre quadrat sobre la ciutat va agreujar l’abast de l’esllavissada i va obligar a ampliar les dimensions del mur, de manera que el cost final serà lleugerament superior.

  L’empresa encarregada de portar a terme les obres ha estat Pasquina S.A., contractada a través d’un procediment d’emergència que va permetre abordar immediatament l’actuació, amb l’objectiu de restablir el trànsit amb la màxima celeritat possible, ja que es tracta d’un dels principals accessos de la ciutat.< Anterior  ...      10  11  12  13  14  15  16  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga