Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La fotografia en format analògic de Roser Rifà protagonitza la nova proposta expositiva de la mostra ‘Art Major’ de Berga
  Data de publicació: 07.01.18
  Una llum que s’escola per la finestra, un vedell que surt entre la boira, la gebrada del matí, els carrers del barri vell de Berga, l’aroma i el gust dels tomàquets de l’hort, les flors més efímeres, els cims i les valls, les ombres dels arbres dansant per les parets... tots aquests moments són els que intenta capturar i immortalitzar l’autora de la propera exposició de la mostra ‘Art Major’ titulada ‘En analògic’ que es podrà veure del 9 de gener al 6 de febrer als locals situats al carrer dels Àngels, 5; la Placeta de la Ciutat 1 i 10 i al carrer de la Ciutat, 28. Roser Rifà és aficionada a la fotografia i des de fa uns anys desenvolupa el seu hobby en format analògic “per poder fugir de la immediatesa de la vida moderna”, segons reconeix la pròpia autora. Per això, Rifà omplirà els aparadors que formen part del circuit exposició de la mostra amb deu imatges que recullen diversos instants relacionats amb l’entorn natural i el paisatge urbà.

  L’exposició ‘En analògic’ de Roser Rifà és una proposta artística que s’inclou dins del projecte ‘Art Major’, impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa que pretén revitalitzar l’eix comercial del carrer Major a través de propostes artístiques de diferents disciplines. L’objectiu és convertir els locals buits de la zona en aparadors d’art per a persones i col·lectius amateurs que volen compartir la seva creativitat amb la ciutadania. El projecte està obert a tothom i per a participar-hi, com a expositor o com a galerista, només cal posar-se en contacte amb l’àrea de Promoció Econòmica del consistori berguedà. Per a més informació, podeu accedir al web oficial de la mostra ‘Art Major’ a través del següent enllaç: artmajor.ajberga.cat.

 • L’Exploratori dels recursos de la natura dedica un dels seus cursos ‘Explora’ a descobrir la formació i els usos de la neu
  Data de publicació: 07.01.18
  La neu és un dels recursos naturals que s’utilitza per al proveïment d’aigua, però també és un medi vinculat al lleure a través de la pràctica d’esports d’hivern. Aquesta doble vessant comporta una sèrie de qüestions i problemàtiques relacionades amb la gestió d’aquest recurs de la natura que s’exposaran durant el curs ‘Explora la neu’. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Exploratori dels recursos de la natura que forma part de l’oferta educativa d’aquest centre dedicat a la formació i la divulgació científica i tècnica. El curs es portarà a terme els dies 20 de gener i 3 de febrer al Pavelló de Suècia de Berga i també inclou sortides al Parc Natural Cadí-Moixeró i a l’Estació d’esquí de La Molina.

  ‘Explora la neu’ és un curs que consta de sessions teòriques i pràctiques per conèixer les fases de formació i aprofitament de la neu. Tanmateix es realitzarà un taller sobre la identificació d’empremtes d’animals i l’observació del seu hàbitat. D’altra banda, també s’ha programat una sortida per saber com funciona una estació d’esquí i s’estudiaran les causes i condicions relacionades amb la generació d’allaus de neu, l’adopció de mesures per evitar-ne els riscos i els protocols d’actuació que s’apliquen en cas que es produeixin allaus.

  La formació està oberta a tothom, però els estudiants universitaris podran obtenir el reconeixement de crèdits ECTS i pel professorat de primària i secundària, aquest curs forma part del Pla de formació Permanent del professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. ‘Explora la neu’ constarà de 30 hores, 20 de presencials i 10 de treball virtual a través del Campus de la UPC.

  L’equip docent que impartirà les sessions de formació durant el curs estarà format per: Pere Oller, director de Geoneu Risk; Jordi Garcia Petit, director del parc Natural Cadí-Moixeró; Joan Casòliva, geòleg i alpinista; Josep Font i Dolors Grau, membres del Departament d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC de la UPC i Albert Soler, membre del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat.

  Pel que fa al període d’inscripció, els docents que vulguin obtenir el certificat del Departament d’Ensenyament podran formalitzar-la seva participació en el curs fins al 12 de gener, mentre que els estudiants i la resta de professionals podran fer-ho fins al 16 de gener a través del web www.exploratori.org.

  ‘Explora la neu’ és un curs impulsat per l’Exploratori dels recursos de la natura, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga