Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga organitza un cinefòrum sobre el racisme institucional que es realitzarà el 25 de gener al Teatre Patronat
  Data de publicació: 20.01.20

  ‘El racisme mata. Les múltiples cares del racisme institucional’ és el títol del documental realitzat per S.O.S. Racisme que es projectarà el proper dissabte, 25 de gener, a Berga. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’àrea de Feminisme, LGTBIQ+ i Societat Inclusiva per generar un espai de diàleg sobre les conseqüències del racisme institucional a partir de reflexions i experiències per construir una realitat alternativa més justa. L’activitat pretén mostrar com el racisme present a les fronteres, a les lleis i a la societat pot acabar amb els somnis de moltes persones, els seus drets, els valors de la societat i, en alguns casos, amb la vida.

  Sessió de cinema i debat

  La projecció del documental es completarà amb un debat dinamitzat per S.O.S. Racisme en què es tractaran diverses qüestions com per exemple: les conseqüències del racisme i la xenofòbia, les polítiques migratòries, els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), el procés de regularització i la gestió de les fronteres, la influència dels mitjans de comunicació i el tractament de la informació, el paper de la ciutadania en la lluita contra el racisme i la defensa dels drets humans, la convivència i la cohesió social. El cinefòrum és una activitat gratuïta que es portarà a terme a les 6 de la tarda, al Teatre Patronat de Berga i compta amb la col·laboració de l’entitat 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic.

  Un documental amb rerefons social

  L’audiovisual consta de diversos blocs temàtics: els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), la política migratòria i les fronteres entre països, i també compta amb la intervenció de persones referents en la lluita pels drets humans com Alícia Rodríguez, del Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD); Cristina Fernàndez, de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH); Norma Falconi, de Papers i Drets per Tothom, o Rafael Ribó, del Síndic de Greuges.

  En defensa de la igualtat de drets i oportunitats

  El documental estrenat l’any 2016 forma part de la campanya ‘Tancarem el CIE’ promoguda per S.O.S. Racisme després que l’Ajuntament de Barcelona ordenés el cessament de l’activitat del CIE situat a Zona Franca per manca de llicència d’activitats i que, posteriorment, el Ministeri de l’Interior del govern espanyol decretés la seva reobertura. S.O.S. Racisme és una entitat que des del 1989 treballa per defensar la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones que formen la societat, des de l’acció antiracista. Podeu consultar més informació sobre la lluita contra el racisme i la xenofòbia al web www.sosracisme.org.
 • La Policia Local obre diligències penals a dues persones per un presumpte delicte de falsificació de receptes mèdiques
  Data de publicació: 17.01.20

  La Policia Local ha obert diligències penals a dues persones per un presumpte cas relacionat amb la falsificació de receptes mèdiques. Els fets van ocórrer el passat 16 de desembre quan la Policia Local va rebre l’avís que dues persones havien intentat adquirir diversos medicaments mitjançant l’ús de receptes mèdiques aparentment falses. Posteriorment, els agents del cos policial van acudir a l’establiment farmacèutic on s’havia produït d’intent de compra dels medicaments per obtenir la informació relativa als fets. La descripció facilitada pel personal del comerç va permetre la ràpida identificació de les persones implicades en el cas en les proximitats d’una altra farmàcia de la ciutat. Les tasques de cerca i localització dels presumptes autors dels fets es va realitzar conjuntament amb agents dels Mossos d’Esquadra.

  Els agents de policia van escorcollar el vehicle en el que viatjaven les persones i van decomissar un total de 17 receptes falsificades, 3 caixes de medicament (Rivotril), diners en efectiu i una navalla de tipus papallona. Seguidament, els agents van traslladar les persones a les dependències policials i van procedir juntament amb els Mossos d’Esquadra a l’obertura de diligències penals per un presumpte delicte de falsificació documental relatiu a la tinença de receptes falses. També es va tramitar una denuncia administrativa per una infracció greu de la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana per la possessió d’arma blanca, la navalla tipus papallona. Tanmateix, la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra també estan portant a terme les diligències corresponents.

  Els cossos de seguretat han destacat la importància de la col·laboració ciutadana a l’hora de facilitar la informació que ha permès la intervenció en el cas.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga