Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga registra 15.316 usuaris i usuàries a les piscines de la zona esportiva municipal durant la temporada d’estiu
  Data de publicació: 18.09.20

  Les piscines de la zona esportiva municipal Toni Sabata van tancar la temporada d’estiu de 2020 amb un total de 15.316 usuaris i usuàries durant els 78 dies que les instal·lacions de bany van romandre obertes al públic (del 26 de juny a l’11 de setembre). Aquesta xifra inclou els 1.951 infants i joves que van fer ús de les piscines, a través de les entitats organitzadores de diversos campus esportius realitzats a la ciutat durant el període estival. El juliol va ser el mes que va registrar una major afluència, ja que es van comptabilitzar 8.284 banyistes.

  Aquestes dades, però, no poden comparar-se amb les xifres obtingudes l’any passat, a causa de l’aplicació de mesures restrictives per la pandèmia de la Covid-19, com per exemple: la disminució d’aforament de l’equipament, l’aplicació de torns de matí i tarda o la reducció de les tarifes de bany, entre d’altres. Tot això ha influït en el nombre d’usuaris i usuàries, els ingressos i les despeses de manteniment de la instal·lació.

  Xifra d’accessos diaris i mensuals

  Durant tot l’estiu, el nombre de banyistes segons la tipologia d’entrades dispensades ha estat el següent: s’ha produït l’accés gratuït de 909 nadons de 0 a 3 anys, s’ha comptabilitzat l’adquisició de 5.900 entrades d’infants d’entre 4 i 14 anys i han accedit 7.223 persones de 14 a 64 anys. També cal esmentar l’accés de 1.242 persones de 65 o més anys i 42 persones que disposaven del carnet de pensionista i/o discapacitat. Pel que fa a les dades registrades per mesos, 643 persones van utilitzar les piscines municipals al juny, 8.284 al juliol, 6.152 a l’agost i 237 al setembre.

  Usuaris i usuàries per torns i grups

  La xifra d’accessos per torns detalla que es van produir 8.260 entrades durant la tarda i 7.056 durant el torn de matí. Els mesos de juny, juliol i agost hi va haver un major ús de les instal·lacions durant la tarda, mentre que al setembre es van registrar més banyistes al matí. D’altra banda, un total de 1.951 infants i joves van poder fer ús de la piscina com a participants de campus esportius. En concret, el nombre d’accessos registrats al juny va ser de 8 persones, 1.621 al juliol, 283 a l’agost i 39 al setembre.

  Ingressos i costos de manteniment

  La piscina municipal ha registrat uns ingressos de 19.448 € provinents de la venda d’entrades d’usuaris i usuàries individuals i grups de campus esportius. Pel que fa a les despeses, l’Ajuntament de Berga ha destinat 23.096,20 € a l’adequació i manteniment de l’equipament. A aquesta xifra també cal sumar-hi les despeses addicionals relacionades amb la Covid-19. En concret, s’ha invertit la quantitat de 5.270 € per sufragar el cost de seguretat i control d’aforament (3.950 €), així com la neteja i desinfecció de les instal·lacions (1.320 €). En aquest sentit, cal destacar l’esforç del personal de manteniment de la piscina municipal i el personal municipal del servei de neteja per les tasques realitzades a l’hora de garantir l’ús de l’equipament amb seguretat.
 • Berga organitza una marató cultural per mostrar la riquesa del teixit associatiu local amb activitats lúdiques, festives i culturals el 25 i 26 de setembre
  Data de publicació: 17.09.20

  Berga celebrarà una marató cultural dedicada al teixit associatiu local que es farà el 25 i 26 de setembre, a la Font del Ros. Es tracta d’una proposta duta a terme per catorze entitats berguedanes que comptarà amb la col·laboració i el suport logístic de diverses àrees de l’Ajuntament de Berga. L’objectiu de l’esdeveniment és mostrar al veïnat de la ciutat la riquesa i diversitat d’activitats que porten a terme les associacions de diferents àmbits. La marató és un projecte que forma part del Pla de Xoc de Berga, ja que permetrà a les entitats recaptar fons per sufragar la davallada d’ingressos que han patit a causa de la suspensió d’esdeveniments per la crisi sanitària de la Covid-19. La jornada també comptarà amb la participació de músics i punxadiscos locals per donar suport als artistes berguedans.

  Jornada cultural i festiva per a tothom

  La marató comptarà amb gairebé una quinzena d’activitats lúdiques, festives i culturals per a tots els públics. En concret, s’han programat activitats relacionades amb el teatre, el cinema, la música i les sardanes. També hi haurà concursos, jocs i àpats populars, entre d’altres. L’esdeveniment es desenvoluparà de forma simultània en dos espais diferenciats, la plaça Font del Ros i el parc de les Aubes. En cas de pluja, els actes se suspendran.

  Vetllada cultural

  Les activitats s’iniciaran el divendres, 25 de setembre, amb una mostra de teatre musical interpretada per membres de Munt d’Arts. A continuació, l’entitat Ben Anats realitzarà un concurs de coneixements de cultura general sobre Berga i el Berguedà, a través de la plataforma Kahoot. Òmnium Berguedà clourà la jornada amb la projecció del documental A prop de casa. La lluita per no desaparèixer sota el pantà de La Baells. Es tracta d’una peça audiovisual sobre la construcció de l’embassament berguedà i el trasllat del poble de Sant Salvador de la Vedella a Sant Jordi de Cercs. Les activitats es faran de 7 de la tarda a 11 de la nit, a la plaça Font del Ros.

  Diversitat de propostes

  El dissabte, 26 de setembre, hi haurà jocs per a totes les edats i dinamització teatral d’11 del matí a 2 del migdia, a càrrec de la Cia. de Jocs l’Anònima, el grup de teatre infantil i juvenil del Teatre Patronat i el suport de Punt i Seguit. La Bauma dels Encantats organitzarà una gimcana, de 6 a 8 de la tarda. Aquestes activitats es faran al parc de les Aubes.

  A la plaça Font del Ros, els actes començaran a les 12 del migdia amb un taller de sardanes realitzat per la Colla Sardanista Cim d’Estela. Tot seguit, la Berguedana de Folklore Total oferirà un vermut musical i després hi haurà un dinar elaborat pels Castellers de Berga que consistirà en una fideuada amb bolets. L’hora del cafè estarà amenitzada pels músics Mariona Puig i Arnau Martín. Posteriorment, hi haurà les actuacions musicals dels grups Cafè Trio i Format 3 fins a les 9 del vespre.

  L’AEIG Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella s’encarregarà de preparar el sopar que també comptarà amb opció per a persones amb celiaquia i persones veganes. L’àpat estarà amenitzat pel duet d’artistes Titot i David Rosell. A partir de les 10 de la nit, hi haurà un karaoke organitzat per la Berguedana de Thash i els punxadiscos PD YU i PD Toni Malé tancaran la jornada amb una sessió musical fins a 2/4 de 2 de la matinada.

  Venda d’entrades

  Els àpats populars i les actuacions musicals de la marató cultural seran de pagament i la venda d’entrades es farà de forma anticipada, però també es podran adquirir els tiquets el mateix dia dels esdeveniments. La tipologia d’entrades serà la següent:

  - Tiquet pel dinar popular: 5 €
  - Tiquet pel sopar popular + concert amb Titot i David Rosell: 5 €
  - Concerts de Pep i Maria José Quintet + Format 3 + PD YU i PD Toni Malé: 5 €
  - Tiquet: dinar i sopar popular + concerts: Titot i David Rosell, Pep i Maria José Quintet, Format 3, karaoke i PD YU i PD Toni Malé: 12 €

  Els tiquets es posaran a la venda anticipadament a partir del 18 de setembre i es podran adquirir fins a les 2 del migdia del 25 de setembre als forns de pa Lluís Millet i Font del Ros i al bar Cal Negre. També es podran comprar al local dels Castellers de Berga (Cinema Catalunya) el 18 de setembre, de 8 de la tarda a 10 de la nit. També hi haurà entrades a la venda al recinte habilitat a la plaça Font del Ros el 25 de setembre (a partir de 2/4 de 7 de la tarda) i el 26 de setembre (a partir de 2/4 de 12 del matí).

  Mesures de seguretat per la Covid-19

  L’organització de la marató cultural adoptarà mesures per garantir el desenvolupament de les activitats amb seguretat. Els espais de la plaça Font del Ros i el parc de les Aubes estaran delimitats i s’habilitaran accessos per controlar l’aforament. A més, es prendrà la temperatura al públic assistent, caldrà fer ús de la mascareta obligatòriament, desinfectar-se les mans i mantenir la distància interpersonal.

  Organització de la marató

  La marató cultural comptarà amb la participació de les associacions i entitats següents: Munt d’Arts, La Bauma dels Encantats, Òmnium Berguedà, Ben Anats, Punt i Seguit, Castellers de Berga, Berguedana de Folklore Total, Casal Panxo, La Berguedana de Thash, Colla Sardanista Cim d’Estela, Cia. de Jocs l’Anònima i AEIG Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella. També comptarà amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Font del Ros i els grups de Teatre del Patronat.

  El material de difusió de l’esdeveniment ha estat dissenyat per la il·lustradora Marta Castro.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga