Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La Ruta Minera arriba a la 5a edició apostant per la promoció de l’esport, el turisme familiar i la inclusió social
  Data de publicació: 06.07.18
  La Ruta Minera, la marxa cicloturista que transcorre per gairebé una vintena de municipis de l’Alt Berguedà vinculats a la mineria, arriba a la seva cinquena edició. Enguany, la prova estrenarà la denominació de Gran Premi Diputació de Barcelona, el que suposarà una injecció econòmica d’uns 3.000 euros per part de l’ens provincial per afavorir la consolidació de l’esdeveniment esportiu que se celebrarà el 15 de juliol amb sortida i arribada des de la zona esportiva Toni Sabata de Berga.

  La marxa organitzada pel Club Ciclista La Mineria i l’Ajuntament de Berga comptarà amb dues modalitats diferents. D’una banda, hi haurà la marxa llarga anomenada La Ruta Minera, de 154 quilòmetres i 3.800 metres de desnivell positiu acumulat. El recorregut d’aquesta categoria inclourà l’ascens a 5 ports, entre els que d’estaca el coll de Pradell, un dels més característics de la prova format per 15 km de longitud i un 7,5% de desnivell.

  D’altra banda, la marxa curta serà La Pedraforca, una modalitat introduïda l’any passat que ha adoptat el nom del massís, ja que transcorre al voltant de l’emblemàtica muntanya berguedana. Aquesta marxa consta de 116 km i 2.800 metres de desnivell positiu i comparteix una part del recorregut amb la marxa tradicional, tot i que no inclou l’ascens al coll de Pradell. Es tracta d’un recorregut més assequible sense renunciar a l’exigència física de la marxa clàssica.

  La Ruta Minera és una prova no competitiva que té l’objectiu de promoure l’esport, la natura i el turisme familiar. En aquest sentit, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha comentat que “La Ruta Minera és una exemple d’allò que pot oferir la comarca en l’àmbit esportiu, turístic i cultural”. Per la seva banda, Ramon Tarragó, membre de l’organització, ha destacat el caràcter inclusiu de La Ruta Minera gràcies a la participació del Génesis Cycling Team, una entitat barcelonina que promou la pràctica esportiva de persones amb discapacitat. Tarragó també ha aprofitat la presentació de la prova davant dels mitjans de comunicació per desvetllar alguns dels corredors que prendran part en la prova, com per exemple l’esportista berguedà Xavi Caballol i el ciclista d’elit amb una amplia trajectòria en els Jocs paralímpics i Mundials, Juanjo Méndez.

  Per últim, els organitzadors de la marxa cicloturista preveuen la participació d’un 600 corredors, una xifra similar a la de les darreres edicions. Les inscripcions per formar part de l’esdeveniment esportiu es tancaran el proper diumenge, 8 de juliol, i tots els corredors s’emportaran una medalla de record. Per a més, informació, podeu consultar el lloc web oficial de la prova (www.larutaminera.org).


 • Resum del Ple de la Corporació 2018/8
  Data de publicació: 05.07.18
  Els membres del Ple de la Corporació s’han reunit aquest dijous a l’Ajuntament de Berga per portar a terme una nova sessió ordinària corresponent al mes de juliol de 2018. En aquesta ocasió, la majoria de regidors i regidores han tornat a mostrar el seu suport a les persones que continuen empresonades i exiliades a causa del procés d’autodeterminació català guardant un minut de silenci abans de l’inici de la sessió. Tot seguit, s’ha procedit a la lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior realitzada el passat mes de juny.

  A continuació, l’àrea de Serveis Econòmics ha presentat diverses propostes que han estat debatudes pels membres del plenari municipal. Primerament, s’ha tractat una proposta per a l’ampliació i modificació de la delegació de les funcions del servei de recaptació d’ingressos de dret públic a la Diputació de Barcelona. En aquest cas, l’Ajuntament de Berga ha proposat traspassar a l’ens provincial les funcions de liquidació i recaptació dels ingressos corresponents a les costes judicials derivades de procediments contenciosos administratius, així com de les multes coercitives. Per tant, la diputació s’encarregaria de fer determinades funcions com per exemple: notificar les liquidacions, dictar la provisió de constrenyiment, recaptar els deutes, liquidar els interessos de demora, resoldre els expedients de devolució d’ingressos indeguts, resoldre els recursos que s’interposin contra els actes anteriors i portar a terme qualsevol altre acte necessari per fer efectives les funcions anteriors. La proposa ha estat aprovada per unanimitat dels grups municipals representats al plenari.

  Posteriorment, l’àrea econòmica ha presentat un expedient de modificació de crèdits promogut per l’atorgament d’una subvenció de poc més d’un milió d’euros per part de la Diputació de Barcelona per a la millora del Polígon Industrial de La Valldan de Berga. En aquest cas, s’ha proposat modificar l’annex corresponent a l’apartat d’inversions del pressupost general de 2017 per incorporar la inversió de l’obra de millora urbana del parc industrial berguedà, la qual, no estava contemplada. A més, també s’han inclòs altres inversions relacionades amb la millora viària de la mobilitat i l’Exploratori dels Recursos de la Natura. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els membres de la Corporació.

  Seguidament, s’ha debatut una proposta per acordar la fiscalització limitada prèvia i la fiscalització de drets i ingressos mitjançant la presa de raó i el control financer intern de l’Ajuntament de Berga. En aquest cas, la proposta es basa en la Llei Reguladora de les Hisendes Locals en què s’estableix la regulació del règim jurídic del control intern de les entitats del Sector Públic Local en relació a la seva gestió econòmica i en la seva acceptació de la funció interventora, del control financer i els controls d’eficàcia i eficiència. Per tant, això suposarà implantar una sèrie de mecanismes interns per gestionar el control dels ingressos i les despeses municipals. Aquesta proposta també ha estat aprovada per unanimitat.

  Tot seguit, s’ha acordat iniciar el procediment per a la tramitació de dos expedients sancionadors en relació a dues possibles infraccions de l’Ordenança Municipal Reguladora de la tinença d’animals domèstics i gossos potencialment perillosos. L’acord d’incoació dels expedients ha estat aprovat amb els vots a favor dels grups municipals de la CUP-PA, PDeCAT-CDC, ERC-AM i ICV-EA.

  El Ple de la Corporació també ha tractat dues sol·licituds de compatibilitat per exercir una segona activitat pública vinculada al mateix l’àmbit professional que desenvolupen al consistori les persones que han realitzat la petició. En aquest cas, les sol·licituds de compatibilitat laboral han estat autoritzades pels membres del Ple.

  A continuació, s’ha iniciat la part de control en què s’ha realitzat la donació de compte dels decrets d’alcaldia i de les Juntes de Govern Local adoptades des de la darrera sessió ordinària. A més s’ha presentat un informe d’intervenció sobre les resolucions i els acords adoptats en contra de les objeccions efectuades i anomalies en matèria d’ingressos i un altre informe sobre el personal eventual del consistori.

  Abans, però, el grup municipal d’ERC-AM ha exposat una moció de rebuig de la condemna contra els activistes del Moviment Popular del Rif (Hirak). Es tracta d’un text de suport als integrants del moviment esmentat que han estat condemnats a 20 anys de presó per part de la justícia marroquina a causa de les protestes i mobilitzacions promogudes en relació a la mort de diferents persones que van posar de manifest les situacions d’explotació i desigualtat existents a la zona del Rif. La moció ha estat aprovada pels regidors i regidors de tots els grups representats en el plenari amb la introducció d’algunes esmenes al respecte.

  Per últim, s’ha portat a terme el torn de precs i preguntes per part dels diferents grups municipals a l’oposició. La propera sessió ordinària prevista se celebrarà el proper 6 de setembre de 2018, a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga.

Calendari

    
Juliol 2018
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga