Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga posa en marxa un seguit d’accions per conscienciar la ciutadania de la importància de reduir els residus
  Data de publicació: 26.11.19
  Des de les regidories d'Educació i de Medi Ambient de l'Ajuntament de Berga, i gràcies a una dotació econòmica de la Diputació de Barcelona, es posa en marxa aquesta setmana un seguit d’actuacions per conscienciar la ciutadania de la importància de reduir la quantitat de residus que generem, posant el focus d'atenció en la reducció de l'ús de plàstics d'un sol ús.

  Les primeres actuacions es duen a terme als centres d’educació primària i consisteixen en el lliurament de carmanyoles (per als alumnes d’infantil) i porta-entrepans (per als alumnes de primer cicle de primària) de manera que siguin utilitzats habitualment pels nois i les noies i les seves famílies per portar els esmorzars i així abandonar definitivament l'ús d'embolcalls d'un sol ús (bosses de plàstic, films i paper d'alumini). El passat dilluns dia 25 de novembre es va realitzar a les escoles Xarxa i Vedruna i el proper divendres 29 es realitzarà a les escoles de la Valldan, Sant Joan i Santa Eulàlia.

  Des de l’organització es proposa que els centres educatius traslladin la iniciativa a les famílies i els demanin la seva col·laboració, al mateix temps que els integrin com a agents importants en el seguiment de les actuacions. Més endavant, es completarà aquesta primera acció amb el lliurament de bosses també reutilitzables a l'escola bressol Flor de Neu per a posar-hi la roba i els pitets per rentar.

  Properes actuacions encara per definir

  La segona de les actuacions es farà en col·laboració amb els comerços de la UBIC i la tercera se centrarà en la reducció de l'ús de plàstics d'un sol ús que actualment es fa
  per part de treballadors i treballadores de l'ajuntament. D'aquestes actuacions se'n donaran més detalls abans de dur-les a terme.

  Pressupost

  El conjunt d'aquestes actuacions tindrà un cost que girarà al voltant dels 4.300 €, que és la quantitat subvencionada per la Diputació de Barcelona.
 • Berga promou consultes sobre diferents projectes normatius referents a l’àmbit esportiu, festiu i el teixit associatiu local
  Data de publicació: 20.11.19
  L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa tres consultes obertes a la ciutadania sobre diferents reglaments i ordenances relacionats amb les àrees d’Esports, Festes i Participació Popular, respectivament. Les propostes contemplen la creació d’un reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals, una ordenança per regular la concessió de premis durant els concursos d’actes festius i culturals organitzats pel consistori i una ordenança per normativitzar la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre mitjançant la concurrència competitiva. L’Ajuntament de Berga obrirà un període de consulta pública per a què els veïns i veïnes i les entitats puguin realitzar les seves aportacions sobre aquests nous projectes normatius.

  Reglament d’ús d’instal·lacions esportives

  La regidoria d’Esports impulsarà la creació d’un reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals per tal de determinar el procediment de reserva, l’accés, la forma de pagament de les taxes, les normes d’ús i les obligacions dels usuaris i usuàries durant la utilització d’aquests equipaments, entre d’altres. El reglament inclourà les instal·lacions següents: els dos pavellons d’esports municipals (el nou i el vell), les pistes de tennis, pàdel, frontó i vòlei platja, el camp de futbol i la piscina municipal d’estiu.

  Enllaç: Reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals

  Ordenança per a la concessió de premis en els actes festius i culturals

  L’àrea de Festes promourà la creació d’una ordenança per establir el procediment per a la concessió de premis en els concursos de caràcter cultural i festiu organitzats per l’Ajuntament de Berga. Els concursos inclosos en aquesta ordenança serien: el concurs de la rua i el ball de disfresses de Carnaval, el concurs de cartells de La Patum i La Patum Infantil, el concurs de bandes i grups musicals per actuar al concert jove de La Patum, el concurs de cessió de l’espai públic per gestionar el servei de bar durant el concert de dissabte de La Patum i el concurs de pintura ràpida de tardor.

  Enllaç: Ordenança per a la concessió de premis dels actes festius i culturals organitzats per l’Ajuntament

  Ordenança per a la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre

  L’Ajuntament de Berga ha portat a terme dues convocatòries per a la concessió de subvencions a entitats i associacions sense ànim de lucre mitjançant concurrència competitiva durant els exercicis de 2018 i 2019. La necessitat d’introduir millores en el text de l’ordenança per adequar-la a la realitat del teixit associatiu local ha motivat aquesta iniciativa. Les activitats o projectes subvencionables s’inclouen en els eixos temàtics de cultura, educació, esport, joventut, social, medi ambient i polítiques d’ocupació.

  Enllaç: Ordenança per a la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre

  Consulta pública prèvia

  Del 20 de novembre al 4 de desembre, ambdues dates incloses, les persones majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Berga podran fer aportacions i suggeriments a les propostes d’elaboració dels tres nous projectes normatius mitjançant la presentació d’una instància genèrica. En l’apartat web ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ es poden consultar els documents de síntesi de les ordenances i el reglament, informació sobre els objectius, la necessitat i els problemes que preveuen solucionar, les propostes del text i l’enllaç al formulari d’instància genèrica per realitzar les aportacions i propostes que es considerin oportunes.

  Un cop finalitzat el període de consulta pública prèvia, s’elaborarà un informe de retorn en què s’inclouran totes les aportacions i propostes rebudes tractades de forma anònima i la valoració sobre la seva incorporació als projectes en qüestió. Aquest document es publicarà en l’apartat ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ per posar-lo a l’abast de qualsevol persona interessada en les matèries tractades.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga