Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga obre el termini de presentació d’ofertes pel projecte de millora del pati de l’Escola de Sant Joan
  Data de publicació: 01.10.19
  L’Ajuntament de Berga ha iniciat el procés d’adjudicació del contracte referent al projecte de millora del pati de l’Escola de Sant Joan. Es tracta d’una actuació que contempla la reparació i la pavimentació del pati existent, preveu la col·locació de drenatges i l’habilitació de passos per a futures instal·lacions, així com la formació d’un sorral a la zona sud-oest del pati. L’anunci de la licitació del projecte es va publicar el passat divendres, 27 de setembre, al perfil del contractant del web municipal fet que ha obert el termini per a la presentació d’ofertes.

  Necessitat i descripció del projecte

  L’Escola de Sant Joan va ser construïda l’any 1971 i l’antiguitat de les instal·lacions ha motivat la necessitat de fer efectiva una reestructuració i millora dels patis i de l’entorn de l’equipament educatiu. L’any 2014, el professorat, les famílies i l’alumnat del centre van iniciar un procés de treball conjunt per formular una proposta d’arranjament de l’equipament. A partir d’aquesta proposta, l’Ajuntament va sol·licitar a la Diputació de Barcelona la realització d’un projecte executiu que va ser lliurat al consistori l’estiu de l’any passat.

  Aquest projecte inclou diverses fases d’intervenció, la primera de les quals, és la que es preveu portar a terme i contempla les actuacions següents: la reparació i pavimentació de la pista polivalent d’una superfície aproximada d’uns 1.600m2 mitjançant l’aplicació d’un tipus d’aglomerat asfàltic que evitarà el sobreescalfament del terra que es produeix actualment en les èpoques de més calor. També s’efectuarà la delimitació perimetral de la superfície de la pista i la instal·lació de sistemes de drenatge per recollir l’aigua de la pluja. Es preveu la creació d’un sorral de 214,75m2 a la part sud-oest del pati i la substitució de la tanca que delimita la zona sud del pati. L’import estimat del contracte del projecte és de 123.828,60€ (IVA inclòs) i el termini d’execució de les obres serà de set setmanes.

  Presentació d’ofertes a través del Sobre Digital

  Les persones naturals i/o jurídiques interessades en concórrer al concurs podran presentar les ofertes fins a les 23:59h del dijous, 17 d’octubre de 2019, a través de l’ús del Sobre Digital. El Sobre Digital és un sistema de licitació electrònica ensobrada que permet la presentació i l’obertura d’ofertes de manera electrònica que garanteix la confidencialitat del seu contingut fins al moment de l’obertura. Les empreses licitadores hauran d’acreditar la seva solvència econòmica, tècnica i professional per optar a la contractació del projecte.

  La Mesa de contractació formada per un president/a, tres vocals i un secretari/a avaluarà totes les propostes per tal d’escollir l’oferta que resulti més adequada i avantatjosa per a la licitació.

  Podeu consultar tota la informació referent a la licitació del projecte de millora del pati de l’Escola de Sant Joan a través del perfil del contractant disponible al web de l’Ajuntament de Berga en aquest enllaç.

 • La Festa dels Bolets reforça el caràcter popular i familiar de l’esdeveniment que tornarà a celebrar-se el 1r diumenge d’octubre
  Data de publicació: 30.09.19
  La Festa dels Bolets de Berga donarà el tret de sortida a la temporada boletaire que s’iniciarà aquest cap de setmana amb la Berga Bolet i el 63è Concurs de Boletaires. El certamen boletaire mantindrà l’essència de les darreres edicions i, enguany, tornarà a celebrar-se el primer diumenge d’octubre al Pla de Puigventós, a Castellar del Riu, tal i com ha confirmat el president de la Penya Boletaire de Berga, Ramon Minoves, durant l’acte de presentació de l’esdeveniment. L’aplec boletaire comptarà amb una sèrie d’actes tradicionals com el concurs de boletaires, l’esmorzar popular o la falla, però l’objectiu dels organitzadors és fomentar el caràcter popular de la celebració consolidant l’oferta d’activitats adreçades al públic familiar. En aquest sentit, Ramon Minoves ha destacat que “és una festa organitzada per a les persones que vulguin gaudir d’un dia al bosc”. Per la seva banda, la regidora de Festes de l’Ajuntament de Berga, Roser Valverde, ha destacat “la rellevància del bolet més enllà de l’àmbit gastronòmic, ja que és un recurs que també permet dinamitzar la ciutat i la comarca a nivell cultural, artístic i esportiu, entre d’altres”. L’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, ha aprofitat l’ocasió per emplaçar les administracions i els propietaris dels boscos a treballar conjuntament per regular l’activitat boletaire amb mesures que garanteixin la protecció i la cura de l’entorn.

  Cercant bolets per omplir els cistells

  El 63è Concurs de Boletaires es farà el diumenge, 6 d’octubre, i mantindrà les tres categories en què podran competir els participants: rovellons, llenega negra i rovelló de més pes. A més, la categoria dedicada als rovellons comptarà amb tres subcategories (més de 40 kg, entre 20 i 40 kg i menys de 20 kg) per atraure el públic familiar. Minoves ha comentat que “ens agrada molt veure cistells grans de bolets, però també animem a tothom a que vingui i faci la pesada del seu cistell, encara que sigui de mig quilo o un quilo del bolets”. Tanmateix, hi haurà una nova edició del Concurs Infantil de Boletaires que inclourà diverses categories per distribuir els infants d’entre 4 i 10 anys. Les inscripcions pels dos concursos tindran un preu de 5€ i es podran fer fins al 5 d’octubre als establiments Confeccions Fígols i Bar Sol (Plaça de Viladomat).

  Al llarg del matí, es realitzarà l’entrega de premis dels concursos de bolets, així com del concurs de dibuix infantil en què hi participen les escoles de la comarca i el concurs de fotografia. A més, també es farà el nomenament de les Boletaires d’Honor de 2019 que seran: Mariàngela Vilallonga, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Dolors Grau, doctora en Ciències Químiques i directora de l’Exploratori dels Recursos de la Natura i Neus Camps, boletaire i alumna que va obtenir la millor nota a les proves de Selectivitat d’aquest any al Berguedà.

  Oferta d’activitats familiars i esportives

  El Pla de Puigventós serà l’epicentre de l’aplec boletaire, ja que concentrarà una amplia oferta d’activitats per a tots els públics. Per exemple, hi haurà el Mercat del Boletaire que és una mostra dedicada als productes relacionats amb el món del bolet, una zona d’activitats familiars amb inflables i tallers relacionats amb l’entorn natural i una prova esportiva d’orientació inclosa en la Lliga Berguedana de Curses d’Orientació. La cursa començarà a Pla de Puigventós i finalitzarà al Pla de Campllong, on s’ubica el Pi de les Tres Branques.

  Servei de transport per anar a Puigventós

  Aquest any també s’oferirà la possibilitat d’utilitzar el transport públic d’autobús per desplaçar-se fins al pla de Puigventós. El servei finançat pel Consell Comarcal del Berguedà oferirà cinc trajectes d’anada cada mitja hora, a partir de 2/4 de 9 del matí, i cinc trajectes de tornada, des de les 12 del migdia. Els tiquets podran adquirir-se anticipadament a l’Oficina de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, situada a la Plaça de Sant Joan, 16 (1r pis) o a través del telèfon 93 824 77 00. El preu del tiquet serà d’1€ per trajecte.

  Espectacle pirotècnic i cremada de la falla

  La cloenda de la Festa dels Bolets es portarà a terme a la Plaça de la Creu, on hi haurà una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Berga Jove (18h) i posteriorment es farà la cremada de la falla que anirà precedida d’un espectacle pirotècnic terrestre. La falla estarà dedicada a la cuina del bolet i tindrà una alçada d’uns 10 metres, aproximadament. Una de les novetats d’aquest any serà la incorporació d’elements decoratius elaborats per infants de les escoles de Berga, tot i que la intenció de la Penya Boletaire és poder incorporar una falla petita confeccionada conjuntament per les escoles de la comarca.

  El president de la Penya Boletaire de Berga, Ramon Minoves, ha agraït la implicació de les administracions en l’organització de la Festa dels Bolets que compta amb un pressupost d’uns 15.000€. L’esdeveniment està organitzat per la Penya Boletaire, els ajuntament de Castellar del Riu i Berga i també compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga