Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga inicia el curs escolar 2020/21 adoptant mesures de prevenció per la Covid-19 per garantir la seguretat als espais educatius
  Data de publicació: 14.09.20

  Els centres educatius de la ciutat han reprès avui l’activitat escolar seguint els plans de reobertura i les directrius de detecció precoç de la Covid-19 establertes per les conselleries d’Educació i Salut de la Generalitat de Catalunya. Els centres de titularitat municipal, (l’Escola Bressol Flor de Neu, l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus) també han adoptat mesures i protocols per al retorn amb seguretat a les aules. Pel que fa als centres d’educació primària, l’Ajuntament de Berga ha facilitat equips de protecció individual i material de senyalització al personal encarregat de les tasques de consergeria d’aquests equipaments. També s’han distribuït tanques a totes les escoles per facilitar que l’entrada i sortida de l’alumnat es faci de forma esglaonada, així com per delimitar els espais i zones de joc dels patis.

  Reajustament de la línia escolar del bus urbà

  El consistori ha introduït canvis en l’horari de la línia escolar del bus urbà per garantir que l’alumnat pugui arribar a classe puntualment. Enguany, l’accés esglaonat als equipaments educatius farà que els infants hagin d’arribar abans a les escoles per poder aplicar totes les mesures d’higiene i seguretat (desinfecció de mans, etc.). Per aquest motiu, dels dos serveis de la línia “Escoles” que hi havia a les 8:00 h i les 8:30 h, s’ha establert un únic servei que sortirà de la plaça de la Creu a les 8:15 h.

  Escola Bressol Flor de Neu

  L’activitat a l’Escola Bressol Flor de Neu va començar el 9 de setembre amb els infants que eren usuaris del centre el curs passat. En canvi, pels nous usuaris i usuàries de la llar d’infants, el primer dia d’escola ha estat avui dilluns, 14 de setembre. El centre ha distribuït l’alumnat i l’equip docent amb grups de convivència estables integrats per nens i nenes que hagin nascut el mateix any. També s’han repartit les classes i les zones d’esbarjo i s’han habilitat entrades diferenciades en funció dels diferents grups de convivència. Per altra banda, s’ha restringit l’accés a les famílies i s’ha avançat l’horari de tancament de l’escola a les 5 de la tarda per poder realitzar les tasques diàries de desinfecció de tot el material utilitzat a les aules. En cas que es produeixi un tancament parcial o total del centre, l’equip docent oferirà suport i assessorament a les famílies de forma telefònica o virtual.

  Escola de Música i Conservatori de Música dels Pirineus

  L’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus també han adaptat la seva activitat a les circumstàncies actuals de la pandèmia per poder garantir un entorn segur per a l’alumnat durant l’aprenentatge musical. Per fer-ho, el centre ha establert protocols d’entrada i sortida esglaonada de l’alumnat, ha adoptat mesures de seguretat i higiene, ha reforçat el servei de neteja de l’equipament, ha establert l’ampliació de grups i la reducció de ràtios d’estudiants, ha reajustat la durada de les classes i també comptarà d’un nou espai docent, la Sala Casino. A més, disposarà d’una plataforma digital a través d’un entorn virtual d’aprenentatge davant la previsió que es puguin produir confinaments parcials. Com a mesura preventiva, les reunions d’inici de curs amb les famílies s’han realitzat de forma telemàtica. Per últim, cal esmentar que l’escola compta amb places disponibles per a la franja d’alumnat de 3 a 6 anys. • L’Ajuntament de Berga implementa actuacions per facilitar la mobilitat a peu a la ciutat
  Data de publicació: 10.09.20

  L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa una sèrie d’actuacions amb la voluntat de continuar afavorint la mobilitat i els desplaçaments a peu a la ciutat. Es tracta d’accions que contemplen canvis en la circulació, l’habilitació d’espais per a vianants i el reforç de la senyalització vial que s’implementaran durant el mes de setembre a les zones del Pla de l’Alemany, els Pedregals, el barri de Santa Eulàlia, la Rasa dels Molins, el carrer del Roser i la plaça dels Països Catalans.

  Millora de la seguretat dels vianants al Pla de l’Alemany

  La primera actuació s’està efectuant als accessos del recinte de l’antiga caserna per a què siguin de sentit únic. En concret, l’accés que condueix al Pavelló de Suècia (C/ Sardana) serà d’entrada, com fins ara, mentre que el carrer del Programari Lliure, on hi ha el Telecentre i l’Escola Bressol Flor de Neu, passarà a ser només de sortida. També s’evitarà que els vehicles aparquin en indrets no autoritzats propers a la llar d’infants, així com al tram que connecta amb el carrer Pla de l’Alemany. Es preveu que aquesta actuació quedi enllestida durant aquest dijous, 10 de setembre.

  Regulació de l’aparcament a la zona alta dels Pedregals

  Una altra de les actuacions que s’han portat a terme durant la jornada d’avui ha estat la regulació de l’aparcament situat al carrer Pere Costa, a la zona alta dels Pedregals. A partir d’ara, els vehicles només podran estacionar en un sol costat del carrer. D’aquesta manera es preveu evitar l’ocupació de les voreres i l’aparcament a ambdues bandes del vial.

  Habilitació d’aparcament pel transport escolar a Santa Eulàlia

  La tercera actuació es durà a terme al barri de Santa Eulàlia. Tenint en compte l’actual situació de pandèmia, s’habilitarà una part del carrer Pere Coma, entre la plaça de Gernika i el carrer Antoni Santsalvador, per evitar que els autobusos escolars hagin d’accedir a l’interior del pati de l’Institut Guillem de Berguedà a l’hora de descarregar l’alumnat i realitzar la maniobra de gir del vehicle. Aquesta mesura farà que no es pugui aparcar a la zona esmentada durant l’horari escolar.

  Altres actuacions previstes

  L’Ajuntament de Berga preveu realitzar més actuacions durant els propers dies. D’una banda, s’habilitarà un nou pas de vianants a la Rasa dels Molins per culminar els treballs de millora de l’accessibilitat a la zona. D’altra banda, s’actuarà al carrer del Roser per ampliar les zones de pas dels vianants en aquells trams on les voreres són estretes i insuficients, es limitarà la velocitat a partir de la plaça de la Creu i es reduirà la presència de cotxes a la plaça dels Països Catalans. Es tracta de mesures que van ser tractades amb el veïnat de la zona durant una trobada realitzada al començament de l’estiu.

  Per últim, s’està realitzant el reforç de les marques vials existents per tal de donar continuïtat a les tasques de senyalització i habilitació de passos de vianants realitzades pel personal de la brigada municipal durant el mes d’agost.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga