Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Alteracions de trànsit el dissabte, 10 de febrer, amb motiu de la festa del Carnaval de Berga de 2018
  Data de publicació: 09.02.18
  Amb motiu de la celebració del Carnaval de Berga, es produiran algunes afectacions del trànsit que estaran degudament senyalitzades per facilitar la mobilitat alternativa dels vehicles durant les activitats programades. Concretament, l’alteració de la circulació s’aplicarà el dissabte, 10 de febrer, des de les 2 del migdia fins a les 9 del vespre en els carrers següents:

  - Carretera de Solsona: desviament del trànsit cap el Pla de l’Alemany.
  - Carrer de Fra Frederic: des del carrer de Dr. Fleming fins al carrer del Roser, sentit obligatori cap al carrer Rasa del Canyet.
  - Carrer de Dr. Fleming: inversió del sentit de la circulació.
  - Carretera de Sant Fruitós: tallat a l’alçada del carrer de Gran Via.
  - Carrer de Cervantes: es permetrà el pas alternatiu de vehicles.
  - Carrer del Roser: tallat en la seva totalitat, des de la Plaça de la Creu.
  - Passeig de la Pau: en sentit ascendent, tallat l’accés a Plaça de la Creu.
  - Carrer dels Banys: tallat en la seva totalitat.
  - Ronda de Queralt: tallat des del Pg. de les Estaselles fins a la Ronda Moreta.
  - Ronda Moreta: tallada en la seva totalitat.
  - Plaça de la Ribera: es permetrà el pas alternatiu de vehicles en direcció a la Plaça de Viladomat
  - Plaça de Viladomat: tallada en la seva totalitat fins al carrer de Lluís Rosal.
  - Passeig de la Indústria: tallat fins a la cruïlla amb l’Avinguda del Canal Industrial.
  - Carretera de Ribes amb Carrer de Cercs: senyalització i informació de direcció prohibida excepte cas antic.
  - Carretera de Ribes amb l’Hospital de Sant Bernabé: senyalització i informació de direcció prohibida excepte cas antic.
  - Carretera de Ribes amb rotonda C-1411z: senyalització i informació de direcció prohibida excepte cas antic.

  Finalment, els vehicles que accedeixin a la ciutat per l’entrada Berga Nord (Hospital) se’ls informarà dels talls de trànsit que hi haurà a l’alçada del carrer de Lluís Rosal i se’ls recomanarà el trànsit cap al carrer de Quim Serra per poder circular per la zona sud de la ciutat.

 • Berga i Canet de Mar presenten ‘Esplèndid’, un projecte per promoure l’oferta turística i comercial en temporada baixa
  Data de publicació: 08.02.18
  Els municipis de Berga i Canet de Mar han posat en marxa el projecte ‘Esplèndid’. Es tracta d’una campanya pensada per promoure i desestacionalitzar el turisme a totes dues poblacions a través d’un intercanvi comercial, cultural i turístic. La iniciativa compta amb la participació de prop d’un centenar d’empreses de diversos sectors relacionats amb l’activitat turística com per exemple: la restauració, l’hostaleria, el comerç, els serveis, l’oci i el lleure. El projecte ‘Esplèndid’ es portarà a terme durant dues setmanes: del 26 de febrer al 4 de març i del 12 al 18 de novembre. Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, “s’ha escollit les dues setmanes que tradicionalment tenen una ocupació turística més baixa amb l’objectiu de convertir-les en setmanes plenes d’activitat i moviment”.

  El consum o l’adquisició dels productes i serveis inclosos en la campanya durant la primera setmana en una de les dues poblacions, comportarà l’acumulació de saldo en una targeta gratuïta personalitzada. Aquest saldo es podrà gastar íntegrament durant la segona setmana de la campanya a la població contrària. Les targetes s’entregaran a les oficines de turisme i als establiments hotelers i se’n repartiran unes 2.000 entre els dos municipis. Francesc Ribera ha destacat la predisposició dels establiments adherits al projecte, ja que segons ha explicat, “a Berga hi participaran gairebé tots els hotels i càmpings, el 75% dels restaurants i el 75% dels comerços de la ciutat”.

  La campanya s’adreça principalment als visitants de l’àrea metropolitana de Barcelona i més concretament, al públic familiar que tingui inquietuds relacionades amb l’àmbit del patrimoni històric i cultural, la gastronomia, la història, el paisatge i la natura. La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Canet de Mar, Coia Tenas, ha destacat que les dimensions de Berga i Canet fan que “podem oferir una oferta turística de qualitat basada en la tranquil·litat que busquen els visitants de ciutat”.

  D’altra banda, ‘Esplèndid’ també comptarà amb la complicitat de les associacions i les entitats locals per augmentar l’oferta cultural i de lleure durant les setmanes en què es portarà a terme la iniciativa. Es tracta d’activitats de petit format com per exemple: visites guiades, tallers, exposicions, exhibicions de ball, proves esportives, actuacions musicals, recitals poètics, projeccions cinematogràfiques, representacions teatrals, gangues al carrer, etc. Tota la informació sobre la campanya i les activitats del projecte ‘Esplèndid’ es podrà consultar properament al web www.esplendid.cat.

  Coia Tenas ha destacat la importància d’establir vincles a través d’aquest tipus de projectes. La regidora de l’Ajuntament de Canet de Mar ha dit que “tot i que som dos pobles geogràficament diferents, és interessant establir sinèrgies perquè ens enriqueix mútuament. Personalment, he descobert moltes coses de Berga que no sabia que poguessin ser tan adients per a uns i d’altres”.

  La campanya ‘Esplèndid’ és una iniciativa impulsada pels ajuntament de Berga i Canet de Mar i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i És Canet.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga