Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga organitza una trobada de patinadors per reivindicar l’skatepark com a punt de trobada entre skaters berguedans
  Data de publicació: 27.06.18
  El món de l’skate s’ha convertit en un fenomen que ha anat sumant adeptes entre els joves berguedans gràcies als cursos i tallers regulars organitzats per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga al llarg de l’any. Els practicants d’aquesta modalitat esportiva sovint han de fer front a una imatge negativa que s’allunya de la realitat. Per això, el consistori berguedà i els skaters s’han unit per presentar una sèrie d’activitats vinculades a l’especialitat del patinet que es portaran a terme del 9 al 13 de juliol a la ciutat de Berga.

  Un espai d’intercanvi pel jovent

  L’acte s’ha fet a l’skatepark del Parc del Lledó amb la voluntat de reivindicar aquest espai com a punt de trobada entre el jovent. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Mònica Garcia, ha subratllat la idea de “donar a conèixer l’skatepark com un espai obert a tothom en què es produeixen intercanvis d’experiències i coneixements entre els joves que es reuneixen per practicar aquest esport”. També comparteixen aquest punt de vista el Sergi Torrents, el David Caballero i l’Àngel Espelt, tres nois de 14 i 20 anys, respectivament, que ens els últims tres anys han dedicat moltes tardes a practicar i perfeccionar les seves acrobàcies damunt del patinet arran de la seva participació en els tallers d’skate de Berga. Tots tres han apuntat la necessitat de “compartir l’espai amb nous usuaris i usuàries per crear comunitat i gaudir de l’skate”.

  Trobada de patinadors

  L’Ajuntament de Berga i l’entitat BraveSkate han programat un nou taller d’skate adreçat a infants i joves a partir de 8 anys, que es farà del 9 al 12 de juliol, de 5 a 8 de la tarda a l’skatepark. L’activitat serà gratuïta i per participar-hi caldrà inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a joventut@ajberga.cat fins al 6 de juliol. El taller culminarà amb una trobada de patinadors batejada amb el nom de Skate Jam que es farà el divendres, 13 de juliol, de 5 de la tarda a 10 de la nit. Es tracta d’un acte obert en què hi haurà demostracions d’acrobàcies, música, food-trucks, sorpreses i premis. Mario Sebastián, membre de l’escola BraveSkate, ha destacat el caràcter no competitiu de l’esdeveniment i ha valorat 'la importància de l’skatepark berguedà, el qual, ha aconseguit atraure patinadors de localitats properes com Artés i Manresa que vénen a passar-hi el dia”.

  Adequació i millora de l’stakepartk

  La regidora de Joventut ha expressat la voluntat d’adequar l’skatepark i el seu entorn en funció de les necessitats dels usuaris arran d’una trobada mantinguda amb els joves que fan ús de l’espai. Segons Mònica Garcia, “els usuaris ens han fet adonar de les millores que cal realitzar en determinats aspectes que no havíem considerat abans de reunir-nos i, per això, la intenció és cuidar l’espai i també els joves que l’utilitzen”.


 • Berga promou els hàbits saludables entre la població amb activitats esportives gratuïtes a la piscina durant l’estiu
  Data de publicació: 26.06.18
  L’Ajuntament de Berga i els centres esportius de la ciutat s’han proposat un repte: fer que els veïns i veïnes mantinguin els hàbits saludables durant una època de l’any en què es produeixen canvis en les rutines diàries a causa de l’arribada del període estival. Per fer-ho, el consistori i els centres posaran en marxa una nova edició del projecte ‘Salut a l’estiu’, un programa estable d’activitats esportives per promoure la salut i la pràctica d’activitat física durant els mesos d’estiu. Enguany, la implicació dels centres esportius ha comportat una ampliació de la freqüència de les propostes que s’oferiran a la ciutadania durant el juliol i l’agost. En aquest sentit, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha destacat “el compromís dels centres esportius locals a l’hora d’aportar idees per oferir una ventall d’activitats suficientment ampli, variat i atractiu”. Per la seva banda, el responsable d’AlterSport, Albert Navarrete, ha destacat “el paper dels centres esportius com a promotors de la salut durant tot l’any” i també ha volgut fer incidència en el públic adult perquè “és el que habitualment abandona els hàbits saludables i la pràctica d’esport durant l’estiu”.

  Varietat de disciplines esportives a l’aire lliure

  El programa ‘Salut a l’estiu’ es portarà a terme del 2 de juliol al 31 d’agost a les instal·lacions de la piscina municipal situades a la zona esportiva Toni Sabata. En aquesta ocasió, els monitors i monitores d’El Tossalet, AlterSport i el Centre Esportiu i d’Estètica Corporal (CEEC) s’encarregaran de dirigir les sessions de cadascuna de les modalitats esportives que es realitzaran en funció de la seva intensitat. Aquest any, el programa inclourà una dotzena d’activitats diferents com ara aiguagim, aquazumba, zumba, karate, defensa personal, ioga, pilates, salut postural, stretching post, strong, cross training i cardioboxing. Segons ha comentat Mario Erra del CEEC, “l’objectiu és aconseguir que tothom pugui escollir una activitat que li agradi per promoure l’esport a l’aire lliure”. Enguany, abans de l’inici oficial de les activitats també s’ha organitzat una exhibició de natació sincronitzada, a càrrec del Centre Esportiu El Tossalet, tal i com ha recordat l’entrenadora d’aquesta disciplina, Bea Rodríguez. La sessió es farà el divendres, 29 de juny, a 2/4 de 8 de la tarda a la piscina exterior de l’equipament municipal.

  Contacontes a la piscina

  La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga també formarà part del projecte programant dues sessions de contacontes que es faran el 10 i el 24 de juliol a la piscina municipal, a càrrec d’Anna&Subi i la companya Ai, Carai!, respectivament. Tanmateix, Berga se sumarà de nou a la jornada solidaria dedicada a l’esclerosi múltiple del 8 de juliol. En aquest cas, el municipi destinarà la recaptació íntegra de la taquilla d’aquest dia a la lluita contra l’esclerosi múltiple infantil.

  Per últim, cal destacar que totes les activitats que formen part del programa ‘Salut a l’estiu seran gratuïtes i no serà necessari inscriure’s prèviament per participar-hi. En cas de pluja, les classes es traslladaran a les instal·lacions dels centres esportius organitzadors de la sessió.

  Finalment, el regidor d’Esports ha recordat que les instal·lacions esportives disposaran de servei estable de bar després que es produís la reobertura de l’equipament el març passat. Sànchez ha aprofitat l’avinentesa per agrair la tasca de les empreses eventuals que es van instal·lar a la piscina l’any passat per poder garantir el refrigeri dels usuaris i usuàries.Calendari

    
Agost 2018
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga