Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Les piscines de la zona esportiva municipal registren 6.680 usuaris i usuàries durant els mesos d’estiu
  Data de publicació: 20.09.19
  Berga va tancar la temporada d’estiu a les piscines municipals de la zona esportiva Toni Sabata amb un total de 6.680 usuaris i usuàries. Durant els 82 dies que les instal·lacions de bany van estar obertes al públic (del 15 de juny al 4 de setembre), es va registrar la venda de 6.361 entrades d’un sol accés i 198 abonaments. Tanmateix, cal sumar-hi els 121 infants i joves que van fer ús de les piscines a través de les entitats organitzadores de diversos campus esportius que es van portar a terme a la ciutat durant el període estival. El juliol va ser el mes que va comptar amb una major afluència, ja que es van comptabilitzar 2.896 banyistes. Aquestes dades, però, no inclouen els usuaris i usuàries registrats durant els episodis d’onada de calor en què l’accés a la piscina era gratuït i limitat per l’aforament de la instal·lació (383 persones).

  Xifra d’entrades d’accés diari

  Unes 6.361 persones van accedir a les instal·lacions de bany mitjançant la compra de tiquets d’accés únic. Del total d’entrades venudes, 3.736 corresponien a la tarifa adulta i 2.625 eren tiquets infantils. Pel que fa a les dades registrades per mesos, al juny es van dispensar un total de 851 tiquets, al juliol van ser 2.695, a l’agost 2.756, mentre que el mes de setembre va tancar amb 59 entrades venudes.

  Venda d’abonaments

  En referència als abonaments, es van vendre 108 de quinze serveis, 73 de trenta serveis i 17 de temporada. Del nombre total d’abonaments venuts (198), 81 van ser infantils i 117 adults. Si desglossem les xifres en funció de la tipologia d’abonaments dispensats per mesos, l’abonament de 15 serveis va ser el més venut. En aquest cas, es van vendre 22, 61 i 25 unitats durant els mesos de juny, juliol i agost, respectivament. Els usuaris i usuàries també van adquirir 25, 40 i 8 abonaments de trenta serveis entre els mesos de juny, juliol i agost, mentre que la venda d’abonaments de temporada es va reduir a 9 unitats al juny i 8 al juliol.

  Ingressos i costos de manteniment

  La piscina municipal ha registrat uns ingressos de 26.257€ provinents de la venda d’entrades i abonaments. En aquest sentit, s’han obtingut 16.853€ del pagament d’entrades d’accés únic, 7.785€ de la venda d’abonaments i 1.619€ dels tiquets a preu reduït corresponents als usuaris i usuàries dels campus esportius.

  Per últim, l’Ajuntament de Berga ha destinat 47.778,84€ a les tasques d’adequació i manteniment de l’equipament entre les que s’inclouen la compra de productes i materials per a la neteja de les piscines, les analítiques de l’aigua, la renovació del sistema de tancament dels accessos a la instal·lació etc. Una de les despeses més destacades ha estat la renovació de la làmina d’impermeabilització de la piscina exterior de dalt, que ha tingut un cost de 27.536,51€.

 • El projecte ‘Dones Actives’ inicia la 4a edició amb propostes i activitats per promoure l’empoderament de les dones al Berguedà
  Data de publicació: 19.09.19
  ‘Dones Actives’ és un projecte que vol fomentar espais reals d’intercanvi, participació i inclusió entre dones que comparteixen diferents inquietuds. Es tracta de la 4a edició d’aquesta iniciativa impulsada per l'àrea de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva de l’Ajuntament de Berga amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà.

  ‘Dones Actives’ promou la convivència i la cohesió social i també fomenta l'empoderament de les dones a través de diferents activitats permanents i dirigides. Aquestes activitats afavoreixen el creixement personal i faciliten el flux de coneixement i traspàs d’experiències entre dones de diferents àmbits arrelades a la ciutat i dones nouvingudes.

  Empoderament i dinamització de la xarxa de dones

  El projecte s’adreça al col·lectiu de dones d’orígens, cultures, edats i perfils socioeconòmics diversos. En aquest sentit, la iniciativa preveu la participació de dones nascudes i arrelades a la ciutat i dones migrants. En definitiva, dones que vulguin crear o ampliar la seva xarxa relacional, conèixer recursos per millorar la seva salut, tenir eines per combatre la discriminació de gènere i adquirir informació per aprendre a educar en valors d’igualtat.

  La passada edició es va tancar amb la participació d’unes 50 dones, aproximadament. Totes elles van valorar positivament el projecte i l’oferta d’activitats realitzades. Enguany, ‘Dones Actives’ s’iniciarà a l’octubre i finalitzarà al juny. Una de les novetats destacades de la 4a edició serà la realització d’una formació en matèria de perspectiva de gènere i d’interculturalitat dirigida a les persones encarregades de dinamitzar les activitats i també a les dones participants en les activitats que desitgin formar-se en aquesta matèria. L'objectiu és aconseguir que la xarxa de dones creada durant el projecte sigui dinàmica, efectiva i diversa.

  Calendari d’activitats

  - Dilluns: de 9.30 a 10.30h - Zumba - El Tossalet.
  - Dijous: 9.30 a 10.30h - Ioga - Hotel d’Entitats.
  - Primer dimecres de cada mes - de 10 a 12 h - Passejades (sortida pàrquing Font del Ros).
  - Mensualment, a cada activitat es faran tallers al llarg de l’any per treballar els objectius del projecte.

  Les inscripcions podran formalitzar-se fins al divendres, 27 de setembre, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Berga. Per a més informació, podeu adreçar-vos al Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones situat a la seu del Consell Comarcal del Berguedà (C/ Barcelona, 49), al telèfon 93 821 35 53 i a l’adreça de correu electrònic siad@ccbergueda.cat.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga