Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga celebrarà la festivitat de Tots Sants amb dues misses dedicades als difunts i una visita guiada al Panteó Bassacs
  Data de publicació: 31.10.17
  Una de les celebracions més arrelades que es porten a terme durant l’època de la tardor és la festa de Tots Sants i alguns dels rituals més habituals que es realitzen durant aquest dies són la celebració de la castanyada i les visites als cementiris per a honorar als difunts. En aquest sentit, Berga serà una de les ciutats d’arreu de Catalunya que organitzaran actes relacionats amb la festivitat de Tots Sants.

  D’una banda, el dimecres 1 de novembre se celebrarà un acte d’homenatge als berguedans i les berguedanes il·lustres al cementiri de Berga. L’esdeveniment es farà a les 11 del matí i inclourà una lectura del poema de Neus Ballarà i l’audició de l’himne de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt davant del panteó dels berguedans il·lustres. Seguidament, el rector de Berga, mossèn Marc Majà, oficiarà una missa dedicada als difunts a la capella del cementiri. La missa per a retre homenatge als difunts es repetirà el dijous, 2 de novembre, a la mateixa hora. L’Ajuntament de Berga instal·larà unes dues-centes cadires per tal d’acomodar als assistents durant els oficis religiosos.

  D’altra banda, també s’ha programat una activitat anomenada ‘Panteó Bassacs’. Es tracta d’una visita guiada impulsada per l’Oficina de Turisme que consistirà en un recorregut pel pati de panteons i una lectura de fragments de diverses obres de berguedans i berguedanes de renom sobre la mort. El guia cultural, Toni Gol, serà l’encarregat de conduir la visita que es farà a les 12 del migdia i que començarà a la porta principal del cementiri.

  Durant els dies 1 i 2 de novembre, el cementiri romandrà obert des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda. L’horari habitual d’obertura d’aquest equipament municipal durant la resta de dies de l’any és de 9 del matí a 2/4 de 6 de la tarda.

  Per últim, cal recordar que durant l’1 de novembre no hi haurà servei de bus urbà.

 • Berga completa les tasques de manteniment i neteja de les zones que formen part del pla anual de prevenció d’incendis
  Data de publicació: 30.10.17
  Berga ha finalitzat les actuacions previstes del programa anual de prevenció d’incendis. Es tracta d’una sèrie d’obres que es van completar la setmana passada i que formen part dels Plans municipals de Prevenció d’Incendis forestals (PPI) que promou l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis de la Diputació de Barcelona. Aquest organisme té l’objectiu d’impulsar la planificació i la gestió forestal per a la restauració i millora de les zones prioritàries d’actuació que tinguin una incidència directa en la prevenció d’incendis. Per a complir amb aquests objectius, l’ens provincial, els ajuntaments, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i les Associacions de Propietaris Forestals s’encarreguen d’elaborar i executar una planificació específica de les actuacions que s’han de portar a terme en el territori al llarg de l’any.

  En aquesta ocasió, i pel que fa al terme municipal de Berga, s’han portat a terme un seguit d’actuacions valorades en 8.632€, dels quals 7.337,20€ (85%) han estat finançats per la Diputació de Barcelona, mentre que el 15% restant l’ha assumit el consistori berguedà. Un enginyer de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis ha realitzat la comprovació de l’execució dels treballs que han consistit en fer un repàs de manteniment dels camins de la Torre de la Petita, de Sant Elies, de Cal Paraire, de la Casanova de Garreta i de Casa n’Hug. També s’han fet tasques de neteja dels vorals i la poda en alguns dels camins esmentats, a més de l’arranjament d’un gual al camí de Cal Garrós. Les obres han estat executades per l’empresa Castellot, S.A.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga