Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Arrenca la Primavera Social amb activitats per promoure la cohesió i el coneixement de les entitats socials berguedanes
  Data de publicació: 04.05.18
  Berga ha donat el tret de sortida a una nova edició de la Primavera Social. Es tracta d’una iniciativa que pretén donar visibilitat a les entitats berguedanes que pertanyen al tercer sector que treballen diàriament per a la defensa dels drets socials i la cohesió de totes les persones que formen part de la societat. El projecte està impulsat per l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà i compta amb la col·laboració de la xarxa de municipis de la Diputació de Barcelona. La programació de la Primavera Social de 2018 es portarà a terme durant els mesos de maig i juny i inclou la celebració de la 9a edició de la Fira d’Entitats Socials i de Cooperació de Berga i del Berguedà.


  Tallers artístics i activitats per al coneixement de l’entorn

  Les activitats de la Primavera Social van començar ahir amb un taller sobre la història de les bruixes que es va fer a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet. La propera proposta es realitzarà el 16 de maig a l’Hotel d’Entitats de Berga i consistirà en una xerrada sobre la primavera i el cicle biològic dels arbres, a càrrec del tècnic municipal especialitzat en arbrat, Joan Guitart. L’activitat organitzada per Ginkgo començarà a les 6 de la tarda i inclourà un recorregut pels diferents jardins i espais verds de la ciutat.

  D’altra banda, també es donarà continuïtat a les activitats que realitzen ASFAM i la Fundació Horitzó del Berguedà al llarg de l’any, excepte en els mesos d’estiu. D’una banda, ASFAM porta a terme un taller artístic inclusiu per a l’aprenentatge de tècniques pictòriques i el desenvolupament de l’expressió visual. Les sessions són obertes i es faran tots els dijous de maig i juny, a excepció del 31 de maig (dijous de Corpus), de 4 a 2/4 de 6 de la tarda, al Casal Cívic de Berga (antic Casal de Gent Gran). Tanmateix, la Fundació Privada Horitzó del Berguedà ofereix un taller de transformació de mobles que es farà els dimecres dels mesos de maig i juny, de 10 del matí a 1 del migdia, a la nau del Polígon Industrial de La Valldan. Cal destacar, però, que els mobles restaurats es vendran en els locals comercials de l’entitat. Per participar en aquests dos tallers caldrà inscriure’s prèviament contactant amb les associacions organitzadores.

  Novena mostra d’entitats socials

  Una de les activitats més destacades de la Primavera Social serà la Fira d’Entitats Socials i de Cooperació de Berga i del Berguedà. Es tracta de la novena edició de la mostra que es farà el dissabte, 12 de maig, al passeig de la Indústria. L’esdeveniment suposa una gran oportunitat per a l’apropament de les associacions i entitats a la ciutadania i, per això, cada entitat tindrà un estand per donar-se a conèixer entre el públic assistent. A més, també s’oferiran activitats de dinamització durant tot el matí al tram final del passeig de la Indústria, des de la plaça Cim d’Estela fins a la rotonda de l’ambulatori. Per exemple, hi haurà un taller de rehabilitació amb el Coixí del Cor amb la fisioterapeuta Montserrat Noguera de Ginkgo, tastets de llengua solidaris organitzats pel Voluntariat per la Llengua (CNL Montserrat), animació amb la companyia Solsolet de l’Agrupació Teatral La Farsa i sessió de música, a càrrec del punxa discos DJ Omar.

  Paral·lelament, els assistents també podran passar pel photocall de Càritas Berga, participar en el taller infantil de fruita de Ginkgo, aprendre a pintar figures de La Patum amb el Grup Horitzó i ASFAM i convertir-se en una peça del gran Joc de l’Oca de l’ANC de Berga.

  Per últim, la mostra d’entitats compartirà la jornada amb els nens i nenes que participaran en el 8è Mercat de Cooperatives Escolars del Berguedà, instal·lat a la plaça Cim d’Estela.


 • Berga acollirà la 4a edició de Conductàlia per sensibilitzar els joves sobre la seguretat viària i la conducció responsable
  Data de publicació: 03.05.18
  Prop de mig centenar de joves i professors de set instituts berguedans participaran en la 4a edició de Conductàlia, una jornada sobre seguretat viària organitzada pel Montepio de Conductors, que es farà el 8 de maig al Teatre Municipal de Berga. Es tracta d’un esdeveniment anual que té l’objectiu de sensibilitzar els joves sobre la importància que tenen els elements que formen part de la seguretat vial a l’hora de portar a terme una conducció responsable i evitar accidents de trànsit. L’activitat comptarà amb l’assistència de 400 nois i noies de 4t d’ESO i d’una cinquantena de docents dels centres educatius de secundària de Bagà, Berga, Gironella i Puig-reig. La presentació de Conductàlia s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament de Berga i ha comptat amb la presència dels representants de les institucions i cossos de seguretats que participen en la jornada d’educació vial. El president del Montepio, Llorenç Juanola, ha destacat “la importància de vetllar per reduir la sinistralitat a les carreteres i fer que els joves siguin conscients dels riscos existents durant la conducció”. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat de Berga, Eloi Escútia, ha volgut fer una reflexió sobre els bons hàbits al volant entenent que la responsabilitat recau en les persones, ja que “sovint oblidem que nosaltres som l’element més important de la seguretat quan portem el vehicle”. Per la seva banda, el vicepresident del Montepio, Joan Cots, ha agraït la confiança dels municipis que aposten per acollir un esdeveniment com el Conductàlia.

  D’altra banda, el tècnic d’Educació per a la mobilitat segura del Servei Català de Trànsit, Albert Jarne, ha incidit en l’objectiu que el número de víctimes d’accidents de trànsit sigui zero i en el fet “d’assumir i compartir la responsabilitat per fer-ho possible, ja que no de números, sinó de persones”. Tanmateix, el cap de l’àrea de trànsit de la Catalunya Central també ha valorat positivament la jornada que es farà a Berga “perquè és una finestra d’oportunitat per parlar amb els joves que s’introduiran en el món de la mobilitat sobre la capacitat individual de minimitzar els riscos reduint prenent les millors decisions en l’àmbit de la seguretat viària”. En aquest sentit, l’agent de la Policia Local de Berga, Efren Garcia, també ha volgut esmentat el risc que suposen per a la seguretat les distraccions dels vianants quan manipulen el mòbil mentre transiten pel carrer. Per últim, el cap del parc de Bombers de Berga, Juli Lladós, ha agraït “l’oportunitat de poder fer pedagogia preventiva entre els joves, posant el focus en els acompanyants dels conductors per millorar la seguretat dins del vehicle”.

  La jornada començarà a 2/4 d’11 del matí a l’escenari del Teatre Municipal, on es portarà a terme la recreació d’un accident de trànsit, en què hi participaran cinc dels alumnes i professors assistents. Es tracta d’una de les novetats de l’edició d’aquest any per fer que el públic hi participi activament, segons ha comentat el director del Montepio, Ramon Baraldés, Posteriorment, hi haurà la benvinguda per part dels representants del Montepio de Conductors i de l’Ajuntament de Berga. La sessió també inclourà 8 ponències de format breu en què es tractaran diverses temàtiques relacionades amb la seguretat viària com per exemple les causes dels accidents, la responsabilitat dels acompanyants o els efectes dels consum d’alcohol i altres drogues en la conducció. A més, els participants també tindran l’oportunitat de conèixer l’experiència dels equips d’intervenció en accidents de trànsit com els membres dels cossos de seguretat i d’emergències i els professionals mèdics. No obstant, també es donaran a conèixer diversos testimonis de persones que han estat víctimes d’accidents de trànsit.

  Els ponents de l’edició d’enguany de Conductàlia Berga seran:

  - Albert Jarne, tècnic d’Educació per a la mobilitat del Servei Català de Trànsit, que parlarà sobre l’objectiu d’aconseguir zero víctimes de trànsit a les carreteres.

  - Efren Garcia, agent de la Policia Local de Berga, que se centrarà en l’actitud dels vianants i la utilització del telèfon mòbil.

  - Juli Lladós, cap del Parc de Bombers de Berga, que posarà èmfasi en la importància dels acompanyants a l’hora de prevenir sobre actituds poc responsables dins del vehicle.

  - Joan López, membre dels Mossos d’Esquadra, que explicarà la incidència de la presa de decisions responsables en matèria de seguretat viària.

  - Toni Salas, del Servei d’Emergències Mèdiques que explicarà com es realitza l’atenció a les persones que han patit un accident.

  - Maria Mercè Bassas, metgessa forense, que centrarà la seva intervenció en els efectes del consum de d’alcohol i drogues en la capacitat de conducció.

  - Mireia Sanz, monitora de l’intitut Guttmann, que explicarà la seva experiència després d’haver patit un accident de moto.

  - Marilina Ferrer, directora de l’associació Stop Accidents, que posarà en coneixement dels assistents les conseqüències que poden tenir els accidents de trànsit per a la família i l’entorn de les víctimes.

  Per últim, la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Doménech , serà l’encarregada de tancar la quarta edició de Conductàlia Berga.


< Anterior  ...          10  11  12  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga