Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga promou els jocs de carrer entre els infants berguedans amb una nova edició del projecte ‘A les tardes, juga al carrer’
  Data de publicació: 24.06.18
  Recuperar el carrer com a espai de joc i de trobada entre els infants berguedans. Aquest és l’objectiu del projecte ‘A les tardes, juga al carrer’, una iniciativa impulsada per l’Oficina d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Berga i Rural Salut per promoure les activitats educatives i de lleure entre els menuts durant el període de vacances escolars. Per fer-ho, s’han programat gairebé una vintena de propostes que es portaran a terme del 25 de juny al 7 de setembre a les places de diversos barris de la ciutat, de 6 a 8 de la tarda.

  En concret, es realitzaran jocs i tallers gratuïts els dilluns, els dimecres i els divendres dels mesos de juny, juliol i setembre al passeig de la Indústria, a la plaça de la Font del Ros i a la plaça de Santa Eulàlia. El programa d’activitats inclou una gran varietat de propostes entre les que destaquen els jocs tradicionals, els jocs de taula, els jocs d’aigua, els jocs musicals, els tallers de manualitats i les activitats esportives. Per participar-hi no caldrà inscriure’s prèviament i, en cas de pluja, les activitats es traslladaran a l’Hotel d’Entitats de Berga (antic Centre Cívic).

  La iniciativa pretén convertir el carrer en un punt de trobada atractiu pels nens i nenes, així com promoure els beneficis del joc, fomentar la relació amb els altres, impulsar els hàbits saludables i posar en valor la cooperació, el treball en equip, la resolució de conflictes i la diversitat cultural, entre d’altres. Per fer-ho, el projecte compta amb la complicitat d’entitats locals i serveis municipals com per exemple el Grup de Joves de Santa Eulàlia, la Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà, 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic, Creu Roja Berguedà, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i el Casal Cívic de Berga.

  ‘A les tardes, juga al carrer’ és un projecte que també es desenvolupa a diversos municipis de la comarca com Gironella, Avià, Bagà, Guardiola de Berguedà i Puig-reig. La iniciativa compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona.

 • El Consell d’Infants clou el curs escolar amb accions per embellir l’espai urbà i una campanya de recollida d’excrements d’animals
  Data de publicació: 24.06.18
  El Consell d’Infants de Berga ha tancat el curs escolar 2017-2018 amb una trobada celebrada el passat dijous, 21 de juny, a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga. Els consellers i les conselleres d’aquest òrgan sectorial de participació constituït el desembre passat es van reunir amb el regidor d’Educació, Eloi Escútia, i les tècniques municipals per fer balanç de les iniciatives impulsades per aquest organisme amb l’objectiu de promoure millores en el funcionament de la ciutat implicant els infants en la presa de decisions.

  En els darrers mesos, els nens i nenes de les escoles de Santa Eulàlia, Sant Joan, La Valldan, Vedruna i Xarxa han treballat en la implantació de dos projectes relacionats amb l’embelliment de l’espai urbà i la recollida d’excrements de gossos. D’una banda, la primera iniciativa anomenada ‘Berga, ciutat florida’ ha consistit en la millora de l’entorn dels centres escolars a través de l’adequació de noves zones verdes. L’alumnat de 5è i 6è de primària es va encarregar de plantar diversos elements florals amb el suport dels operaris de la brigada municipal de jardineria.

  D’altra banda, el segon projecte desenvolupat ha estat la creació d’una campanya de conscienciació ciutadana per evitar l’acumulació d’excrements d’animals a la via pública. Per fer-ho, els infants han dissenyat una sèrie de cartells per denunciar les actituds incíviques dels veïns i veïnes que no recullen les deposicions de les seves mascotes. Els nens i nens també s’han encarregat de distribuir el material de difusió de la campanya per la ciutat.

  El Consell d’Infants de Berga està format per una trentena d’alumnes d’entre 10 i 12 anys escollits prèviament pels seus companys i companyes de classe. A l’inici del proper curs escolar es produirà la renovació d’una part dels membres per fer efectiva la substitució dels consellers i conselleres que han finalitzat la primària i per donar cabuda als nous nens i nenes que formaran part de l’etapa de cicle superior.

< Anterior  ...         10  11  12  13  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga