Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Comunicat de l’Ajuntament de Berga sobre les mesures adoptades per l’activació del Pla PROCICAT per Coronavirus
  Data de publicació: 12.03.20

  L’Ajuntament de Berga ha adoptat les mesures preventives establertes pel Govern de la Generalitat per evitar la propagació del COVID-19 (Coronavirus) després de l’activació en fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per malalties emergents. Es tracta d’una sèrie d’actuacions de contenció per disminuir el risc de contagi que s’aplicaran durant un període de quinze dies, que es podria prorrogar en funció de l’evolució de la situació.

  Supressió d’activitats col·lectives

  El Govern català ha decretat que del 12 al 26 de març se suspenen o ajornen totes les activitats col·lectives que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior al miler de persones es podrà celebrar, però només si s'ocupa un terç de l'aforament autoritzat per garantir una distància suficient entre els assistents. La prohibició implica tots els esdeveniments celebrats al país, en espais oberts o tancats, i tant si són oferts per organitzadors públics com per privats.

  Seguint aquestes recomanacions, l’Ajuntament de Berga ha suspès les activitats següents:

  - La peça del mes – Àgora Cultural Berga (13 de març)
  - Tardes de Joc (14 de març)
  - Taula rodona de dones creadores: ‘La cultura té nom de dona’ al Convent de Sant Francesc (14 de març)
  - Celebració del dia Internacional del nombre Pi (14 de març)
  - Mercat setmanal del Vall (14 i 21 de març)
  - Fira Berga Antic (14 de març)
  - Caminada solidària ‘Pas a pas’ per vèncer el càncer infantil – Ginkgo (15 de març)
  - Teatre: ‘Llum trencada’ d’Iguana Teatre (15 de març)
  - Dones actives (16, 19, 23 i 26 de març)
  - Oficina Mòbil del Consumidor (17 de març)
  - Cicle Gaudí al Teatre Patronat (19 de març)
  - Presentació de l’exposició ‘Mares adolescents’ d’Oriol Segon a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet (19 de març)
  - Taller de construcció de capses niu – Escola de famílies (21 de març)
  - Concert de BCN Sax Quartet – 8è Cicle de música per a la ciutat - al Pavelló de Suècia (21 de març)
  - Concert de Cesc Freixas a la Sala Casino (22 de març)

  Tancament d’equipaments i suspensió d’activitats

  L’Ajuntament de Berga ha determinat el tancament al públic de les instal·lacions següents: Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, Centre Esportiu Municipal El Tossalet, Pavellons d’Esports, Pistes de tenis, pàdel, frontó i vòlei, camp de futbol, Centre Obert, Casal Cívic, Convent de Sant Francesc, Oficina de Turisme, Museu Comarcal de Berga, Casa de La Patum, Col·lecció de Ciències naturals i Col·lecció del Circ.

  D’altra banda, queden anul·lades totes les activitats previstes en els equipaments següents: Teatre Municipal de Berga, Pavelló de Suècia, Arxiu Comarcal del Berguedà i Hotel d’Entitats.

  Centres residencials d’atenció a la gent gran

  El Departament de Salut ha determinat noves mesures en relació als centres residencials d’atenció a persones grans, persones amb discapacitat i salut mental. En concret, s’ha instat al reforç de les mesures d’higiene, especialment, la desinfecció de superfícies, la suspensió temporal de nous ingressos i la restricció de les visites familiars als centres.

  Serveis municipals

  L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, l’Oficina de Serveis Socials i la Policia Local mantindran l’horari d’atenció al públic, però s’establiran mesures preventives que estaran degudament senyalitzades a través de rètols i cartells en els espais esmentats. Tot i això, es recomana als veïns i veïnes fer ús prioritàriament dels serveis de tramitació electrònica. Pel que fa al servei de transport públic urbà, Bus Berga, es manté actiu, però es demana realitzar els desplaçaments que siguin estrictament necessaris i imprescindibles.

  Tancament dels centres educatius

  Davant de l’anunci del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya de tancar les escoles, instituts i centres universitaris a tot Catalunya, a partir d’aquest divendres, 13 de març, la mesura afectarà els següents centres berguedans: Escola Bressol Flor de Neu, Escola Sant Joan, Escola La Valldan, Escola Santa Eulàlia, Escola Vedruna, Escola Xarxa, Institut Guillem de Berguedà, Institut Serra de Noet, Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, Escola d’Adults, Escola Oficial d’Idiomes i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

  D’altra banda, l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus tancaran aquest mateix dijous, 12 de març.

  Recomanacions i mesures de prevenció

  Des de l’Ajuntament de Berga s’estan portant a terme les tasques de coordinació preventives per garantir la prestació de la resta de serveis municipals. Això comporta l’elaboració de plans de contingència dels diferents departaments del consistori amb la voluntat d’identificar els serveis i les dotacions de personal essencials i necessaris.

  Tanmateix, des del consistori berguedà es recomana que se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades. Cal recordar que davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. • Berga s’adhereix al portal DIGIEMPRÈN per proporcionar formació al teixit comercial i promoure l’emprenedoria en l’entorn digital
  Data de publicació: 09.03.20

  L’Ajuntament de Berga s’ha adherit a la plataforma DIGIEMPRÈN. Es tracta d’un lloc web impulsat per la Diputació de Barcelona que ofereix formació en línia adreçada al teixit comercial amb l’objectiu d’apropar l’entorn digital i proporcionar eines per crear negocis online. Aquest espai web s’adreça, principalment, a persones que regenten un comerç físic i volen emprendre un negoci digital, així com persones creadores i professionals que dissenyen i creen productes de consum i volen disposar d’un nou canal de venda a través d’Internet. L’adhesió del municipi és un requisit indispensable per tal que els negocis interessats puguin prendre-hi part i accedir als recursos de formació que s’ofereixen en aquesta plataforma. En concret, DIGIEMPRÈN posa a disposició dels usuaris i usuàries una dotzena de cursos gratuïts i vídeoguies per aprofundir en el coneixement e-commerce.

  Cursos per millorar els negocis en línia

  El portal disposa d’una oferta formativa sobre la logística del comerç online, la comunicació i l’ús de les xarxes socials, la imatge de marca i el producte, la identitat digital i el lloc web del negoci, entre d’altres. Els cursos tenen una durada de tres setmanes i compten amb material didàctic i un fòrum integrat per alumnat i professorat per intercanviar informació i resoldre dubtes durant el desenvolupament de la formació. Les persones participants podran obtenir un certificat després d’haver completat el curs.

  Miniguies en format audiovisual

  El web també ofereix guies breus sobre comerç en línia. Es tracta de píndoles audiovisuals de 10 minuts que contenen informació essencial i consells sobre el dia a dia d’un negoci a Internet. Per exemple, s’hi poden trobar guies sobre la importància de disposar d’una pàgina web ja que és la carta de presentació del negoci a la xarxa i això pot comportar la possibilitat d’obrir nous mercats, guanyar visibilitat, generar confiança al consumidor i modernitzar el projecte.

  Inscripcions per accedir a la formació

  Les formacions poden realitzar-les els creadors i creadores, artesans i artesanes, comerços i serveis de la demarcació de Barcelona. Les persones interessades en realitzar qualsevol dels cursos hauran d’inscriure’s prèviament accedint al lloc web www.digiempren.diba.cat.< Anterior  ...        10  11  12  13  14  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga