Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga apel·la a la responsabilitat col·lectiva en les celebracions espontànies que es puguin produir durant els dies de Corpus
  Data de publicació: 09.06.20

  L’Ajuntament de Berga ha emès un BAN informatiu per recordar als veïns i veïnes les mesures preventives de seguretat corresponents a la Fase 2 del desconfinament amb l’objectiu d’evitar un rebrot de la Covid-19 en les possibles trobades i celebracions espontànies que es puguin produir al carrer i als domicilis particulars durant els dies de Corpus. En aquest sentit, el consistori berguedà apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva i demana la col·laboració de la ciutadania a l’hora de respectar les mesures de seguretat en les trobades de caràcter social que es portin a terme els dies en què s’havia de celebrar La Patum. Precisament, l’Ajuntament de Berga va anular la celebració de les festes del Corpus, del 10 al 14 de juny, per la impossibilitat de poder garantir el desenvolupament habitual de la festa, ja que resulta difícil mantenir la distància social entre la multitud de persones que hi participen.

  Mesures preventives

  Les restriccions de la Fase 2 del desconfinament en què es troba actualment la ciutat de Berga permeten les trobades de fins a 15 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa, mantenint la distància social de 2 metres entre persones. També cal fer ús de la mascareta en espais oberts o tancats, on no sigui possible mantenir aquesta distància de seguretat. • Berga destina 60.000€ a subvencionar projectes d’entitats locals sense ànim de lucre durant el 2020
  Data de publicació: 05.06.20

  L’Ajuntament de Berga destinarà 60.000€ a la subvenció d’iniciatives impulsades per entitats locals sense ànim de lucre durant l’anualitat de 2020. El consistori ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions aquest divendres, 5 de juny, mitjançant el procediment de concurrència competitiva en què podran presentar-s’hi les associacions i entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats. Les sol·licituds podran realitzar-se fins al 5 de juliol i la tramitació caldrà fer-la telemàticament.

  Import econòmic per àmbits

  El consistori ha previst atorgar un total de 60.000€ que es distribuiran en set àmbits diferents segons la finalitat de les activitats i els projectes presentats. Els àmbits establerts són cultura, educació, esports, joventut, social, medi ambient i polítiques d’educació i els imports són els següents:

  CULTURA ................................ 10.000 €
  EDUCACIÓ .............................. 3.000 €
  ESPORTS ................................ 7.000 €
  JOVENTUT .............................. 3.000 €
  SOCIAL .................................... 18.000 €
  MEDI AMBIENT ........................ 2.000 €
  POLÍTIQUES D'OCUPACIÓ ..... 17.000 €

  TOTAL ................................... 60.000 €

  Característiques de la convocatòria

  Les activitats subvencionables s’hauran de realitzar entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2020 al municipi de Berga. L’import concedit per activitat es concretarà en funció de l’aplicació dels criteris de valoració establerts en les bases reguladores de la convocatòria, i que en cap cas podrà excedir el 50% del seu cost total. Aquesta subvenció és compatible amb qualsevol altra subvenció que hagi estat concedida per altres entitats de caràcter públic o privat.

  Cada entitat o associació podrà presentar un màxim de dues sol·licituds en la present convocatòria. El termini per a la presentació de sol·licituds estarà obert del 5 de juny al 5 de juliol de 2020, ambdues dates incloses. La tramitació es realitzarà de forma telemàtica a través del registre municipal i caldrà completar el formulari disponible al web i en aquest enllaç:

  http://www.ajberga.cat/ajberga/tramits/detall.php?tramit=251&apartat=63

  Una de les novetats de la convocatòria d’enguany és que les sol·licituds que rebin una puntuació inferior a 5 punts quedaran excloses. Es tracta d’un criteri per fer que les sol·licituds més ben puntuades puguin obtenir més finançament. Un cop s’hagi efectuat i notificat la resolució de la convocatòria, les entitats i associacions que hagin aconseguit finançament per a les activitats sol·licitades, hauran d’aportar la documentació justificativa corresponent.

  Per a més informació sobre la convocatòria de subvencions a entitats sense ànim de lucre de 2020, podeu contactar amb l’àrea de Participació Popular de l’Ajuntament de Berga, a través de l’adreça electrònica entitats@ajberga.cat.


< Anterior  ...        10  11  12  13  14  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga