Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El curs escolar 2018-2019 arrenca a Berga amb 2.300 alumnes
  Data de publicació: 14.09.18
  Aquesta setmana ha començat un nou curs escolar a Berga amb un total de 2.305 alumnes. D’aquests, 2.230 cursaran l’etapa escolar obligatòria, mentre que 75 iniciaran l’etapa de preescolar. Enguany, les aules dels centres de primària de la ciutat s’ompliran amb 1.400 infants distribuïts entre l’oferta d’escoles públiques i concertades disponibles al municipi.

  D’altra banda, uns 830 nois i noies portaran a terme els estudis de secundària als instituts de titularitat pública i concertada durant aquest any. Tanmateix, l’Escola Bressol Flor de Neu comptarà amb 75 nadons de 0 a 3 anys, cobrint gairebé el 100% de la capacitat de l’equipament, que se situa en 82 places.

  Es reprèn l’ús dels ‘Camins escolars’

  L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa els ‘Camins escolars’ coincidint amb l’inici del nou curs. Es tracta d’un servei gratuït que pretén fomentar els hàbits saludables fent que els nens i nenes vagin caminant a l’escola acompanyats d’un monitor o monitora responsable de cada ruta. El servei disposa de dos itineraris adreçats a l’alumnat d’entre P5 i 4t de primària de les escoles de Santa Eulàlia i Sant Joan. Precisament, una de les novetats d’aquest any ha estat la rebaixa de l’edat d’ús dels ‘Camins escolars’, ja que es considera que els infants de cicle superior compten amb la suficient autonomia per desplaçar-se caminant fins a l’escola sense la necessitat de monitoratge. Les famílies interessades en fer ús dels ‘Camins escolars’, hauran d’entregar un formulari d’autorització als monitors de la ruta.

  Adequació d’equipaments escolars

  El consistori berguedà ha efectuat una sèrie d’actuacions de millora i manteniment dels equipaments escolars de la ciutat durant el període estival. Per exemple, s’han fet tasques de reparació i pintat de les façanes dels edificis, s’ha portat a terme la impermeabilització de canaleres i la reparació de teulades per evitar les filtracions d’aigua, s’ha adequat el paviment de les aules mitjançant la substitució de rajoles malmeses o la col·locació de superfícies sintètiques, s’han reparat diversos elements dels serveis i els vestidors dels gimnasos, s’ha fet l’adequació de les escales i s’ha pintat el reixat exterior de les aules d’alguns centres i s’han fet lavabos nous en algun dels centres, entre d’altres.

 • L’Ajuntament de Berga obre a la ciutadania la proposta de modificació del Reglament del Consell Escolar Municipal
  Data de publicació: 13.09.18
  L’Ajuntament de Berga ha obert a la ciutadania la consulta pública prèvia per a l’elaboració del Reglament del Consell Escolar Municipal de Berga. Es tracta d’un organisme de participació que inclou els agents que formen part de la comunitat educativa de la ciutat. L’objectiu d’aquesta actuació és adaptar l’actual Reglament General del Servei Públic Municipal de les Escoles de Berga, tenint en compte que la regulació que regeix actualment el Consell Escolar Municipal de Berga va ser aprovada l’any 1988. Això ha motivat la necessitat de modificar el text per adaptar-lo a les noves necessitats tècniques i educatives, així com per donar compliment als canvis normatius que s’han produït darrerament en l’àmbit administratiu, educatiu i de participació ciutadana.

  D’altra banda, l’adaptació del reglament impulsada per l’àrea d’Educació del consistori berguedà també té la voluntat de crear canals de comunicació entre l’administració i els diferents sectors vinculats a la comunitat educativa de la ciutat per definir accions i línies de treball comunes. L’objectiu és millorar la qualitat educativa i la renovació pedagògica d’acord amb els principis d’escola activa per avançar cap a un model d’escola basat en la igualtat, la responsabilitat i la tolerància.

  Les persones interessades en fer aportacions i suggeriments sobre la matèria hauran de ser majors de 16 anys. Per fer-ho, caldrà accedir a l’apartat ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ inclòs en l’espai dedicat a la participació ciutadana del web municipal (www.ajberga.cat). En aquesta secció, els usuaris i usuàries podran consultar i descarregar el document de síntesi de la iniciativa normativa que inclou els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar mitjançant l’elaboració del Reglament del Consell Escolar Municipal. En aquest apartat també hi apareix l’enllaç al formulari d’instància genèrica que cal completar amb les aportacions corresponents. El termini per a la presentació de les instàncies de forma presencial o telemàtica estarà obert fins al 24 de setembre.

< Anterior  ...        10  11  12  13  14  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga