Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga inicia una campanya per controlar el soroll dels ciclomotors i les motocicletes a la ciutat
  Data de publicació: 11.08.20

  La Policia Local de Berga ha posat en marxa una campanya per reduir la contaminació acústica produïda pels ciclomotors i les motocicletes a la ciutat, a través de controls de sonometria. Es tracta d’una tècnica per mesurar i analitzar els nivells sonors amb la finalitat de determinar la incidència d’aquests sobre la salut pública, entre d’altres. La campanya es portarà a terme durant el mes d’agost i també inclourà la revisió dels permisos de conducció i la situació administrativa dels vehicles per comprovar-ne la validesa. Els agents de policia realitzaran accions d’informació, control, inspecció i sanció, si s’escau, amb l’objectiu de pal·liar els efectes nocius que genera la contaminació acústica dels ciclomotors i les motocicletes, sobretot, durant l’època estival.

  Dispositiu de control

  El dispositiu consistirà en la realització de controls en diferents punts de la ciutat i en diverses franges horàries. Els vehicles que produeixin un excés de soroll, per sobre de la limitació establerta en més de 10 dB, seran denunciats i traslladats al dipòsit municipal. La immobilització dels vehicles s’aixecarà mitjançant la presentació del justificant d’una estació d’ITV en què consti la data i l’hora establertes per a la inspecció del ciclomotor o motocicleta. La sanció prevista per als vehicles que superin els decibels permesos és de 200€.

  Prova de sonometria voluntària

  La Policia Local posarà a disposició de la ciutadania una prova voluntària de sonometria per a les persones titulars o conductors d’un ciclomotor o motocicleta que dubtin sobre l’estat del dispositiu silenciós del seu vehicle. Les persones interessades podran adreçar-se a les dependències de la Policia Local (Pl. Dr. Saló, 8) per passar la prova sense que comporti cap tipus de càrrega econòmica o sanció. • L’Ajuntament de Berga i Bergacomercial acorden modificar els dies d’obertura del comerç local en diumenges i festius per la Covid-19
  Data de publicació: 10.08.20

  L’Ajuntament de Berga i Bergacomercial han consensuat la modificació dels dies d’obertura comercial en diumenges i festius, a causa de la Covid-19. El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya resol periòdicament, a petició dels municipis, els dies festius en què es permet l’obertura comercial als diferents municipis. D’aquests, vuit diumenges i dies festius s’estableixen segons el calendari oficial de la Generalitat, mentre que dos dies festius addicionals poden ser designats lliurement per cada ajuntament.

  Modificació de l’obertura comercial

  En el cas de Berga, un dels dies festius designats amb obertura comercial autoritzada, el passat 3 de maig, es va veure afectat per la situació derivada de l’estat d’alarma pel coronavirus. La pandèmia va impedir l’obertura extraordinària que establia la Resolució EMC/3613/2019, de 27 de desembre. Ara, una nova resolució (EMC/1978/2020, de 31 de juliol) ha permès modificar el calendari comercial berguedà. Així doncs, els dies festius amb obertura comercial autoritzada pel que resta d’any són els següents: 15 d’agost; 20 de setembre; 11 i 12 d’octubre; 6, 13 i 20 de desembre.

  Consens amb el teixit comercial

  L’Ajuntament de Berga acorda anualment amb la Unió de Botiguers i Comercials de Berga els dies festius d’obertura comercial autoritzada, i la modificació del calendari forçada per la situació excepcional de pandèmia no n’és una excepció. Els altres dies festius d’obertura comercial ja celebrats han estat el 5 i 12 de gener i el 5 de juliol.< Anterior  ...        10  11  12  13  14  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga