Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga portarà a terme la segona fase del projecte de pavimentació de diversos carrers del 8 al 18 de juliol
  Data de publicació: 05.07.19
  L’Ajuntament de Berga completarà la segona fase del projecte de pavimentació del nucli urbà en les properes setmanes. Els treballs d’asfaltatge de diversos carrers es portaran a terme del 8 al 18 de juliol amb l’objectiu de finalitzar les tasques realitzades durant la setmana prèvia a la celebració de les festes de La Patum amb l’objectiu de renovar el ferm i eliminar els sots que presenta la xarxa viària del municipi. Les obres de millora del paviment asfàltic tenen un pressupost d’uns 350.000€ i comportaran afectacions de trànsit durant l’execució dels treballs i afectacions puntuals en l’entrada i sortida de vehicles dels guals.

  Actuacions en una quinzena de trams urbans

  Del 8 al 18 de juliol es preveu realitzar treballs d’asfaltatge en una quinzena de trams urbans de la ciutat. La planificació de les tasques és la següent:

  - Carrer Serra de Casampons: entre els carrers La Nou i Portella. Vial de servei de l’escola de Santa Eulàlia. Dates: del 8 a l’11 de juliol.

  - Plaça de Gernika – Camí de Pedret: tram des de Pl. Gernika fins al número 11. Dates: del 10 al 12 de juliol.

  - Carrer de Santa Eulàlia: tram entre números 38 i 46 i tram entre números 18 i 24. Dates: 11 i 12 de juliol.

  - Passeig de la Indústria: diversos trams localitzats des del Parc de Bombers fins al carrer de Quim Serra. Dates: 12 i 15 de juliol.

  - Carrer de Mossèn Espelt. Dates: 12 i 15 de juliol

  - Avinguda del Canal Industrial. Dates: 12 i 15 de juliol.

  - Carrer de Pere Costa: tram proper a la intersecció amb la carretera de Sant Llorenç. Dates: 15 i 16 de juliol.

  - Passeig de les Estaselles. Dates: del 15 al 17 de juliol.

  - Carrer del Tossalet de les Forques: tram entre els números 18 i 74. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Carrer Nicolau de Berga: tram entre els números 1 i 10. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Carrer de Gironella: tram entre l’Avinguda de Catalunya i el carrer de l’Estatut de Catalunya. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Avinguda de Catalunya: davant del supermercat Carrefour. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Carrer de Saldes: tram entre el carrer de Gironella i el carrer Pobla de Lillet. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Passeig de les Aubes. Data: 18 de juliol.

  Pel que fa als treballs d’asfaltatge, primerament es realitzaran les tasques de fresat i preparació per portar a terme la pavimentació i, posteriorment, es faran els treballs de reposició i pintura vial. Aquestes actuacions comportaran talls de trànsit i la prohibició d’estacionament en les zones esmentades anteriorment per facilitar l’execució dels treballs de millora del ferm. L’empresa Pasquina és l’encarregada de d’executar el projecte de pavimentació de la ciutat.
 • L’Ajuntament de Berga promou el civisme i el bon ús de les instal·lacions de la piscina municipal
  Data de publicació: 05.07.19
  L’Ajuntament de Berga activarà dissabte, 6 de juliol, la gratuïtat d’accés a la piscina municipal davant del nou avís d’onada de calor emès pel Servei Meteorològic de Catalunya. Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional que es va portar a terme en l’últim episodi d’alerta taronja i vermella registrat del 26 al 30 de juny a la ciutat de Berga. Durant el període esmentat, es va permetre l’accés gratuït a les instal·lacions de bany per a què els usuaris i usuàries poguessin combatre les altes temperatures. Cal destacar, però, que durant aquests dies es van produir una sèrie d’actituds incíviques i comportaments agressius contra diversos membres del personal que realitza les tasques de socorrisme i la gestió de la taquilla d’accés a l’equipament que van requerir la intervenció puntual de la Policia Local. Davant d’aquest fets, el consistori berguedà ha establert una sèrie d’accions per promoure el bon ús i garantir la seguretat a l’equipament.

  Control d’accés durant els episodis calorosos

  L’accés a les instal·lacions municipals de bany durant les onades de calor estarà limitat pel seu aforament màxim en el conjunt de la superfície de les quatre piscines, que és de 383 persones, segons el Manual Tècnic establert pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya calculat a raó d’1 persona per cada 2,5 m2 de làmina d’aigua. Per tant, aquesta xifra fa referència al nombre màxim de persones que tenen cabuda alhora en les quatre piscines. Del total de tiquets disponibles, se’n reservarà el 15% per a les persones que hagin adquirit qualsevol dels abonaments de temporada. Així doncs, es destinaran 57 entrades pels abonats de la piscina municipal. D’altra banda, durant els dies d’onada de calor en què l’accés a la piscina serà gratuït, no es realitzarà la venda d’abonaments de temporada.

  El usuaris i usuàries rebran un tiquet a l’entrada de la piscina que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament. Els infants menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que haurà de fer-se responsable de l’entrada i sortida dels menors a les instal·lacions. Tanmateix, les persones adultes només podran fer-se càrrec de cinc infants com a màxim.

  Consum de productes d’alimentació i refrigeri

  Els usuaris i usuàries podran consumir productes d’alimentació i refrigeri en la superfície enjardinada i les instal·lacions del servei de bar, però no es podrà menjar ni beure al perímetre de la piscina. Tanmateix, no es permetrà el consum de begudes alcohòliques ni l’accés d’envasos de vidre a les instal·lacions de bany.

  Civisme i bon ús de les instal·lacions

  Totes les persones que accedeixin a les instal·lacions municipals de bany hauran de mostrar un comportament adequat, adient i respectuós envers la resta d’usuaris i usuàries i també amb el personal encarregat de la gestió i el manteniment del servei. En aquest sentit, les actituds incíviques, sexistes, xenòfobes i qualsevol altra falta de respecte o comportament que vulneri la integritat de les persones, així com el mal ús o el deteriorament de l’espai públic comportarà l’expulsió immediata de les instal·lacions i la restricció de l’accés a la piscina durant tota la temporada d’estiu. Aquestes conductes estan recollides en l’ordenança de convivència i via pública de Berga i el seu incompliment pot comportar sancions econòmiques de fins a 3.000€.

  Material de difusió

  El consistori berguedà ha editat un fulletó informatiu amb tota la informació sobre les normes d’ús i accés a la piscina municipal que es lliurarà als usuaris i usuàries que accedeixin a les instal·lacions de bany. A més, també hi haurà diversos cartells informatius distribuïts a l’entorn de l’equipament municipal. Per últim, els dies d’onada de calor, hi haurà una persona que s’encarregarà de realitzar tasques de suport en l’accés i que vetllarà per bon funcionament del servei.

< Anterior  ...        10  11  12  13  14  ...  Següent >

El més nou


Calendari

    
Agost 2019
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga