Inici

Jordi Sabata i Freixa

Jordi Sabata i Freixa

Regidor Jordi Sabata
Ampliar en una finestra emergent Jordi Sabata (JxB)

Vaig néixer a Berga el 1983. Soc enginyer tècnic en telecomunicacions, Grau Superior en Cant clàssic i contemporani, Postgrau en Polítiques culturals i Màster en Gestió cultural, i m’he especialitzat en el Disseny de projectes culturals i en el Marc conceptual i jurídic de la cultura.

He estat professor de cor i banda del Conservatori de Música dels Pirineus i de l’Escola Municipal de Música de Berga, on també he estat membre de l’equip directiu. En el camp de la interpretació, he exercit com a cantant sent membre del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana durant diverses temporades treballant amb directors com Marc Minkowski, Esa-Pekka Salonen, Frans Brüggen o René Jacobs i amb orquestres com la London Symphony o Les Musiciens du Louvre, oferint concerts arreu d’Europa. També he realitzat concerts com a solista en diverses sales de concert com l’Auditori o el Palau de la Música Catalana.

En l’àmbit associatiu he participat en entitats com la Penya Boletaire o la Cobla Ciutat de Berga i he col·laborat amb Ràdio Berga i Televisió del Berguedà. També ha format part de la Polifònica de Puig-reig durant diverses temporades, del Club Handbol Berga i he estat membre de la junta d’Òmnium Cultural al Berguedà.

Amb els anys he desenvolupat un gran interès per la investigació històrica, i he realitzat diversos treballs eminentment de caràcter musical, com per exemple la troballa de les partitures més antigues que es coneixen de la Patum, també de documentació inèdita i desconeguda que descriu la festa de principis del segle XIX o treballs globals sobre els ensenyaments musicals públics a la ciutat o sobre músics al servei de l’Ajuntament de Berga. Gràcies a algunes d’aquestes investigacions, vaig tenir l’honor de rebre el Premi Antoni Esteve d’investigació històrica.


  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions:
    • Assistència a les sessions ordinàries del Ple: 200€ per regidor/a.
    • Assistència a la Junta de Portaveus: 90€ per regidor/a integrant de l’òrgan.
    • Assistència a les sessions de la Comissió Informativa de l’àrea municipal de serveis finalistes: 90€ per regidor/a integrant de l’òrgan.

e-mail
sabatafj@ajberga.cat

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga