Inici

Berga promou la lluita contra el cāncer infantil amb la 3a caminada solidāria ‘Pas a Pas’ impulsada per Ginkgo

Presentaciķ de la 3a caminada solidāria 'Pas a Pas'
Ampliar en una finestra emergent Presentaciķ de la 3a caminada solidāria 'Pas a Pas'
Data de publicació: 11.02.19
El 15 de febrer es commemora el Dia Internacional del Cāncer Infantil. Es tracta d’una malaltia que no es pot prevenir i que requereix terāpies i tractaments diferents als que reben les persones adultes. Tanmateix, el fet que es consideri una malaltia minoritāria per la baixa incidčncia que té en el conjunt de la poblaciķ fa que els resultats de les recerques del cāncer adult no es puguin extrapolar al cāncer infantil i aixō implica la realitzaciķ de recerques específiques que acostumen a ser finanįades a través de donacions i fons privats. Per tot aixō, l’Associaciķ de Persones Afectades de Cāncer del Berguedā, Ginkgo, ha organitzat la 3a ediciķ de la caminada solidāria ‘Pas a Pas’ en col•laboraciķ amb l’Ajuntament de Berga. Es tracta d’un esdeveniment esportiu no competitiu per donar visibilitat al cāncer infantil i promoure els hābits saludables. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha destacat “la importāncia de trencar amb el tabú de la malaltia a través de l’educaciķ i la implicaciķ dels infants i joves en les iniciatives contra el cāncer”. En aquest sentit, l’entitat ha comptat amb la colˇlaboraciķ dels nens i nenes de primāria de l’Escola Sant Joan de Berga per elaborar els 350 cartells anunciadors de la caminada solidāria que es distribuiran arreu de la comarca.

Sis quilōmetres de solidaritat

‘Pas a Pas’ és una activitat de carācter popular que es portarā a terme el diumenge, 10 de marį, a les 10 del matí. La caminada consistirā en completar un itinerari d’uns 6 quilōmetres de distāncia que es desenvoluparā al voltant de la Serra de Noet i que tindrā el punt d’inici i final a la plaįa Font del Ros. L’esdeveniment comptarā amb activitats de dinamitzaciķ i també s’oferirā un esmorzar calent als participants de la caminada. El regidor de Drets Socials i Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sānchez, ha fet una crida a la participaciķ per superar els 600 participants de l’ediciķ anterior. Segons Sānchez, “la caminada és un esdeveniment consolidat i 600 persones és un čxit, perō crec que podem arribar al miler d’assistents perquč caminar és una activitat apte per a tothom i que alhora promou els hābits saludables”. La caminada d’enguany estarā apadrinada per la família d’una nena berguedana de 9 anys que estā en tractament oncolōgic.

Inscripcions per a la caminada solidāria

Per participar a la caminada solidāria contra el cāncer infantil caldrā inscriure’s prčviament al local de l’entitat situat a Cal Fābregas, número 2 (als quatre cantons del carrer de la Ciutat). El local estarā obert els dimarts del mes de febrer, de 5 a 8 de la tarda i també el dissabte, 2 de marį, de 10 del matí a 1 del migdia. També es realitzaran inscripcions el mateix dia de la cursa, a partir de les 9 del matí, a la plaįa Font del Ros. El donatiu per participar a l’activitat serā de 10€ i l’import es destinarā íntegrament a la unitat d’investigaciķ del cāncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El dissabte, 9 de marį, es realitzarā l’entrega de les bosses d’obsequi als participants, des de les 6 la tarda a les 9 del vespre a l’Hotel d’Entitats de Berga.

Una dčcada dedicada a la lluita contra el cāncer

Ginkgo és una entitat sense ānim de lucre que va néixer fa 10 anys amb la voluntat de donar visibilitat i acompanyar a les persones i familiars que pateixen la malaltia del cāncer. Amb aquest objectiu, l’associaciķ ha anat incrementant la seva activitat durant la darrera dčcada a través de l’organitzaciķ d’esdeveniments que li han permčs recaptar fons per destinar-los a la investigaciķ científica sobre el cāncer. Concretament, l’any 2018 es van recaptar un total de 14.000€ que es van destinar a la causa esmentada. Aurora Fernández, presidenta de Ginkgo, ha esmentat que tot i ser una entitat petita que compta amb poc més d’un centenar i mig de socis i sōcies, “estem molt contents de l’acollida que tenen les activitats que organitzem entre la poblaciķ”. El regidor, Ivan Sānchez, ha aprofitat l’avinentesa per agrair “la tasca d’acompanyament que realitza Ginkgo en el dia a dia de les persones afectades de cāncer i també dels familiars que pateixen les conseqüčncies derivades d’aquesta malaltia”.

Activitats de divulgaciķ sobre el cāncer

Ginkgo ha programat una sčrie d’activitats de divulgaciķ que es portaran a terme properament per donar a cončixer diverses experičncies sobre el cāncer. Per exemple, els dies 14 i 15 de febrer es realitzaran actes a l’Escola Sant Joan de Berga i a l’Escola Sant Salvador de Cercs, respectivament, per implicar els infants en la lluita contra el cāncer. La setmana del 18 al 22 de febrer també hi haurā activitats que es portaran a terme a les municipis de Bagā, Gironella i Puig-reig que estaran organitzats per l’entitat en colˇlaboraciķ amb el Consell Comarcal del Berguedā. Finalment, el 20 de febrer hi haurā una conferčncia titulada ‘Avancem en el cāncer infantil’ a cārrec del pediatra Xavier Giner, a l’Hotel d’Entitats de Berga a les 6 de la tarda. La xerrada també comptarā amb la participaciķ de la família d’una nena berguedana afectada de cāncer que compartirā la seva experičncia i la iniciativa que es va portar a terme a la seva escola per tal que nena pogués seguir les classes durant el tractament.

Per a més informaciķ sobre el calendari d’activitats de Ginkgo, podeu consultar el seu lloc web (www.ginkgoapacbergueda.cat) i els seus perfils a les xarxes socials a Twitter (@ginkgoapacberg1) i Instagram (@ginkgoapacbergueda).


Documentaciķ


Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga