Inici

Berga obrirà la inscripció en línia pel concurs de la rua i el ball de disfresses del Carnaval de 2019 a partir del 20 de febrer

Carnaval de Berga 2018
Ampliar en una finestra emergent Carnaval de Berga 2018
Data de publicació: 15.02.19
L’Ajuntament de Berga obrirà el termini per formalitzar les inscripcions al concurs de la rua de Carnaval i al ball de disfresses d’aquest any el dia 20 de febrer. Pel que fa a la rua, les comparses i les carrosses que vulguin apuntar-s’hi, hauran de tramitar les inscripcions abans del dia 1 de març a les 15h, a través d’un formulari que es penjarà a la pàgina web del consistori. La opció telemàtica serà la única manera d’inscriure’s a aquest concurs. Una vegada les comparses i carrosses hagin fet la inscripció anticipada, hauran de recollir els números distintius el divendres 1 de març, a les 20h, a l’Ajuntament de Berga.

L’endemà, entre les 16h i les 17h, les comparses i carrosses inscrites s’hauran de concentrar davant de l’antic ‘Cal Tonillo’, situat a la cruïlla entre la Carretera de Sant Fruitós i el Carrer del Roser, per tal de posar-se en l’ordre que hauran de seguir al llarg de la rua, que començarà a aquest punt i que avançarà pel Carrer del Roser, la Plaça de la Creu, la Ronda Moreta, i que acabarà a la Plaça de Viladomat.

Per altra banda, la inscripció al ball de disfresses es podrà fer tant de manera telemàtica com presencialment el mateix dia de l’acte des de les 22:30h fins a les 23:30h, a la carpa del Vall.

Nova normativa del jurat

Igual que altres anys, durant la desfilada de carrosses i comparses hi haurà un jurat d’incògnit itinerant, i un jurat qualificador estàtic situat a Cal Calderer (Ronda Moreta), que valoraran factors com la originalitat de la idea de carrossa o comparsa, el treball en l’elaboració, o la interacció entre els membres del grup i amb el públic. Com a novetat, el jurat aplicarà penalitzacions sobre la puntuació total obtinguda si s’observa que la posada en escena de la coreografia és superior a tres minuts, si la distància entre les comparses i/o les carrosses també supera els tres minuts, o si es fa ostentació del consum d’alcohol. En el cas que dues comparses o dues carrosses que aspirin al mateix premi empatin, el jurat realitzarà una nova puntuació per aconseguir el desempat tenint en compte que si s’han aplicat penalitzacions en algun dels dos casos, el desempat anirà a favor del grup que no n’hagi obtingut o que n’hagi obtingut un menor percentatge.

Premis dels concursos de Carnaval

El consistori berguedà destinarà 5.200 euros als premis del Carnaval 2019. Les comparses i les carrosses optaran a quatre categories de tres premis cadascuna: millor carrossa, millor animació, millor comparsa adulta, i millor comparsa infantil. Els grups i persones participants al ball de disfresses, optaran a dues categories d’un premi únic: millor disfressa individual o en grup de fins a tres persones, i millor disfressa en grup de quatre o més persones.

La participació a la rua i al ball de disfresses implica la total acceptació de les bases, que es poden consultar íntegrament aquí.

Actes paral·lels

El primer dels dos actes, que també encetarà la programació del carnaval de Berga d’aquest any, serà la botifarrada popular de la qual s’encarregarà l’Associació de Veïns de La Pietat, que tindrà un mòdic preu de 3€.

El dissabte 2 de març a les 20h, hi haurà el sopar popular que s’organitza per segon any consecutiu de la mà de La Carmanyola: ‘La Macarronada’. El menú del sopar estarà compost de tres plats: macarrons a la bolonyesa, rodó de pollastre farcit amb pernil dolç i formatge, i iogurt. També inclourà pa i aigua, refresc o cervesa. Tindrà lloc a la carpa del Vall i el preu serà de 12€.

Els tiquets pels dos actes gastronòmics que formen part de la programació del ‘Carnaval Animal’ 2019 i que tenen les places limitades, s’hauran de comprar de manera anticipada entre el 19 i el 28 de febrer a l’Oficina de Turisme (Carrer dels Àngels, 7), a l’Oficina Jove del Berguedà (Carrer Pere III, 5), o a Cal Negre (Plaça de Sant Joan, 16).

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga