Inici

L’Ajuntament de Berga estableix els serveis mínims garantits amb motiu de la jornada de vaga general del 21 de febrer

Edifici Ajuntament de Berga
Ampliar en una finestra emergent Ajuntament de Berga. Plaça de Sant Pere
Data de publicació: 20.02.19
Aquest dijous, 21 de febrer, s’ha convocat una aturada de país per part de la Intersindical que compta amb el suport de diverses forces polítiques independentistes, sindicats, associacions i entitats sobiranistes, entre d’altres. Es tracta d’una convocatòria prevista inicialment pel 7 de febrer que finalment va ser ajornada. L’aturada coincideix amb les primeres jornades del procés judicial per l’1 d’octubre que s’està portant a terme al Tribunal Suprem de Madrid en contra dels i les representants de diverses formacions polítiques i dels líders de dues entitats sobiranistes.

Serveis mínims durant la convocatòria de vaga

Davant de la convocatòria de vaga, l’Ajuntament de Berga ha establert el personal estrictament necessari per garantir el funcionament dels serveis essencials a la ciutat durant l’aturada convocada per aquest dijous.

D’una banda, els Serveis TIC, l’àrea de Benestar Social i les instal·lacions esportives municipals comptaran amb una persona per prestar els serveis corresponents. Tanmateix, es disposarà de dos operaris de la brigada de manteniment i dues persones per realitzar tramitacions a través del registre municipal i per atendre les consultes dels veïns i veïnes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Pel que fa a l’Escola Bressol Flor de Neu, hi haurà 3 educadors i/o educadores i una persona encarregada del servei de menjador per atendre els infants del centre. d’acord amb els criteris establerts per la Generalitat de Catalunya, en situacions de vaga.

En referència a l’Escola Municipal de Música de Berga, es comptarà amb un membre de l’equip directiu i una persona de l’equip docent.

En l’àmbit de Seguretat Ciutadana, el cos de la Policia Local no podrà exercir el dret de vaga, de conformitat amb l’establert en l’article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat.

Altres serveis del municipi

L’Ajuntament de Berga preveu la prestació del servei de Camins escolars adreçat als infants de primària que realitzen l’itinerari a peu per anar a l’escola.

D’altra banda, el bus urbà realitzarà el 50% dels serveis durant la jornada de vaga. En aquest cas, se suprimiran els trajectes que inicien la ruta a les hores en punt a la parada de la Plaça de la Creu. En canvi, es mantindran els trajectes de les diferents línies que comencin la ruta a dos quarts, a la Plaça de la Creu:

- Línia 1 – Ciutat (Vermella): 7:30h / 8:30h / 9:30h / 10:30h / 11:30h / 14:30h / 15:30h / 16:30h / 17:30h / 18:30h

- Línia 2 – Avià (Blava): 13:30h / 19:30h

- Línia 3 – Casampons (Verda): 12:30h

Pel que fa a la resta de serveis externs vinculats a l’Ajuntament de Berga es prestaran en funció de l’assistència de treballadores i treballadors en cada cas.

Servei de recollida de residus

El servei de recollida de residus ‘Porta a Porta’ previst per aquest dijous a Berga es mantindrà sense alteracions. Per tant, es realitzarà la recollida de les fraccions d’orgànica i envasos a partir de les 10 de la nit, tal i com es fa habitualment.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga