Inici

L’Escola de Mares i Pares de Berga programa noves activitats per facilitar la tasca educadora de les famílies

Escola de mares i pares 2017/18
Ampliar en una finestra emergent Escola de mares i pares 2017/18
Data de publicació: 25.02.19
L’Escola de Mares i Pares posa en marxa un nou cicle de propostes per promoure l’aprenentatge i la reflexió sobre la tasca educadora de les famílies. Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga i les associacions de mares i pares dels centres educatius de la ciutat que s’ha consolidat gràcies a la programació de conferències, tallers i activitats per dotar d’eines a les persones que intervenen en l’educació dels infants. Enguany, el projecte compta amb una oferta de sis activitats gratuïtes que es portaran a terme entre els mesos de febrer i maig a les diferents escoles de primària públiques i concertades del municipi.

Conferències temàtiques

L’Escola de Mares i Pares inclourà un cicle de tres conferències temàtiques sobre l’educació sense crits, l’ús d’Internet i la neurociència adreçades al públic adult. La primera sessió titulada ‘Educar sense cridar’ es farà el dimecres 27 de febrer, a les 6 de la tarda, a l’Escola Vedruna. L’activitat, impartida per la sociòloga i educadora Alba Castellví, aportarà idees i recursos per educar amb tranquil·litat i fer que els nens i nenes siguin autònoms i responsables. La sessió combinarà l’aportació teòrica amb la participació de les persones assistents i es realitzaran exercicis pràctics per posar en funcionament les estratègies plantejades, així com reflexionar a partir de les experiències familiars.

El dijous 7 de març l’Escola Xarxa acollirà una xerrada sobre les amenaces i els riscos en l’ús d’Internet i les xarxes socials. L’activitat començarà a les 7 de la tarda i comptarà amb la participació de Tomàs Moré, responsable de conscienciació del Programa Internet Segura que ofereix informació adreçada a mares, pares, joves, educadors i educadores sobre l’ús segur d’Internet.

El psicòleg i especialista en Pedagogies Àgils i Educació Emocional, Josep Arregui, tancarà la trilogia de conferències amb l'activitat anomenada ‘La neurociència, la cinquena revolució?’. El ponent exposarà quin és l’impacte que està tenint aquesta nova disciplina i explicarà com influeixen les emocions en l’aprenentatge, com aprèn i desaprèn el cervell i com es poden crear ambients i processos d’aprenentatge per motivar l’alumnat, entre d’altres. La sessió es realitzarà el dijous 28 de març a l’Escola de Sant Joan, a les 7 de la tarda.

Tallers lúdics i educatius

La segona part de la programació de l’Escola de Mares i Pares estarà formada per tres activitats familiars pensades per a què els adults puguin compartir experiències lúdiques i educatives amb els infants. La primera proposta consistirà en un taller de ioga a càrrec de La Iogateca. Aquesta activitat té l’objectiu de generar experiències positives als infants, ensenyant-los a controlar la seva energia, aprenent a gestionar les emocions i millorant l’atenció i la concentració, així com ajudar els adults a acompanyar els nens i nenes en aquests processos. El taller es durà a terme el dissabte 6 d’abril, a 2/4 de 12 del migdia, a l’Escola La Valldan. Per participar en aquesta activitat caldrà inscriure’s prèviament a través de l’adreça de correu electrònic educacio@ajberga.cat.

El dissabte 27 d’abril s’ha programat un taller de zumba familiar dinamitzat per Sandra Tristante, tècnica esportiva d’El Tossalet Centre Esportiu de Berga. La sessió combinarà esport i salut a través de coreografies i balls de diversos estils musicals. L’activitat es farà a l’Escola Sant Joan, a partir de les 12 del migdia.

Per últim, es realitzarà un taller de cuina saludable per desenvolupar les habilitats culinàries dels participants mitjançant l’elaboració de receptes amb productes naturals i saludables. En aquesta ocasió l’activitat estarà dirigida pels responsables del Forn l’Espurna, especialitzat en l’elaboració de pa artesà. L’Escola Santa Eulàlia acollirà la sessió de cuina saludable que es farà el dissabte 11 de maig a 2/4 de 12 del migdia.

Per a més, informació sobre la programació d’activitats de l’Escola de Mares i Pares de Berga, podeu contactar amb l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga via electrònica (educacio@ajberga.cat) o al telèfon 93 821 43 33.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga