Inici

Berga celebra el 20è aniversari de la cursa de Sant Silvestre i inicia una campanya per acabar amb el sexisme en l’esport

Presentació de la Cursa Sant Silvestre 2019
Ampliar en una finestra emergent Presentació de la XX Cursa de Sant Silvestre 2019
Data de publicació: 12.12.19

Les curses de Sant Silvestre que es realitzen els últims dies de desembre és una de les tradicions populars més esteses arreu del món. Berga no és una excepció i, enguany, se celebrarà el 20è aniversari d’aquesta prova esportiva que compta amb un gran poder de convocatòria i que espera tornar a superar el miler de participants. L’esdeveniment organitzat pel Club Atlètic Berga i l’Ajuntament de Berga es farà el 31 de desembre i inclou les curses infantils de 150, 300 i 600 metres i la prova de 5.000 metres.

El regidor d’Esports, Isaac Santiago, ha destacat el caràcter popular de la cursa i ha valorat positivament que “la prova aconsegueixi reunir corredors de totes les edats i persones que no corren habitualment, però que decideixen iniciar-se en aquesta disciplina fent la cursa de Sant Silvestre”. El regidor d’Esports també ha agraït la col•laboració dels veïns i veïnes per les afectacions i els talls de trànsit que es produeixen en els trams que formen part del recorregut de la prova. La cursa també marcarà l’inici d’una campanya emmarcada en el projecte ‘Vull la nit!’ que té l’objectiu d’acabar amb el sexisme en l’àmbit esportiu.

Una jornada dedicada a l’atletisme

El Passeig de la Indústria serà l’epicentre de les curses de Sant Silvestre, esdevenint el punt d’inici i arribada de les proves. A les 5 de la tarda començaran les curses infantils a la zona del vall mentre que la prova de 5 km es realitzarà a 2/4 de 7 de la tarda i constarà d’un circuit urbà pels carrers de la ciutat. El president del Club Atlètic Berga, Joan Torrents, ha recordat els inicis i els canvis que ha experimentat la cursa durant les dues darreres dècades. Torrents ha comentat que “la prova era monòtona perquè consistia en completar voltes al vall, però l’any 2004 es va introduir el recorregut urbà”. Per la seva banda, Julio Da Costa, que va presidir l’entitat durant molts anys, ha aprofitat l’ocasió per agrair la tasca de l’equip humà que forma part de l’organització de les curses.

Des de l’organització, es tornarà a potenciar la vessant festiva de l’esdeveniment i, per això, hi haurà un punxadiscos i diversos punts d’animació per dinamitzar la prova. El president de l’entitat ha esmentat la varietat de participants que aplega l’esdeveniment, “des dels corredors professionals que volen guanyar, els que volen reduir el temps assolit l’any passat, els que es disfressen i volen passar-s’ho bé i els que corren per primera vegada”.

Inscripcions i recollida de dorsals

Les inscripcions per participar a la XXa Cursa de Sant Silvestre són obertes i es poden fer a través del portal web www.clubatleticberga.com i a les botigues La Samarretta, Intersport SerraMartí, Rios Running de Berga i Serra Sports de Gironella. La inscripció costarà 5€ pels infants de fins a 11 anys i 12€ pels participants de la categoria de 5 km, però a partir del 29 de desembre, el preu de la inscripció serà de 15€. A més, cal recordar que no es realitzaran inscripcions el mateix dia de la cursa.

L’entrega de dorsals es realitzarà a l’Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic) el dilluns, 30 de desembre, de 17 a 21h, i el dimarts, 31 de desembre, de 10 a 14h. El mateix dia de la cursa també es podrà recollir el dorsal de la cursa de 5km, de 15 a 18h a l’Hotel d’Entitats i, en el cas de les curses infantils, de 15 a 16h al Passeig de la Indústria.

Tots els participants de les proves rebran una bossa amb diversos obsequis i productes dels patrocinadors. Tanmateix, s’entregarà un trofeu als tres primers classificats de les diferents categories de la cursa de 5km i es repartiran medalles a tots els infants que participin a les curses infantils.

Esport lliure de sexisme

Les regidories de Feminisme i Esports han posat en marxa una campanya de conscienciació per eliminar les actituds sexistes que es produeixen en l’esport. La iniciativa s’anomena ‘Vull l’esport’ i s’inclou en el projecte ‘Vull la nit!’ nascut el novembre de 2017 amb l’objectiu de promoure unes festes lliures de sexisme a Berga. La regidora de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva, Roser Valverde, ha expressat la voluntat de “treballar conjuntament amb les entitats esportives per abordar la lluita contra el masclisme de forma transversal i implicant les persones que formen part dels clubs: els esportistes, els tècnics, els membres de les juntes i les famílies”.

Les accions de ‘Vull l’esport’ es portaran a terme durant el 2020 i consistiran en la creació d’un grup motor format per esportistes i persones vinculades als clubs esportius de la ciutat per detectar les particularitats d’aquest àmbit. A més, s’elaborarà


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga