Inici

Berga inicia la campanya ‘Llegim-nos’ per incentivar la lectura i l’ús de la biblioteca municipal

Presentació de la campanya 'Llegim-nos'
Ampliar en una finestra emergent Presentació de la campanya 'Llegim-nos'
Data de publicació: 07.01.20

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet emprenen una campanya per incentivar la lectura i l’ús de la biblioteca entre la ciutadania de Berga. La proposta titulada ‘Llegim-nos’ consisteix en què cada regidor i regidora del consistori recomani una lectura que anirà acompanyada de 10 títols relacionats amb la temàtica escollida. Els primers llibres es podran consultar a partir del proper dimarts, 14 de gener de 2020, i estaran disponibles durant un mes al punt ‘Llegim-nos’ habilitat a la planta baixa de la biblioteca pública. El següent mes es posarà a disposició dels usuaris i usuàries les lectures de la segona recomanació, i així successivament amb tots els regidors i regidores, de manera que la campanya s’estendrà fins al maig de 2021. La regidora de Cultura, Roser Valverde, ha explicat que “la campanya pretén fomentar l’hàbit de la lectura entre els veïns i veïnes a través d’una selecció de gèneres diversos, però també vol apropar els regidors i regidores compartint les seves preferències literàries”. Valverde ha agraït la predisposició dels companys i companyes del consistori i també ha destacat les facilitats i el treball realitzat conjuntament amb la biblioteca a l’hora de desenvolupar el projecte.

Llegim-nos i recomanem-nos

El concepte ‘Llegim-nos’ fa referència a l’enllaç que s’estableix entre persones a l’hora de recomanar lectures i, per això, s’habilitaran diferents recursos per a què tothom pugui proposar alguna lectura. La fórmula ideada per fer les recomanacions serà a través de quatre urnes habilitades a la biblioteca, el Casal Cívic, la Llibreria Huch i la Llibreria Quatre Cantons. La ciutadania podrà escriure en una butlleta la seva recomanació, dipositar-la a l’urna i després de cada període de recomanació s’elaborarà un llistat amb les propostes efectuades pels usuaris i usuàries que es podrà consultar a l’espai ‘Llegim-nos’ i a les xarxes socials de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i l’Ajuntament de Berga. La regidora d’ERC, Dolors Tous, ha fet esment a la bidireccionalitat de la campanya i “la importància de participar activament fent recomanacions, ja que, és una forma d’enriquir-nos els uns als altres”.

Seguiment de la campanya a les xarxes socials

El regidor de Junts per Berga, Marc Marginet, ha comentat que “les recomanacions s’anunciaran mitjançant un vídeo enregistrat individualment pels regidors i regidores en què explicaran la lectura escollida i la motivació de la seva elecció”. Tanmateix, uns dies abans de finalitzar el període, es publicarà una segona píndola per preguntar a la ciutadania què els ha semblat la recomanació d’aquell mes i, a la vegada, es donarà a conèixer la temàtica de la següent lectura. Ambdós vídeos es difondran a través de les xarxes socials del consistori i la biblioteca. El seguiment de la campanya per Internet es podrà fer a través de l’etiqueta #llegimnos.

Punt ‘Llegim-nos’

L’organització ha habilitat un espai a la planta baixa de la biblioteca on hi haurà els llibres del mes i l’urna de recomanació. L’estand està decorat amb diverses peces de mobiliari cedides pel Grup Hortizó per recrear l’espai i l’ambient íntim de lectura. La directora de l’entitat social, Eva Sànchez, ha explicat que el mobiliari del punt ‘Llegim-nos’ es renovarà periòdicament i que les peces es posaran a la venda per a les persones que estiguin interessades en adquirir-les. Segons Sànchez, es tracta de “donar una segona vida als mobles procedents de donacions de particulars fomentant l’economia circular”. A més, l’entitat també realitza un taller de restauració de mobles obert a tothom per aprofitar el mobiliari que es troba en un estat menys òptim.

Llibres en servei de préstec limitat

Tots els llibres proposats estaran disponibles a la biblioteca per a què la gent pugui consultar-los i també s’editaran fulletons informatius amb les recomanacions mensuals. El préstec dels llibres estarà limitat a una setmana i només en el cas de la lectura principal, hi haurà un segon exemplar disponible. Un cop superat el període de recomanació, les lectures estaran a disposició de la ciutadania de la forma habitual.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga