Inici

Berga caminarā per včncer el cāncer infantil durant la 4a caminada solidāria ‘Pas a Pas’ que es farā el 15 de marį

Presentaciķ 4a caminada 'Pas a Pas
Ampliar en una finestra emergent Ivan Sānchez i Aurora Fernández en la presentaciķ de la 4a caminada 'Pas a Pas
Data de publicació: 03.03.20

El cāncer infantil és una malaltia que té una incidčncia molt baixa en relaciķ al cāncer que afecta les persones adultes i, per aixō, és una malaltia que es considera minoritāria en el conjunt de la poblaciķ. Una de les característiques del cāncer infantil és que requereix unes terāpies i uns tractaments diferents als que s’apliquen a les persones adultes. Aixō genera la necessitat d’impulsar recerques específiques, ja que cada vegada que es diagnostica un cas nou, cal analitzar-ne les característiques per ajustar el pronōstic i determinar la millor estratčgia terapčutica que permeti combatre la malaltia. Actualment, al Berguedā hi ha 6 infants afectats de cāncer infantil. Per tal de conscienciar els veīns i veīnes sobre aquesta malaltia i contribuir a quč tots els nens i nenes tinguin accés a un diagnōstic i un tractament adequat, Ginkgo i l’Ajuntament de Berga organitzen la 4a ediciķ de la caminada solidāria ‘Pas a Pas’, que es portarā a terme el 15 de marį. L’esdeveniment s’emmarca en els actes impulsats per l’Associaciķ de Persones Afectades de Cāncer al Berguedā per commemorar el Dia Internacional del Cāncer Infantil, que es va celebrar el passat 15 de febrer. La prova esportiva mantindrā el mateix format que en les edicions anteriors, perō s’incrementaran les activitats paralˇleles adreįades al públic infantil. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, i el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sānchez, han fet una crida a participar-hi i superar la previsiķ de 700 persones participants.

Passes solidāries que creen conscičncia

La caminada ‘Pas a Pas’ és una prova esportiva apte per a tothom que es realitzarā el diumenge, 15 de marį, a les 10 del matí. L’activitat comenįarā i acabarā a la plaįa Font del Ros i consistirā en completar una ruta d’uns 6 quilōmetres de distāncia al voltant de la Serra de Noet. L’esdeveniment comptarā amb activitats de dinamitzaciķ al llarg del matí i s’oferirā un esmorzar calent a les persones participants que hagin completat el recorregut de la caminada. El regidor Ivan Sānchez ha aprofitat l’ocasiķ per posar en valor l’itinerari de la prova. El regidor ha explicat que la caminada suposa “una bona oportunitat per apreciar els elements que integren un camí que estā ple de flora i fauna i que també compta amb elements histōrics com per exemple, la Creu de la Pinya que és on va acabar la Primera Carlinada o la Serra de Noet que va ser un punt de defensa durant les guerres carlines i la Guerra Civil”.

Una festa per a nens i nenes

Enguany, l’organitzaciķ ha ampliat l’oferta d’activitats complementāries de la caminada amb la voluntat de convertir l’esdeveniment en una jornada festiva festiva i, per aixō, des de l’entitat es demana que els infants que vulguin hi acudeixin disfressats. L’acte comptarā amb un grup d’animaciķ integrat per diversos membres de l’Agrupaciķ Teatral La Farsa que s’encarregaran de dinamitzar el matí juntament amb els Gegants de la Font del Ros, que podran ser portats pels infants. A més, es realitzaran exhibicions de hip hop, a cārrec del gimnās PratSalut de Prats de Lluįančs i també hi haurā una parada de baldufes i contes de segona mā.

Inscripcions per formar part de la caminada solidāria

Per participar a la quarta caminada solidāria per donar visibilitat al cāncer infantil caldrā inscriure’s prčviament al local de l’entitat situat a Cal Fābregas, número 2 (als quatre cantons del C/ Ciutat). El local estarā obert els dimarts, 3 i 10 de marį, de 5 a 8 de la tarda. El donatiu per participar a l’activitat serā de 10€ per a les persones majors de 12 anys i l’import es destinarā íntegrament a la unitat d’investigaciķ del cāncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El dissabte, 14 de marį, es farā l’entrega de les bosses d’obsequi als participants, de 6 de la tarda a 9 del vespre, a l’Hotel d’Entitats.

La singularitat dels cartells

La caminada solidāria compta amb 700 cartells diferents que han estat elaborats per l’alumnat de les cinc escoles berguedanes, a les quals, assisteixen els infants afectats de cāncer. Ginkgo va proposar la colˇlaboraciķ als centres i les associacions de mares i pares de les escoles que han respost positivament. Aurora Fernández ha esmentat que la iniciativa de dissenyar els cartells ha estat “un petit homenatge pels infants afectats, perō també pels seus companys i companyes d’escola”. Els centres que han colˇlaborat en l’elaboraciķ del material de difusiķ de la caminada han estat l’Escola Xarxa de Berga, l’Escola Princesa Lāscaris de Casserres, l’Escola d’Olvan, l’Escola Sant Salvador de Cercs i l’Escola Alfred Mata de Puig-reig.

Iniciatives solidāries que traspassen la comarca

La caminada ‘Pas a Pas’ d’enguany ha traspassat el Berguedā i comptarā amb la implicaciķ del Club Barcelona Trail Runners que realitzarā una donaciķ de 1.000€. Diversos membres de l’entitat barcelonina s’han sumat a la iniciativa impulsada pel president, Raúl Romero, d’aportar un euro per cadascun dels 160 quilōmetres que conformen la prova ‘100 millas Sierras del Bandolero’ que disputaran a Cadis del 6 al 8 de marį.Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga