Inici

Berga obté el Segell InfoParticipa per tercer any consecutiu assolint un 91,67% dels indicadors avaluats

Logo Infoparticipa
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 16.06.20

L’Ajuntament de Berga ha revalidat el Segell Infoparticipa per tercer any consecutiu per la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta de la 7a edició del projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que té l’objectiu d’avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que s’ofereix als veïns i veïnes. En aquesta ocasió, el consistori berguedà ha renovat el distintiu corresponent a l’edició de 2019 assolint un 91,67% dels indicadors examinats mentre que l’any passat va validar-ne el 96,15%. En l’actual edició, però, l’organisme impulsor de l’Infoparticipa ha reformulat els criteris d’avaluació dels webs corporatius creant nous indicadors i suprimint altres d’anteriors. Això ha fet que l’avaluació hagi passat de 52 a 48 indicadors.

Berga valida 44 indicadors

El Segell Infoparticipa està format per 48 indicadors distribuïts en cinc categories que s’utilitzen per avaluar la qualitat de la informació publicada sobre les persones que integren la representació política de la corporació local, com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics de la ciutat, quina informació es proporciona sobre el municipi i quines eines s’ofereixen per promoure la participació ciutadana. Enguany, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) ha certificat el compliment de 44 indicadors a l’Ajuntament de Berga. El laboratori també elabora un mapa interactiu que permet comprovar el resultat de les avaluacions de les diferents poblacions.

L’entrega del segell es posposa pel coronavirus

L’acte de lliurament del Segell Infoparticipa estava previst inicialment pel 31 de març de 2020, però la crisi sanitària provocada pel coronavirus ha comportat la cancel·lació de l’esdeveniment que es porta a terme a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. De moment, es desconeix la nova data establerta per a l’acte d’entrega dels certificats a l’espera de l’evolució de la crisi sanitària.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga