Inici

L’Ajuntament de Berga, el Patronat de La Patum i els cossos de seguretat i emergències demanen prudència i responsabilitat en les concentracions espontànies els dies de Corpus

Comunicat Seguretat Corpus
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 10.06.20

L’Ajuntament de Berga, el Patronat Municipal de La Patum i la Junta de Seguretat integrada pels cossos de seguretat i emergències demanen prudència i responsabilitat als veïns i veïnes davant les celebracions espontànies que es puguin produir en els espais públics els dies de Corpus. La suspensió de La Patum de manera excepcional i històrica ha estat motivada per la pandèmia decretada per l’Organització Mundial de la Salut. Per això, demanem a la població que sigui responsable en tots els actes que es desenvolupin en el decurs d’aquests dies, ja que encara ens trobem en la Fase 2 del Pla de desconfinament i, en cap cas, podem afirmar que la situació sanitària sigui l’ordinària. La Fase 2 comporta una sèrie de restriccions referents a les trobades de caràcter social d’un màxim de 15 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa, mantenint la distància social de 2 metres entre persones. També cal fer ús de la mascareta en espais oberts o tancats, on no sigui possible mantenir aquesta distància de seguretat.

Manipulació de material pirotècnic

L’ús de material pirotècnic del tipus F2 (fuets) no pot ser manipulat per persones menors de 16 anys. Per fer-ho, cal seguir unes mesures de seguretat referents a la distància i també requereix una formació específica. En cas que es produeixi qualsevol tipus d’incident durant la manipulació i ús del material pirotècnic, la responsabilitat recau en la persona que ha efectuat la compra, així com en la persona que n’hagi fet un ús inadequat.

Respecte al personal sanitari

L’Hospital Comarcal de Sant Bernabé així com els Centre d’Atenció Primària continuen en alerta per la situació que la Covid-19 ha deixat a casa nostra. Els i les professionals dels diferents centres continuen treballant de valent per fer front a aquesta pandèmia, motiu pel qual apel·lem, de nou, a la responsabilitat individual i col·lectiva. Cal recordar que la comarca del Berguedà juntament amb la regió sanitària de la Catalunya Central registren el nombre més elevat de contagis per la Covid-19 per cada 100.000 habitants. Així mateix, les conductes inadequades poden comportar un retrocés en la desescalada del conjunt de la regió sanitària.

En els darrers tres mesos, més d’un centenar de persones han perdut la vida a causa d’aquesta malaltia. També ha sigut necessari reestructurar tots els circuits interns dels diferents centres residencials, sanitaris i hospitalaris. A més, encara han de retornar a la feina alguns dels i les professionals que resten pendents de recuperar-se de la malaltia.

Finalment cal recordar que el fet que enguany no es celebri La Patum, fa que no s’hagi instal·lat l’hospital de campanya ni els dispositius especials d’emergències. Per tant, recomanem tota la precaució possible, per evitar el col·lapse dels diferents centres sanitaris que ja acumulen un volum molt important de feina durant els darrers mesos a causa de la pandèmia.

La millor manera d’homenatjar al personal sanitari és evitar posar en risc la salut de les persones.Missatge institucional sobre les celebracions en espais públics els dies de Corpus


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga