Inici

Resum del Ple de la Corporació corresponent a la sessió extraordinària de juny de 2020

Sessió extraordinària del Ple de juny de 2020
Ampliar en una finestra emergent Sessió extraordinària del Ple de juny de 2020
Data de publicació: 19.06.20

L’Ajuntament de Berga ha celebrat aquest divendres, 19 de juny, una sessió extraordinària del plenari municipal. Els regidors i regidores s’han reunit de forma telemàtica per tractar diverses qüestions relacionades amb la ciutat. La videoconferència ha començat amb l’aprovació de la declaració d’urgència de la sessió extraordinària del ple per poder presentar una sèrie de propostes i expedients relacionats amb el Pla de Xoc de l’Ajuntament de Berga que permetin incentivar l’activitat econòmica local arran de la pandèmia de la Covid-19.

Posteriorment, l’àrea d’Intervenció ha presentat una proposta de modificació pressupostària per poder implementar mesures de suport econòmic i social per la Covid-19. Es tracta del Pla de Xoc elaborat pel consistori berguedà que compta amb uns 250.000€ que han estat alliberats per les diferents àrees de l’ens local per pal·liar els efectes de la crisi sanitària. Del total de l’import esmentat, 40.000€ corresponen a despesa compromesa i es destinaran a la reobertura segura d’espais i també a propostes de dinamització per a la ciutat en els àmbits més afectats per la pandèmia, entre d’altres. Així mateix, el consistori preveu reservar una part dels diners per garantir el pagament ordinari a proveïdors amb la voluntat de reduir el deute pendent.

La modificació pressupostària contempla un import d’uns 130.000€ provinents de la suspensió de La Patum de 2020. En concret, es destinaran 40.000€ per a la dinamització del comerç de proximitat amb l’objectiu de reactivar el teixit econòmic local afectat per les restriccions de la pandèmia. També es destinaran 40.000€ a la creació d’una convocatòria extraordinària de subvencions adreçades a les entitats del tercer sector. A més, l’Ajuntament de Berga destinarà 50.000€ a un pla de promoció econòmica que es desenvoluparà en col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà.

A banda d’això, el consistori dedicarà 18.000€ al conveni subvencional entre l’Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà (APDB) per a la regulació del Fons de solidaritat comarcal, tal com es va acordar en la darrera sessió plenària arran d’una moció presentada pels grups polítics de l’oposició i que va ser aprovada per tots els membres del plenari. La proposta ha estat aprovada amb el vot favorable de la CUP, JxB, ERC i PSC.

L’àrea de Rendes ha presentat dues propostes per efectuar l’aprovació de les ordenances reguladores de preus públics referents a diferents activitats i serveis vinculats a l’àrea de Patrimoni Cultural i Museus i l’àrea d’Esports, respectivament. Els preus públics deriven de la prestació de serveis o realització d’activitats en règim de dret públic quan aquests serveis o activitats compleixen les circumstàncies següents: que també els presti el sector privat i que siguin de sol·licitud voluntària. Per fixar els preus públics cal realitzar un estudi de costos per garantir la cobertura del cost del servei prestat. Tot i això, la legislació vigent permet fixar preus públics inferiors al cost dels serveis per raons socials, benèfiques, culturals o d’interès públic.

Les propostes d’ordenances reguladores de preus públics presentades han estat les següents:

Àrea de Patrimoni Cultural i Museus: Ordenança Reguladora de Preus Públics – Exposició de La Patum al Convent de Sant Francesc

L’àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga està desenvolupant un projecte per dinamitzar la festa de La Patum, més enllà dels dies de Corpus. Es tracta d’una exposició que acollirà el Convent de Sant Francesc a partir del mes de juliol, en què es mostrarà la comparseria patumaire actual, algunes peces històriques i peces antigues de vestuari, entre d’altres elements, per donar a conèixer la festa declarada Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2005. Els preus establerts per a la mostra i les activitats complementàries són els següents:

- Preu general de l’entrada a l’exposició: 5€
- Preu de l’entrada a l’exposició per a infants de fins a 12 anys: gratuït
- Visita guiada: ‘Espais de La Patum’: 2€
- Entrada a l’exposició + visita guiada: 7€

Àrea d’Esports: Ordenança Reguladora de Preus Públics – Prestació de Serveis de Piscina Municipal i instal·lacions esportives complementàries

L’àrea d’Esports s’encarrega de gestionar les instal·lacions de bany de la piscina municipal. Enguany, el consistori berguedà haurà d’adoptar una sèrie de mesures per donar compliment a les mesures de seguretat i aforament establertes per les autoritats sanitàries per la Covid-19. En aquest sentit, l’Ajuntament ha decidit reduir les tarifes actuals per accedir i fer ús de les instal·lacions de bany. Les tarifes de 2019 eres les següents: 3€ (entrada general) i 2€ (Infants menors de 14 anys i persones amb el carnet de pensionista i/o discapacitat). Els nous preus establerts segons el tipus d’entrada són els següents:

- Infants de 4 a 14 anys (ambdós inclosos) i persones amb el carnet de pensionista o discapacitat: 1,50€
- Persones de 15 a 64 anys (ambdós inclosos): 1,50€
- Persones de grups d’estades esportives: 0,50€
- Abonament infantil i adult per a 10 dies: 12€

Les dues propostes referents als preus públics han estat aprovades per unanimitat.Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga