Inici

Berga crea una campanya per promoure el civisme en l’oci nocturn i reduir els efectes de les botellades en diverses zones de la ciutat

Logotip - 'Salva la nit'
Ampliar en una finestra emergent Logotip de la campanya 'Salva la nit'. Autora: Paula Gonfaus
Data de publicació: 06.08.20

El soroll i la pertorbació del descans veïnal o l’abandonament de deixalles al carrer són alguns dels efectes vinculats a les botellades, les trobades informals de joves que es produeixen de nit en l’espai públic per consumir begudes alcohòliques. Per prevenir aquesta problemàtica detectada en algunes zones de la ciutat, l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga en coordinació amb la Policia Local i Energy Control de l’Associació de Benestar i Desenvolupament, ha impulsat la creació d’una campanya de sensibilització sobre civisme i oci nocturn sota el lema ‘Salva la nit’. La iniciativa s’adreça a joves d’entre 15 i 25 anys i té l’objectiu de fomentar el consum responsable i el gaudi de la nit respectant l’espai públic i el descans nocturn dels veïns i veïnes. La campanya comptarà amb material de difusió i marxandatge i també inclourà accions amb equips especialitzats d’educadores i educadors de carrer.

Diversió i responsabilitat

‘Salva la nit’ és una campanya dissenyada amb un to proper, positiu, empàtic i emocional per involucrar el jovent i transmetre que la diversió nocturna també ha de ser compatible amb el civisme, la prudència, la responsabilitat i l’empatia. En aquest sentit, la campanya comptarà amb quatre peces gràfiques basades en els eixos temàtics següents: la neteja de l’espai públic, la reducció del soroll, la prevenció per evitar els contagis per la Covid-19 i el foment del consum responsable de begudes alcohòliques. La campanya elaborada per la berguedana, Paula Gonfaus, compta amb logotip propi i peces gràfiques es difondran progressivament a través de les xarxes socials de l’àrea de Joventut (@BergaJove) i l’Ajuntament de Berga (@ajuntamentberga). També es crearà material de marxandatge (adhesius, bosses, etc.) que es distribuirà entre el jovent durant el desenvolupament de diverses accions al carrer.

Sensibilització a peu de carrer

La campanya ‘Salva la nit’ comptarà amb la col·laboració de l’equip de professionals d’Energy Control per portar a terme accions de sensibilització sobre el consum d’alcohol i altres drogues. Per fer-ho, hi haurà un servei itinerant amb educadores i educadors de carrer que recorreran diverses zones de la ciutat on habitualment es concentren les botellades per oferir informació, assessorament i formació per disminuir els riscos en el consum de drogues. Aquestes accions es portaran a terme el dies 7 i 8 d’agost, de 10 de la nit a 2 de la matinada.

Un projecte d’oci saludable

La campanya té un pressupost d'uns 5.250€ i es preveu poder realitzar altres accions. ‘Salva la nit’ forma part del Projecte Oci Saludable que coordina l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga i que inclou campanyes per fomentar un consum menys abusiu i accions per a la prevenció de riscos en els primers consums d’alcohol i drogues.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga