Inici

Berga instal·la nous aparcaments per a bicicletes en diferents equipaments i espais públics de la ciutat

Aparcaments bicicletes
Ampliar en una finestra emergent Nou aparcament per a bicicletes al passeig de la Pau
Data de publicació: 05.07.21

L’Ajuntament de Berga ha instal·lat nous aparcaments per a bicicletes a diferents equipaments i espais públics de la ciutat. En les últimes setmanes, s’ha fet la instal·lació de suports per aparcar-hi bicicletes al passeig de la Pau, la plaça dels Països Catalans, la plaça de la Font del Ros, el Polígon Industrial de La Valldan, el parc del Pla de l’Alemany, el parc de la Rasa dels Molins, la plaça de les Fonts, el barri de Santa Eulàlia i la plaça de Viladomat. També se n’han instal·lat a l’Espai Jove (placeta del carrer Mossèn Espelt amb la cruïlla del carrer Cercs), a l’entrada de les piscines municipals d’estiu i a l’accés de les pistes de tennis.

Mobilitat urbana

Aquesta és una de les actuacions recollides en el Pla de Mobilitat Urbana de Berga que pretén incrementar la participació de les modalitats de transport no motoritzats a través del foment de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport. Recentment l’Ajuntament de Berga també ha adaptat els nous límits de velocitat permesos en vies urbanes i travessies, tal com estableix la nova normativa de trànsit i circulació establerta per la Direcció General de Trànsit (DGT). Amb aquesta reducció de velocitat es promou la pacificació de les vies de circulació i es facilita la cohabitació de la bicicleta amb els vehicles motoritzats en espais compartits.

Actuació subvencionada pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Aquesta actuació ha estat subvencionada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que ha aportat 524,08 € dels 1.331 € que ha costat en total l’adquisició dels aparcaments per a bicicletes, a través de la convocatòria de subvencions a ens locals de Catalunya per al desenvolupament d’actuacions de mitigació i adaptació al canvi climàtic per als anys 2019 i 2020.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga