Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (05/07/21)

Comunicat Covid-19 (05-07-21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 05.07.21

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (05/07/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 26 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (+24) i també s’han comptabilitzat 27 casos en els darrers 14 dies (+23). Actualment, l’índex de risc de brot és de 444.32 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que ha augmentat considerablement respecte a la setmana anterior (5.20 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també ha crescut fins a situar-se en els 2.71 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 59 residents, 37 en plaça pública i 22 en plaça privada. Es preveu que la pròxima setmana es produeixi l’ingrés d’un nou usuari/ària en plaça privada. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Salut Catalunya Central - Hospital de Berga

La situació al Salut Catalunya Central – Hospital de Berga s’ha mantingut estable, ja que les dades facilitades el passat 9 de juny per la Regió Sanitària de la Catalunya Central – Servei Català de la Salut no han experimentat canvis en les últimes tres setmanes. Per tant, l’hospital berguedà continua una setmana més sense persones ingressades per Covid-19. Pel que fa a la comunicació de les xifres, el departament de comunicació del Servei Català de la Salut només proporcionarà les dades quan es produeixin canvis rellevants en la situació.

En referència a les xifres globals, des de l’inici de la pandèmia (8 de març de 2020), s’han donat 438 altes a persones que han estat ingressades per Covid-19 al Salut Catalunya Central - Hospital de Berga i s’han registrat 75 defuncions.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 27 de juny al 5 de juliol, la Policia Local ha efectuat 28 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats i no s’han interposat sancions.

Mesures vigents per evitar contagis

Aquesta setmana s’han actualitzat les mesures per a la contenció de la Covid-19. La flexibilització d’algunes de les restriccions s’aplicarà del 5 a l’11 de juliol. La nova resolució recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de forma presencial als llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan, per la naturalesa de l'activitat laboral, sigui possible. Pel que fa a l’àmbit esportiu, el desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya s’ha de fer d’acord amb el que preveu el Pla d’acció pel desconfinament esportiu de Catalunya. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga