Inici

Montse Venturós renuncia a l’alcaldia i a l’acta de regidora de l’Ajuntament de Berga per motius de salut

Foto renúncia alcaldessa Venturós
Ampliar en una finestra emergent Ivan Sànchez (1r tinent d'alcaldia) i Montse Venturós (alcaldessa de Berga)
Data de publicació: 06.07.21

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós Villalba, ha renunciat al càrrec i també a l’acta de regidora de l’Ajuntament de Berga per motius de salut. Venturós ha comparegut públicament aquest dimarts, 6 de juliol, per anunciar la seva renúncia a continuar al capdavant de l’alcaldia i a formar part de la corporació municipal de la capital berguedana. Aquesta decisió ha estat motivada per la incompatibilitat que suposa poder dedicar-se plenament a les seves responsabilitats com a alcaldessa de la ciutat, ja que es troba immersa en un procés de recuperació a causa d’una depressió, des del passat mes de febrer. La impossibilitat de saber quan es podria produir la seva reincorporació ha fet que l’alcaldessa hagi pres la decisió de deixar el consistori. Tal com ha expressat Venturós, “em correspon, per responsabilitat, apartar-me definitivament de l’alcaldia de l’Ajuntament de Berga. La incompatibilitat que genera el fet de no poder disposar de substituts o substitutes a les institucions amb els temps que marca la meva plena recuperació, han fet que evidentment, hagi pres aquesta decisió. És una decisió, que malgrat l’evidència no deixa de ser difícil i complexa. En cap cas la voluntat era la de no acabar el mandat”.

Venturós ha valorat la seva feina al consistori i ha dit que “és moment també que quedi clar que tota la tasca que he desenvolupat durant aquests anys ha estat sempre intentant fer-ho el millor possible per al conjunt de la ciutat i dels seus veïns i veïnes. Evidentment, hi haurà hagut errors, accions que no hauran estat del grat de tothom, però creguin-me si els dic que cap d’aquestes s’ha fet amb la voluntat que les coses anessin malament'. Per últim, l’alcaldessa ha volgut fer un agraïment als companys i companyes de l’equip de govern, així com al personal del consistori.

Sis anys al capdavant de l’alcaldia

Montse Venturós Villalba ha estat la primera alcaldessa de la ciutat de Berga i ha ostentat el càrrec durant gairebé sis anys. Venturós va accedir a l’alcaldia el 13 de juny de 2015, quan va ser investida per primera vegada encapçalant la llista electoral de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). El 4 d’octubre de 2018 va ser inhabilitada per un delicte de desobediència per negar-se a retirar la bandera estelada de la façana consistorial durant dues jornades electorals celebrades el 2015, en compliment de l’acord de ple de 2012 de no despenjar l’estelada del balcó fins a la consecució de la independència de Catalunya. Venturós va ser inhabilitada durant un període de 6 mesos i no va poder finalitzar el mandat 2015-2019. Això va comportar que el regidor de l’equip de govern, Oriol Camps, assumís l’alcaldia de forma accidental fins al final del mandat. Venturós va tornar a liderar la llista de la CUP en les eleccions municipals del maig de 2019 i va ser investida com a alcaldessa per segona vegada el 15 de juny de 2019.

Alcaldia en funcions

La renúncia de Montse Venturós comportarà la convocatòria d’un ple extraordinari per prendre coneixement i acceptar la seva renúncia com a alcaldessa de Berga i com a regidora de la corporació. Un cop aprovada la renúncia i fins a la celebració d’un ple d’investidura per escollir un nou alcalde o alcaldessa, el primer tinent d’alcaldia, Ivan Sànchez Rodriguez, ocuparà l’alcaldia en funcions, tal com ha fet durant el període de baixa mèdica de l’alcaldessa. Posteriorment, caldrà fer un altre ple extraordinari per actualitzar el cartipàs municipal.

La renúncia de Venturós també suposarà el cessament del personal eventual vinculat a l’àrea d’alcaldia del consistori, tenint en compte que la persona que ostenta l’alcaldia s’encarrega de nomenar els càrrecs de confiança i aquest tipus de personal finalitza la seva tasca quan l’autoritat que els va nomenar cessa en el càrrec.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga