Inici

L’Ajuntament de Berga ha celebrat un ple extraordinari per prendre coneixement de la renúncia de Montse Venturós al càrrec d’alcaldessa i a l’acta de regidora

Sessió extraordinària del Ple de juliol de 2021
Ampliar en una finestra emergent Sessió extraordinària del Ple de juliol de 2021
Data de publicació: 08.07.21

L’Ajuntament de Berga ha celebrat aquest dijous, 8 de juliol, una sessió extraordinària de caràcter urgent del ple de la corporació per la renúncia de Montse Venturós Villalba al càrrec d’alcaldessa i a l’acta de regidora del consistori berguedà. La sessió s’ha fet de forma virtual i ha estat retransmesa en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Berga.

Presa de coneixement de la renúncia

La sessió ha començat amb la declaració de la urgència de la sessió extraordinària, la qual, ha estat sotmesa a votació i aprovada unànimement pels membres del plenari presents en la sessió per prendre coneixement de la renúncia a l’alcaldia i al càrrec de regidora de la CUP de Montse Venturós Villalba. L’alcaldessa va formalitzar ambdues renúncies mitjançant la presentació d’una instància al registre municipal el passat dimarts, 6 de juliol, una hora abans de la seva última compareixença pública. Els portaveus dels grups municipals de la CUP, ERC, JxB i PSC han agraït la tasca i la dedicació de l’alcaldessa, Montse Venturós, i també li han desitjat una ràpida recuperació de la seva baixa mèdica.

Pròxims passos

L’Ajuntament de Berga haurà de fer arribar a la Junta Electoral Central (JEC) el certificat de la sessió plenària en què s’ha fet la presa de coneixement de les renúncies de Venturós al càrrec d’alcaldessa i a l’acta de regidora per poder sol·licitar a la JEC la credencial del regidor/a que li correspondria ocupar la vacant. Segons la llista electoral amb la qual la CUP va concórrer a les eleccions municipals de 2019, li pertocaria ocupar l’acta de regidora a Anna Boix Lladó (número 9), però ho farà Andreu Comas Gardner (número 17) perquè ha estat la persona escollida per l’assemblea de la CUP per ocupar la vacant. La seva elecció comportarà les renúncies individuals al càrrec de regidor/a de les 8 persones que precedien a Comas en la llista electoral per poder sol·licitar la seva credencial.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga