Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (19/07/21)

Comunicat Covid (19-07-21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 19.07.21

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (19/07/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 44 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-7) i també s’han comptabilitzat 85 casos en els darrers 14 dies (+12). Actualment, l’índex de risc de brot és de 451.15 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha rebaixat respecte a la setmana anterior (835.36 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també ha baixat fins a situar-se en els 0.95 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 60 residents, 37 en plaça pública i 23 en plaça privada. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Salut Catalunya Central - Hospital de Berga

La comunicació d’informació sobre la situació hospitalària a Berga no ha estat tramesa pel departament de comunicació del Servei Català de la Salut des del passat 9 de juny, a causa de la millora de la situació epidemiològica. Es va informar que només es proporcionarien les dades quan es produïssin canvis rellevants.

En les últimes dues setmanes s’ha registrat un augment del nombre de casos positius diagnosticats al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) hi ha 4 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19 durant el període comprès entre el 9 i el 15 de juliol de 2021.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 12 al 18 de juliol, la Policia Local ha efectuat 45 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats, i s’ha interposat diferents sancions per no fer ús de la mascareta o fer-ne un ús inadequat (8), per incomplir les limitacions del nombre de persones assistents en trobades socials tant en l’àmbit privat com en el públic (8), per incomplir la distància de seguretat en llocs públics o privats, oberts o tancats (8) i per consumir de manera compartida begudes alcohòliques a la via pública o en espais oberts al públic que no disposin de la corresponent llicència d’activitat (8).

Mesures vigents per evitar contagis

El divendres, 16 de juliol, es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució del Govern per establir el toc de queda per l’alta incidència de la Covid-19 a Catalunya, a partir de la mitjanit de divendres a dissabte. Aquesta resolució estableix la prohibició dels desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre la 1 i les 6 h en els municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 400 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers 7 dies. També hi ha altres municipis que s’han inclòs a la llista perquè, malgrat que no compleixen els paràmetres, estan completament envoltats de municipis que compleixen els paràmetres anteriors. Per desplaçar-se dins d’aquest horari caldrà dur el certificat autoresponsable de desplaçament i la documentació que n’acrediti el motiu.

D’altra banda, es mantenen vigents les restriccions aprovades la setmana passada, les quals seran vigents fins al 23 de juliol, sobre la recomanació de l’ús de la mascareta en espais interiors i exteriors, les trobades socials i l’oci nocturn, entre d’altres. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga