Inici

Alumnat de secundària dels centres de Berga inicia dos projectes a la UPC de Manresa per adquirir competències cientificotecnològiques

Alumnat treballant en el projecte
Ampliar en una finestra emergent Alumnat treballant en el projecte
Data de publicació: 31.01.17
Sota el títol ‘Vols construir un cotxe TV Dirigit?’ alumnat dels centres docents de secundària de Berga ha iniciat avui un dels projectes que s’emmarquen en l’àmbit de les competències cientificotecnològiques i que seguirà els propers dies amb ‘RobòTIC’. Es tracta de dos projectes que es desenvoluparan al campus de la Universitat UPC de Manresa i que estaran conduïts per experts.

Les dues iniciatives reben el suport de la Diputació de Barcelona mitjançant el programa ‘Acompanyament a l’escolaritat’ en el marc de les accions d’Adquisició de les competències clau. En aquesta ocasió es pretén reforçar les competències cientificotecnològiques amb l’objectiu de millorar l’èxit educatiu, fomentar l’aprenentatge inclusiu i la col•laboració entre els centres educatius del territori, universitats, empreses, entitats, entre altres.

El projecte ‘Vols construir un cotxe TV dirigit?’ es desenvoluparà en cinc sessions, s’inicia avui i continuarà els dies 2, 6, 8 i 10 de febrer i consisteix en dissenyar i construir un cotxe teledirigit utilitzant coneixements de mecànica, disseny 3D i telecomunicacions. Aquesta iniciativa ha de servir per incentivar els aprenentatges de l’alumnat desmotivat i amb manca d’interès per continuar la seva formació. En aquest taller hi participaran un total de 13 alumnes dels centres Serra de Noet i Vedruna.

El segon projecte, ‘RobòTIC,’ és una activitat de curta durada, d’una sessió per centre i es durà a terme els dies 1, 7 i 28 de febrer i 15 de Març. L’activitat consistirà en muntar i programar robots LEGO Mindstorms per tal de motivar el pensament tecnològic, l’esperit innovador i la creativitat en l’alumnat. El projecte acostarà la programació i la robòtica a alumnat dels centres de secundària de l’Escola Xarxa, l’Institut Guillem de Berguedà, Serra de Noet i Vedruna.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga