Inici

Conductālia Berga reunirā enguany 350 joves per sensibilitzar-los sobre seguretat viāria

Data de publicació: 24.02.17
Conductālia, la jornada de seguretat viāria organitzada pel Montepio de Conductors, arriba de nou a Berga el dia 1 de marį per sensibilitzar els joves sobre la seguretat viāria. Estā previst que el Teatre Municipal aculli uns 350 nois i noies de 4t d’ESO que podran veure la simulaciķ d’un accident i escoltar diverses pončncies que els faran reflexionar sobre la responsabilitat de cadascú quan conduīm moto o cotxe i quan som passatgers de vehicles o vianants. Els assistents provenen de 7 instituts de la comarca, de Berga, Bagā, Gironella i Puig-reig. La presentaciķ oficial de Conductālia s’ha fet aquest migdia a l’Ajuntament de Berga amb la participaciķ de representants de les diferents organitzacions i institucions que fan realitat aquest acte.

Conductālia, que ja ha celebrat diverses edicions a Manresa i arriba per tercera vegada a la ciutat de Berga, comenįarā a 2/4 d’11 del matí amb una simulaciķ d’un accident d’autocar al mateix escenari del teatre, per presentar als joves situacions de risc i conseqüčncies de no actuar amb responsabilitat en matčria de seguretat viāria, com el fet de cordar-se el cinturķ. Després, donaran la benvinguda a l’acte el president del Montepio, Llorenį Juanola, i l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturķs.

El bloc de pončncies comptarā amb la participaciķ d’una āmplia representaciķ dels cossos de seguretat i emergčncia i d’associacions de víctimes d’accidents de trānsit, que se sumen a la voluntat del Montepio de Conductors de presentar als joves situacions en quč poden veure’s reconeguts com a conductors o com a vianants per fer-los reflexionar sobre la importāncia que pot tenir cada petita decisiķ que prenguin.

El torn de pončncies:

- Albert Jarne, del Servei Catalā de Trānsit, donarā diversos consells als joves assistents per prendre les decisions més adequades al volant i com a vianants.

- Efren Garcia, de la Policia Local de Berga, se centrarā en l’actitud dels vianants i la importāncia de respectar els passos de vianants.

- Vicenį Vegas, de Bombers, parlarā dels viatges en autobús i l’ús del cinturķ de seguretat.

- Joan Lķpez, de Mossos d’Esquadra, farā la seva pončncia sobre l’ús dels telčfons mōbils i la importāncia de portar un equipament adequat quan conduīm una moto.

- Toni Sales, del Servei d’Emergčncies Mčdiques, exposarā un cas real d’atenciķ a víctimes d’accident.

- Mireia Sanz, de l’Institut Guttmann, explicarā la seva prōpia experičncia després de patir un accident en moto.

- Marilina Ferrer, de Stop Accidentes, explicarā als joves les conseqüčncies que poden tenir per a la família i l’entorn un accident de trānsit, basant-se en la seva experičncia.

- Tancarā l’acte Rafael Olmos, sotsdirector general de Seguretat Viāria del Servei Catalā de Trānsit.

Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga