Inici

Conductàlia Berga reunirà enguany 350 joves per sensibilitzar-los sobre seguretat viària

Data de publicació: 24.02.17
Conductàlia, la jornada de seguretat viària organitzada pel Montepio de Conductors, arriba de nou a Berga el dia 1 de març per sensibilitzar els joves sobre la seguretat viària. Està previst que el Teatre Municipal aculli uns 350 nois i noies de 4t d’ESO que podran veure la simulació d’un accident i escoltar diverses ponències que els faran reflexionar sobre la responsabilitat de cadascú quan conduïm moto o cotxe i quan som passatgers de vehicles o vianants. Els assistents provenen de 7 instituts de la comarca, de Berga, Bagà, Gironella i Puig-reig. La presentació oficial de Conductàlia s’ha fet aquest migdia a l’Ajuntament de Berga amb la participació de representants de les diferents organitzacions i institucions que fan realitat aquest acte.

Conductàlia, que ja ha celebrat diverses edicions a Manresa i arriba per tercera vegada a la ciutat de Berga, començarà a 2/4 d’11 del matí amb una simulació d’un accident d’autocar al mateix escenari del teatre, per presentar als joves situacions de risc i conseqüències de no actuar amb responsabilitat en matèria de seguretat viària, com el fet de cordar-se el cinturó. Després, donaran la benvinguda a l’acte el president del Montepio, Llorenç Juanola, i l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós.

El bloc de ponències comptarà amb la participació d’una àmplia representació dels cossos de seguretat i emergència i d’associacions de víctimes d’accidents de trànsit, que se sumen a la voluntat del Montepio de Conductors de presentar als joves situacions en què poden veure’s reconeguts com a conductors o com a vianants per fer-los reflexionar sobre la importància que pot tenir cada petita decisió que prenguin.

El torn de ponències:

- Albert Jarne, del Servei Català de Trànsit, donarà diversos consells als joves assistents per prendre les decisions més adequades al volant i com a vianants.

- Efren Garcia, de la Policia Local de Berga, se centrarà en l’actitud dels vianants i la importància de respectar els passos de vianants.

- Vicenç Vegas, de Bombers, parlarà dels viatges en autobús i l’ús del cinturó de seguretat.

- Joan López, de Mossos d’Esquadra, farà la seva ponència sobre l’ús dels telèfons mòbils i la importància de portar un equipament adequat quan conduïm una moto.

- Toni Sales, del Servei d’Emergències Mèdiques, exposarà un cas real d’atenció a víctimes d’accident.

- Mireia Sanz, de l’Institut Guttmann, explicarà la seva pròpia experiència després de patir un accident en moto.

- Marilina Ferrer, de Stop Accidentes, explicarà als joves les conseqüències que poden tenir per a la família i l’entorn un accident de trànsit, basant-se en la seva experiència.

- Tancarà l’acte Rafael Olmos, sotsdirector general de Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga