Inici

Berga oferirà unes jornades per a educadors i educadores sobre persones refugiades

Cartell de les jornades per a educadors i educadores sobre persones refugiades
Ampliar en una finestra emergent Cartell de les jornades per a educadors i educadores sobre persones refugiades
Data de publicació: 27.02.17
Com ja ha anunciat l’Ajuntament de Berga en diverses ocasions, dins el Pla d’Acollida i Cohesió i en motiu de l’arribada de persones refugiades a la ciutat, s’oferiran diverses xerrades i formacions de sensibilització per a diferents perfils professionals.

En aquest cas, amb l’objectiu de donar eines i recursos pedagògics a tots els educadors i educadores del Berguedà que vulguin ajudar als infants a entendre i empatitzar amb la situació de les persones refugiades, l’Ajuntament de Berga conjuntament amb Stop Mare Mortum, Irènia- Jocs de Pau i el Grup d’Educació SABER, han organitzat unes jornades educatives per a mestres, professors i altres professionals de l’educació amb infants i joves. A més, aquestes jornades també tenen la voluntat de proporcionar algunes pautes d’actuació que facilitin una acollida de qualitat als infants refugiats que puguin arribar a les escoles o espais de lleure de la comarca.

Es tracta d’una iniciativa oberta també a totes aquelles persones interessades en el món de l’educació i les que els agradaria fer tallers de sensibilització amb infants, de forma voluntària, per la comarca i/o formar part del Grup d’Educació SABER (Sensiblilització i Acollida al Berguedà).

Les jornades consten de 4 sessions que es faran en divendres. La primera serà una xerrada informativa per entendre les causes de la situació i les possibles vies de solució. Aquesta xerrada, que forma part de la formació però serà oberta a tothom, es farà el divendres 10 de març a les 7 del vespre al Pavelló de Suècia de Berga i anirà a càrrec de Stop Mare Mortum. Durant la mateixa també es presentarà el Grup d’Educació Saber, creat recentment per persones amb perfils d’educadors i mestres de la comarca amb la finalitat de treballar la sensibilització i l’acollida al Berguedà i també es presentaran els recursos pedagògics elaborats per Stop Mare Mortum i Irènia-Jocs de Pau.

La resta de sessions es faran a l’escola Sant Joan de Berga els divendres 17, 24 i 31 de març a 2/4 de 6 de la tarda. Les jornades del dia 17 i 24 consistiran en tallers per conèixer diferents recursos pedagògics i poder-los utilitzar amb diferents grups d’infants, de 3 a 18 anys: contes, jocs de taula, jocs de rol i activitats més obertes a la població. Es treballarà en tallers simultanis, agrupats segons l’edat dels infants i aquestes sessions aniran a càrrec d’Irènia-Jocs de Pau i la comissió d’Educació d’Stop Mare Mortum. L’última sessió, la del dia 31, serà una xerrada més enfocada a l’atenció directa i a la intervenció amb els infants provinents d’algun conflicte bèl.lic o que han fugit del seu país per algun motiu forçós, i anirà a càrrec d’una persona especialitzada en psicologia infantil.

Per tal d’inscriure’s en aquestes jornades per a educadors i educadores sobre persones refugiades cal enviar abans del dimecres 8 de març, el nom i cognoms, l’espai educatiu des del qual s’intervé, el telèfon i l’adreça electrònica a educacio@ajberga.cat, posant com a assumpte del correu ‘Jornades Educatives Refugiats’.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga