Inici

L’Escola La Bressola farā parada a Berga per explicar la vida del catalā a la Catalunya Nord

Cartell Xerrada La Bressola
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 27.03.17
Aquest dijous 30 de marį diversos alumnes de l’escola La Bressola visitaran la ciutat de Berga en una jornada d’intercanvi cultural, socialitzaciķ i aprenentatge. Els estudiants visitaran en primer lloc l’escola Sant Joan i, acompanyat dels alumnes de sisč, es dirigiran a l’Ajuntament, on seran rebuts. Seguidament, els alumnes de sisč de Santa Eulālia els passaran a buscar i els portaran de visita a la seva escola. La jornada serā una enriquidora experičncia d’intercanvi cultural entre els joves.

La Bressola és un conjunt de set centres escolars de la Catalunya Nord amb quaranta anys de vida que treballa per recuperar l’ús de la llengua catalana a les comarques nord-catalanes. Per aquest motiu, implementen un sistema d’immersiķ lingüística en catalā adreįat a uns infants que provenen majoritāriament d’entorns socials i familiars francōfons. La llengua catalana esdevé a La Bressola, a més de l’idioma de l’aprenentatge, la llengua de socialitzaciķ entre els alumnes.

Aprofitant aquesta trobada, a les sis de la tarda es durā a terme una xerrada i col•loqui al Casal Cívic sota el títol “Quina és la situaciķ del catalā a la Catalunya Nord?” on s’explicarā quina és la tasca de l’escola, la seva situaciķ i les expectatives de futur de la llengua catalana al territori. Hi intervindran Aleix Andreu, president dels Amics de La Bressola, Eva Bertrana, directora de La Bressola, i Cesc Franquesa, director pedagōgic de La Bressola.

Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga