Inici

Gairebé 900 monitors es reuniran a Berga el 6 i el 7 de maig per a reflexionar sobre l’educació en el lleure

A pas valent 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 28.04.17
La trobada de monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés reunirà gairebé 900 joves a Berga durant el cap de setmana del 6 i el 7 de maig per a reflexionar sobre l’educació en el lleure. “A pas valent” és el lema escollit per aquesta edició amb la intenció de reflectir l’actitud dels monitors i monitores de l’esplai: joves compromesos que setmana rere setmana fan que els infants es diverteixin mentre adquireixen una sèrie de valors educatius.

L’arribada dels joves està prevista pel dissabte, 6 de maig, a 2/4 d’11 del matí. Posteriorment, els assistents realitzaran una gimcana per aprofundir en la història i la cultura de la ciutat. Tot seguit, es farà la presentació oficial de la cançó de la trobada que ha estat escrita i composada pels monitors del Grup Colònies a Borredà de Berga.

L’acte d’inauguració de la trobada es farà a les 3 de la tarda al pati de l’Escola Vedruna de Berga i comptarà amb la participació de la directora general de Joventut, Marta Vilalta, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), Xavi Nus.

A continuació, els joves es traslladaran al santuari de Queralt, on realitzaran diverses dinàmiques de grup amb l’objectiu de propiciar un moment de reflexió sobre el paper dels monitors i monitores en els esplais. El dia es tancarà amb un sopar i una vetllada dedicada a les tradicions i a les festes populars berguedanes.

La jornada de diumenge girarà entorn de la vessant formativa. Els monitors i monitores que compten amb més experiència participaran en una taula rodona a càrrec d’Eduard Sala, coordinador d’Acció Social de Càritas. També s’han programat una sèrie de tallers per tal que els monitors i monitores que fa menys temps que participen en esplais, puguin adquirir eines i recursos pràctics per a l’educació dels nens i nenes.

La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que a través del MCECC aplega més de 182 centres d’esplai, acollint prop de 18.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i de voluntariat d’uns 3.500 monitors i monitores.

Podeu consultar tota la informació referent a la Trobada de Monitors i Monitores “A pas valent” en aquest enllaç.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga