Inici

El Mercat de Cooperatives Escolars de Berga reuneix amb èxit a mig miler de joves emprenedors i a centenars de visitants

Data de publicació: 22.05.17
El passat dissabte, 20 de maig, es va portar a terme la 7a edició del Mercat de Cooperatives Escolars, un projecte en què hi participen escoles de primària i secundària del Berguedà amb l’objectiu de posar en valor l’emprenedoria de l’alumnat. Durant tota la jornada, els joves estudiants van donar a conèixer les seves cooperatives i van presentar els seus productes davant dels visitants que es va acostar al recinte firal instal·lat a la plaça Cim d’Estela de Berga.

Durant els darrers mesos, els alumnes han treballat en els seus projectes a través de dos programes (Cultura Emprenedora a l’Escola i Empresa Jove Europea) que els ha permès millorar les seves competències emprenedores, com per exemple: el treball en equip, la cooperació, la iniciativa en la presa de decisions, l’expressió oral, etc. Durant el primer trimestre, els alumnes van crear una cooperativa formada per un determinat nombre de socis, els quals, van haver de redactar-ne els estatuts. Els socis van dedicar el segon trimestre a idear i dissenyar els productes, mentre que en el tercer trimestre, els integrants de les cooperatives s’han encarregat de produir els productes que van comercialitzar en el mercat de dissabte passat.

En total, 373 alumnes, 37 professors i 19 cooperatives de 17 escoles de primària d’11 municipis berguedans van ser presents a la fira. En el cas de secundària, hi han participat 151 alumnes, 10 docents, i 16 cooperatives de 7 instituts, així com el PTT Berguedà (Pla de Transició al Treball).

El projecte ha comptat amb la col·laboració dels centres educatius que han acompanyat l’alumnat en el procés de creació i desenvolupament de les cooperatives durant tot el curs escolar. La iniciativa també ha tingut la complicitat de l’Ajuntament de Berga i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, que s’han encarregat de realitzar les tasques de seguiment i assessorament a les cooperatives, mentre que la Diputació de Barcelona ha estat l’entitat que ha finançat el projecte.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga