Inici

L’Exploratori dels recursos de la natura redescobreix el món dels bolets a través de la seva oferta de cursos ‘Explora’

Programa Curs Explora els bolets 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 05.09.17
Amb l’arribada de la tardor els boscos catalans s’omplen de bolets i el Berguedà és un dels territoris on es poden trobar aquests fongs tan preuats en l’àmbit de la gastronomia. Tot i això, hi ha altres vessants relacionades amb el món dels bolets i per a difondre les possibilitats que ofereix aquest producte de la natura s’organitza un curs anomenat ‘Explora els bolets’, que es farà el 28 d’octubre i l’11 de novembre a Berga. Es tracta de la setena edició d’aquesta iniciativa promoguda per l’Exploratori dels recursos de la natura, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga, que també compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu principal d’aquest curs és explorar els bolets des de diferents perspectives per a facilitar-ne el seu reconeixement micològic, per a descobrir el seu aprofitament alimentari i per a saber el risc toxicològic que comporta la ingesta de determinades espècies. La formació es completarà amb tallers d’identificació i classificació de bolets i també es faran sortides a les rodalies dels boscos de Berga i visites al Museu d’Art del Bolet de Catalunya, situat a Montmajor, i a empreses alimentàries del sector agroalimentari com Monbolet i Casabella Natura.

‘Explora els bolets’ és un curs obert a tothom. Tot i això, els estudiants universitaris podran obtenir el reconeixement de crèdits ECTS, mentre que pel professorat de primària i secundària, el curs forma part del Pla de Formació Permanent del Professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. La formació constarà de 30 hores, 20 de presencials i 10 de treball virtual a través del Campus de la UPC. Les sessions presencials es portaran a terme al Pavelló de Suècia de Berga, de 9 del matí a 8 de la tarda amb descans per a dinar.

Els cursos de l’Exploratori de la Natura tenen una base científica i tècnica i compten amb un equip docent especialitzat en la matèria que s’imparteix. En el cas del curs ‘Explora els bolets’, el professorat estarà integrat per: Lluc Escánez, farmacèutic especialista en micologia; Toni Massanés, director de la Fundació Alicia; Agustí Camps, metge de l’Hospital Sant Bernabé de Berga; Josep Font, professor del departament d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC de la UPC i Juan Martínez de Aragón, investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Les persones interessades en el curs podran formalitzar la inscripció fins al 22 d’octubre. Per a fer-ho, caldrà omplir el formulari que trobaran en el següent enllaç:

https://www.exploratori.org/index.php/ca/activitats/cursos-explora/explora-els-bolets/89-activitats/cursos-explora/explora-els-bolets/108-bolets-inscripcions

Per a més informació, podeu accedir al web www.exploratori.org/explora o trucant al telèfon 93 877 72 28.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga