Inici

L’Escola de Mares i Pares promou la implicació de les AMPA en la programació de les activitats del projecte

Foto Escola de Mares i Pares 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 23.10.17
L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa una nova edició de l’Escola de Mares i Pares, una iniciativa impulsada conjuntament per l’àrea d’Educació i les associacions de mares i pares de les escoles públiques i concertades de la ciutat per a consolidar un espai d’aprenentatge i reflexió sobre la tasca educadora de les famílies. El regidor d’Educació, Eloi Escútia, ha explicat en roda de premsa que “l’objectiu principal del projecte és donar eines als pares i mares per a què puguin afrontar les situacions que formen part de la tasca educativa en l’àmbit familiar”. Es tracta de qüestions relacionades amb l’alimentació, la reutilització, l'educació de les emocions, la solidaritat, l'espai urbà entès com a espai comú, entre d’altres. En aquest sentit, Escútia ha assegurat que “la voluntat de la regidoria ha estat la de promoure la implicació dels pares i mares a l’hora de seleccionar les temàtiques de les xerrades que es portaran a terme durant els propers mesos per a garantir-ne la participació”.

Conferències i activitats en família

Enguany, el programa d’activitats de l’Escola de Mares i Pares ha incorporat una oferta de tallers familiars que s’afegeixen al cicle de xerrades temàtiques que es va iniciar l’any passat. Les activitats, però, han començat aquesta tarda a l’Escola de Santa Eulàlia amb una conferència titulada ‘Educar sense cridar’, a càrrec de la sociòloga i educadora, Alba Castellví. El 23 de novembre serà el torn de la farmacèutica i homeòpata, Maria Cosp, que oferirà una conferència sobre salut i alimentació a l’Escola de Sant Joan, a les 8 de la tarda. Tanmateix, els dies 16, 23 i 30 de gener, l’Escola Vedruna acollirà diverses sessions per a tractar l’educació de les emocions en família, mentre que el 15 de febrer hi haurà una xerrada sobre el sistema immunitari a càrrec de Maria Cosp, a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga.

D’altra banda, el projecte contempla una sèrie d’activitats ideades per a promoure la ciutat com a espai educatiu entre les famílies i els docents. Per exemple: el 26 de novembre es realitzarà un taller de reparació de mobles a l’Escola de Santa Eulàlia; el 17 de febrer es farà un taller de cuina a l’Escola de Sant Joan; pel cap de setmana del 17 i el 18 de març s’ha organitzat una jornada d’apadrinaments; el 15 d’abril hi haurà hi haurà una jornada per a embellir l’espai urbà de la ciutat i el 13 de maig es dedicarà a la neteja de l’entorn de la Font Negra.

L’acte de presentació de l’Escola de Mares i Pares ha comptat amb la participació dels representants de les AMPA de les escoles de Santa Eulàlia i de Sant Joan. Ramon Camps, Arantza Rey i Abda Forés han valorat positivament el projecte impulsat per l’Ajuntament i han destacat la importància d’unir esforços a l’hora d’organitzar aquest tipus d’iniciatives per a establir sinèrgies i aprofitar els recursos disponibles.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga