Inici

Berga acollirà la 2a edició del Trofeu May Luengo i les proves puntuables de la Lliga Catalana i la Copa d’Espanya de patinatge alpí en línia

Cartell Alpí en Línia 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 25.07.17
Berga es convertirà en la seu del patinatge alpí en línia durant el cap de setmana del 29 i el 30 de juliol. Per segon any consecutiu, la ciutat acollirà diverses proves d’aquesta disciplina esportiva que comparteix algunes similituds amb l’esquí i que en els darrers temps ha anat guanyant adeptes. En aquesta ocasió, es disputaran les proves corresponents a la segona edició del Trofeu May Luengo Berguedà, així com la segona i la tercera fase de la Lliga Catalana i la Copa d’Espanya, respectivament. Segons ha explicat Eduard Coronado, membre May Luengo Esquí Club i del Comitè Alpí en Línia de la Federació Catalana de Patinatge, l’esdeveniment de l’any passat va ser molt ben valorat per l’organització i els participants ja que “va comptar amb gran afluència de públic i una major visibilitat gràcies a la ubicació urbana del circuit”. En aquest sentit, totes les competicions es portaran a terme en una pista instal·lada al passeig de la Pau, des de la plaça de la Creu fins a la cruïlla amb el carrer Pere III, fet que comportarà alteracions en el trànsit de la zona durant el cap de setmana.

El circuit estarà format per una zona de descens d’uns 230 metres i una zona de frenada de 140 metres que inclou un pendent d’entre el 6 i el 20%. La cursa consistirà en completar un recorregut en eslàlom que es farà en tres mànigues consecutives. En total, hi participaran 65 corredors dividits en 5 categories mixtes provinents de diversos punts geogràfics com Catalunya, Andalusia, Astúries i Castella i Lleó.

Pel que fa al desenvolupament de la competició, el dissabte es realitzaran els entrenaments de 3 a 6 de la tarda i diumenge es disputaran les proves oficials puntuables per a les diferents fases dels campionats en joc. Concretament, a 2/4 de 9 del matí es farà l’entrega dels dorsals a la línia d’arribada i posteriorment hi haurà la reunió amb els cap dels equips participants i el reconeixement del traçat. A partir d’1/4 d’11 del matí es disputaran les tres mànigues i a 2/4 de 2 es realitzarà el lliurament de trofeus als guanyadors de totes els categories.

En referència a la puntuació, la classificació del Trofeu May Luengo es configurarà a través de la suma dels dos millors temps de cada fase de cadascun dels corredors. A més, tots els participants obtindran punts per a la Copa d’Espanya i els corredors amb llicència catalana també sumaran punts per a la Lliga Catalana. Per últim, la cursa també serà puntuable per a la classificació absoluta espanyola.

Les competicions del cap de setmana estan organitzades pel Consell Superior d’Esports, la Reial Federació Espanyola de Patinatge, la Federació Catalana de Patinatge, el May Luengo Esquí Club i l’Ajuntament de Berga.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga