Inici

Berga inicia una nova campanya de plantació d’arbrat

Mapa punts d'actuació campanya d'arbrat 2017 Berga
Ampliar en una finestra emergent Mapa punts d'actuació campanya d'arbrat 2017 Berga
Data de publicació: 17.01.17
Seguint l’aplicació del Pla de gestió de l’arbrat que aconsella la substitució d’alguns exemplars en diverses zones de la ciutat, l’Ajuntament de Berga continuarà amb la campanya de substitució d’arbres en mal estat per altres de qualitat amb un seguit d’actuacions que es duran a terme al llarg de les properes setmanes.

Així, el passeig dels Abeuradors, la plaça de la Creu, el passeig de la Pau, el passeig de la Indústria, la Rasa dels Molins, l’Avinguda del Canal Industrial, el carrer Gran Via i el carrer Lluís Millet seran els propers indrets on s’actuarà. La campanya contempla la substitució d’exemplars decadents, que poden suposar un risc per als usuaris de la via pública i en alguns casos cal un canvi d’espècie amb l’objectiu d’adequar la mida de l’arbre a l’espai disponible un cop sigui adult. Per altra banda, també es recuperaran emplaçaments en els que temps enrere hi havia hagut arbres i també se n’introduiran de nous amb l’objectiu d’augmentar el nombre d’arbres als carrers de la ciutat.

En total, es plantaran més d’una seixantena d’arbres de diverses espècies entre les que s’inclouen: mèlies, erables, fotínies, lledoners, plàtans, avets, perers de flor i ginkgos.

També cal destacar que des de l’any passat s’aplica un tipus de poda diferent. Així ho explica el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Berga, Oriol Camps: “Abans es feia una poda de brocada o descopat, que consistia en la reducció de la pràctica totalitat del brancatge deixant només el tronc i algunes branques principals. Aquesta pràctica incorrecte, a més de comportar un cost elevat de recursos i de càrrega de treball, no respectava ni l’estructura ni la biologia de l’arbre i aquestes podes agressives durant tants anys han portat fins a la situació actual, en què trobem un gran nombre d’exemplars amb danys irreversibles. Per corregir doncs aquesta realitat, s’aplica una poda de manteniment com a regla general, i es porten a terme campanyes de renovació com l’actual”, detalla.

Aquesta nova campanya suposarà una despesa d’uns 15.000 euros que inclouen la compra d’arbres, transports, materials i lloguer de maquinària necessaris per dur a terme les tasques pertinents. El finançament de les actuacions prové de fons propis del consistori i del rendiment de la zona blava, que es reinverteix d’aquesta manera en manteniment i millora de la via pública.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga