Inici

‘Art Major’ homenatja a l’artista local Jordi Soler Capdevila amb una exposició de pintura de les seves obres

Imatge Art Major Maig 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.05.17
Des del passat 26 d’abril i fins el 16 de maig, els locals que formen part del projecte expositiu ‘Art Major’ acullen una selecció d’obres de l’artista berguedà, Josep Soler Capdevila. En aquesta ocasió, la mostra pretén retre homenatge a l’artista autodidacte amb l’objectiu de donar a conèixer la seva obra pictòrica.

Jordi Soler Capdevila (1934-2016) va realitzar els estudis de Mestria Industrial d’Electricitat a l’Escola Industrial de Barcelona i va exercir la professió d’electricista fins el moment de la seva jubilació. Des de petit, però, va destacar per les seves habilitats artístiques en l’àmbit del dibuix, la pintura i les manualitats. La seva vessant artística la va desenvolupar en l’anonimat i només el seu entorn més proper coneixia la seva producció pictòrica, ja que considerava que no era prou interessant com per a difondre-la públicament.

Els familiars i coneguts de Jordi Soler Capdevila recorden a l’artista assegut davant d’un llenç petit, no més gran d’un 10F i amb un petit pinzell del número 14 a la mà. A més, destaquen la paciència que el caracteritzava a l’hora de plasmar els paisatges, els bodegons i les figures en cada pinzellada.

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga impulsa el projecte ‘Art Major’ juntament amb la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa que pretén fomentar la dinamització i la continuïtat d’un dels eixos comercials més emblemàtics de la ciutat. La mostra consisteix en una exposició rotatòria d’obres d’art als aparadors buits del carrer Major (carrer dels Àngels, 5 i 11; placeta Ciutat, 1, 7-9 i 10; i carrer de la Ciutat, 28) oberta a totes les persones interessades en exposar les seves obres i treballs de qualsevol disciplina artística, com per exemple: fotografia, pintura, dibuix, escultura, etc.

Per a donar continuïtat al projecte ‘Art Major’, l’Ajuntament de Berga fa una crida als particulars que disposen de locals buits per a què, si hi estan interessats, es posin en contacte amb el consistori per a convertir-se en expositors en properes edicions de la mostra.

Per a més informació sobre l’exposició en homenatge a Jordi Soler Capdevila, podeu consultar el web d’’Art Major’ en aquest enllaç.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga