Inici

La lluita contra la privatització de l’aigua a Cochabamba protagonitza la nova exposició de la mostra ‘Art Major’

Foto Guerreros del Agua 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.09.17
Una ciutat del centre de Bolívia anomenada Cochabamba es va convertir en l’epicentre de les protestes contra la privatització dels seus recursos híbrids a finals del 1999. Durant setmanes, els habitants d’aquesta població situada a la serralada dels Andes van ocupar els carrers per a aconseguir la remunicipalització dels serveis públics d’aigua que havien passat a mans d’un consorci internacional format per empreses nord-americanes, espanyoles i bolivianes. Els enfrontaments entre les forces armades i la població civil van causar centenars de ferits i un mort durant les diverses jornades de protesta per l’increment del preu de l’aigua. Una exposició titulada Guerreros del agua vol donar a conèixer la lluita de les persones que es van manifestar per a defensar els recursos públics, a través d’un recull d’instantànies captades pel fotògraf bolivià resident a Gironella, Aldo Cardoso. La col·lecció d’imatges d’aquest reporter multidisciplinar estarà disponible fins al 3 d’octubre en els locals que formen part del circuit expositiu del projecte ‘Art Major’, situats al carrer dels Àngels, 5 i 11; a la placeta Ciutat, 1, 7-9 i 10 i al carrer de la Ciutat, 28.

‘Art Major’ és una mostra promoguda per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i la Diputació de Barcelona per a dinamitzar l’eix comercial del carrer Major. La iniciativa consisteix en ocupar els aparadors buits d’aquesta zona comercial amb propostes artístiques que varien mensualment. Així es proporciona visibilitat al treball creatiu d’artistes i col·lectius vinculats a la comarca del Berguedà. Les persones interessades en formar part d’aquest projecte, poden fer-ho participant en les exposicions o cedint els seus locals per a acollir noves edicions de la mostra.

Per a obtenir més informació, podeu posar-vos en contacte amb l’Ajuntament de Berga o consultar el lloc web d’’Art Major’, en l’enllaç següent: http://artmajor.ajberga.cat/category/exposicio-actual/

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga