Inici

L’Ajuntament de Berga i Bergacomercial promouen la reobertura segura dels comerįos amb el lliurament de material bāsic

Pla obertura comercial desconfinament
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 06.05.20

L’Ajuntament de Berga i Bergacomercial han creat una campanya per a quč la reobertura dels comerįos es pugui realitzar amb les garanties sanitāries i de seguretat establertes per les autoritats governamentals durant el període de desconfinament. La campanya es basa en el Pla d’Obertura d’establiments comercials que l’entitat va elaborar pels seus associats i que el consistori vol fer extensiva, en la mesura del possible, a la resta de botigues i serveis de la ciutat. La campanya consistirā en el lliurament d’un protocol amb recomanacions pels establiments, cartellera explicativa de les mesures sanitāries adreįades a les persones que accedeixen als comerįos i una unitat de gel hidroalcohōlic per a la desinfecciķ i higiene de mans.

Paquets de material bāsic per a la reobertura

L'Ajuntament de Berga facilitarā una ampolla de litre de gel hidroalcohōlic als petits comerįos, bars, restaurants i empreses de serveis que estiguin oberts al públic i es trobin ubicats al terme municipal de Berga. Així mateix, es lliurarā un document grāfic que recollirā les mesures de protecciķ bāsiques per accedir al comerį, així com l'aforament permčs a cada local, tenint en compte les restriccions actuals per la pandčmia de la Covid-19. Aquest material serā gratuīt per a tothom qui acrediti tenir un establiment dels indicats anteriorment.

D'acord amb la propera reobertura dels comerįos, i per tal de facilitar que els veīns i veīnes puguin realitzar les compres amb la major seguretat possible, l'Ajuntament de Berga ha decidit dur a terme aquesta mesura que busca reduir al māxim el risc de contagis i s'adequa a la obligatorietat marcada pel BOE de disposar necessāriament de gel hidroalcohōlic a l’entrada dels establiments per a la clientela. També es facilita que els establiments puguin complir també amb l'obligatorietat d'indicar les mesures higičniques i d'aforament dels seus locals.

Dispensaciķ del material al Telecentre

El lliurament del material es portarā a terme els dies 7 i 8 de maig al Telecentre (C/ Programari Lliure, s/n). El dijous, 7 de maig, es farā de 4 a 7 de la tarda mentre que el divendres, 8 de maig, l’horari serā d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 7 de la tarda. La dispensaciķ es farā en colˇlaboraciķ amb l'entitat Bergacomercial, que facilitarā un pack personalitzat als establiments adherits a l'associaciķ. Bergacomercial també posarā a disposiciķ de tots els establiments que ho desitgin, equipaments de protecciķ individual que té en estoc i a preu de cost per aquelles persones que siguin titulars d'un establiment i que hi estiguin interessades. D’aquesta manera es garantirā una reobertura de comerįos i establiments amb seguretat quan les autoritats competents ho corroborin, tenint en compte les diferents fases del pla de desconfinament.Documentaciķ


Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga